Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 september 2021

Gert Verhulst reageert op kritiek ‘K2 zoekt K3': “Ik heb jongens gezien die zo tussen Marthe en Hanne kunnen staa...

HLN
Gert Verhulst reageert op kritiek 'K2 zoekt K3': "Ik heb jongens gezien die zo tussen Marthe en Hanne kunnen staan"
Nog één dag nagelbijten en dan start 'K2 zoekt K3' op VTM. Het programma van het najaar gaat al weken over de tongen, niet in het minst op sociale media. Gert Verhulst snoert de criticasters alvast de mond en sluit na de eerste opnames zeker niet uit dat er een mannelijk K3'tje bijkomt. En Gert doet ook nog enkele andere opvallende uitspraken in deze nieuwe Showbits met Jarne en Senne.
Lees verder

Hoe Club Brugge verloren latino-zonen helemaal in de armen sluit: "Izquierdo en Wesley hebben zoveel goésting, niet normaal"
Ze verdienen drie keer niks in vergelijking met hun contracten in Engeland. En toch lopen José Izquierdo en Wesley Moraes elke dag met een kamersbrede grijns rond op in het Belfius Base Camp. "Ze blijven met plezier een uur hangen." Of hoe Club Brugge aanvoelt als een tweede casa.
Lees verder

Geschiedenis op US Open: Fernandez en Raducanu zorgen voor eerste tienerfinale sinds 1999
Emma Raducanu (WTA 150) en Leylah Fernandez (WTA 73) hebben geschiedenis geschreven op de US Open. De twee plaatsten zich afgelopen nacht voor de finale in New York en zorgen zo voor de eerste finale tussen twee tieners sinds 1999.
Lees verder

Spannende eerste beelden: Bob en Ferry moeten samenwerken in derde seizoen 'Undercover'
Het langverwachte derde seizoen van 'Undercover' is dit najaar te zien op Eén. Hieronder kan je alvast een eerste fragment uit de nieuwe afleveringen bekijken.
Lees verder

Vrachtwagen kantelt in berm op E19: twee zwaargewonden
Rond middernacht gebeurde een zwaar ongeval op de E19 richting Nederland ter hoogte van de afrit Kleine Bareel. Een vrachtwagen met aanhangwagen voor pluimvee ging daar in de berm, kantelde over de betonblokken en bleef steken in het gras. Twee inzittenden raakten ernstig gewond.
Lees verder

Harry en Meghan uitgejoeld tijdens Britse TV Awards
De populariteit van de Britse prins Harry (36) en zijn echtgenote Meghan Markle (40) ligt lager dan ooit, en het is eraan te merken. Tijdens de Britse National TV Awards, die gisteren plaatsvonden, werd een clipje van het beruchte Oprah-interview afgespeeld. Daarop werd het koppel uitgejoeld door de aanwezige menigte.
Lees verder

Na lang wachten: de trailer voor 'The Matrix Resurrections' is er eindelijk
Filmfanaten hebben er lang op moeten wachten, maar ondertussen is het zover. Op donderdag lanceerde Warner Bros. de eerste officiële trailer voor 'The Matrix Resurrections'. De komst van de eerste beelden werd eerder deze week al aangekondigd. Enkele dagen geleden dook er een interactieve website op die al een glimp gaf van de vierde film, maar nu krijgen we dus eindelijk de eerste échte beelden te zien.
Lees verder

"Wie vroeger opstaat om te sporten, krijgt een succesvoller leven": expert legt uit hoe je een ochtendmens wordt
Sta je elke ochtend chagrijnig op, druk je ontelbare keren op de snoozeknop voor je uit bed komt of sleep je je doorheen de dag om pas tegen de avond tot leven te komen? Het kan anders, zegt de Nederlandse 'ochtendgoeroe' Lienke de Jong. Op haar platform deelt ze de formule om een succesvol ochtendmens te worden.
Lees verder

Op zoek naar een bijverdienste tijdens het academiejaar? Dit zijn 6 populaire studentenjobs
Moet je (een deel van) je studies zelf bekostigen? Of wil je iets bijverdienen terwijl je studeert? Met deze studentenjobs kan je studeren en werken combineren. Jobat.be berekende meteen welk bruto uurloon je mag verwachten.
Lees verder

Duchâtelet 2.0: waarom de Amerikanen achter KVO een netwerk van zes clubs bij elkaar kochten
KV Oostende is een kleine garnaal in het profvoetbal. Maar in alle stilte zijn de Amerikaanse bazen de kustploeg aan het uitbouwen tot een sleutelpion in een Europees voetbalnetwerk met zes clubs. Het systeem van Roland Duchâtelet, waar computers en cijfers de plaats van makelaars innemen, en spelers als pionnen op een schaakbord rondgeschoven worden. "Haters zullen er altijd zijn", zegt big chief Paul Conway. "Maar wat wij doen is net goéd voor het voetbal."
Lees verder

ONZE OPINIE. "Pas als de WHO zélf haar zaken op orde heeft, kan het geloofwaardig pleiten voor meer geld"
Met het nodige tromgeroffel presenteert de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag een rapport waarin het de politieke leiders op ons continent wil wakkerschudden. Het resultaat van een jaar denkwerk door een panel van onafhankelijke experts laat zich grofweg in één zin samenvatten: "Er komt sowieso een nieuwe pandemie, dus bereid u deze keer wat ernstiger voor!" Een conclusie die u of wij vast ook hadden kunnen trekken uit anderhalf jaar doffe ellende.
Lees verder

WHO waarschuwt Europese overheden in nieuw rapport: "Wees voorbereid, want er komt een nieuwe pandemie"
Terwijl Europa nog met veel moeite de naweeën van de coronacrisis probeert weg te puffen, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al voor volgend onheil. Ze doet dat in een rapport waar experts een jaar lang aan gewerkt hebben. "Er komt een nieuwe pandemie, daar kunnen we zeker van zijn." Of die even verwoestend zal zijn als corona, dat hebben we volgens de WHO zelf in handen.
Lees verder

Vlaanderen vaccineert buitenlandse studenten
De Vlaamse regering biedt buitenlandse studenten die nog niet gevaccineerd zijn (met een erkend vaccin) een degelijke kans om snel gevaccineerd te worden. "De vaccinatiegraad ligt in Vlaanderen gemiddeld iets lager in de grote steden. Door buitenlandse studenten te vaccineren in de stad waar ze studeren, beschermen we niet alleen hen, maar ook hun medestudenten en familie als ze weer naar huis keren", verklaart Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Uitbater Franse skistations lanceert eigen treinen vanuit Londen
La Compagnie des Alpes, uitbater van populaire skioorden in de Franse Alpen, lanceert komende winter een eigen treinverbinding tussen Londen en de skigebieden. Het heeft daarover een akkoord gesloten met spoorbedrijf Eurostar.
Lees verder

Messi snoept met hattrick tegen Bolivia record van Pelé af en laat tranen de vrije loop in viering met fans
Lionel Messi heeft een zoveelste record te pakken. De Argentijn scoorde afgelopen nacht een hattrick tegen Bolivia en stootte Pelé zo van de troon als beste schutter voor een Zuid-Amerikaans land. Na de wedstrijd vierden de Argentijnen voor het eerst hun winst op de Copa América samen met de fans. Een emotionele Messi hield het daar niet droog bij.
Lees verder

Hoe snel raakt je accu leeg als je een uur in de file staat met een elektrische auto?
Een uur in de file staan terwijl je airco, stoelverwarming, verlichting en muziek aan staan: kan je elektrische auto dat aan? De Britse consumentenorganisatie Which? nam de proef op de som.
Lees verder

LIVE. Mogen we dromen van vierde medaille op EK wielrennen? Uijtdebroeks waagt z'n kans bij de junioren
Terwijl de WK-koorts in eigen land stijgt, is het Italiaanse Trento dezer dagen het decor van het EK wielrennen. Over verschillende categorieën heen wordt er gekoerst om de Europese sterrentrui. Op dag drie is het de beurt aan de junioren en de vrouwelijke beloften. Kunnen Segaert, Uijtdebroeks, De Wilde en Bossuyt voor een vierde Belgische medaille zorgen? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

Voorproefje van NINA met kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens: "Mijn eigen kinderen krijgen veel van mij gedaan"
Na jarenlang achter de schermen te werken in de jeugdzorg, is Caroline Vrijens (46) nu twee jaar de scherpe stem van onze kinderen en jongeren. Als kinderrechtencommissaris verdedigt Caroline hun belangen. Vurig en voortdurend. NINA strikte haar voor een openhartig gesprek, dat je dit weekend in de bijlage leest. "Mama stierf toen ik 13 was. Ik weet heel goed hoe belangrijk een warm nest is."
Lees verder

Netflix-documentaire verhaalt vanaf 15 september het lot van Michael Schumacher: "Net voor het ongeval zei hij nog dat de sneeuw niet optimaal was"
De nieuwe Netflix-documentaire 'Schumacher' belooft vanaf 15 september de meerlaagse persoonlijkheid van Michael Schumacher (52) te doorgronden, voor en na zijn ski-ongeval meer dan zeven jaar geleden. Onze collega's van AD.nl konden in primeur al even kijken. "Door de soms stemmige muziek en sprekers die in de verleden tijd praten, lijkt de documentaire soms een in memoriam."
Lees verder

Vlaams Belang wil nieuwe studie die kostprijs immigratie berekent
Vlaams Belang vraagt de Vlaamse regering om een onafhankelijke en volledige studie te bestellen naar de impact van migratie op de Vlaamse economie en financiën. De vorige studie die in 2018 werd uitgevoerd door de Nationale Bank (NBB) bevatte volgens hen tal van fouten.
Lees verder