Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 september 2021

Gemeente Zottegem: Mobiliteitsplan Zottegem: tweede workshop op 27 september

Mobiliteitsplan Zottegem: tweede workshop op 27 september
In 2020 ging Stad Zottegem van start met de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan, dat zich momenteel in de tweede fase bevindt waar ook een participatietraject aan gekoppeld is. In december 2020 vond een eerste workshop plaats waarin gepolst werd naar de kansen en knelpunten. Een van de grootste knelpunten die hierbij naar voren kwam, is de verkeerscirculatie. Dit thema wordt nu verder uitgewerkt tijdens de tweede workshop, op maandag 27 september. Deze is voor iedereen toegankelijk mits inschrijving via www.zottegem.be/mobiliteitsplan.
Lees verder

Stad Zottegem werft aan!
Stad Zottegem gaat op zoek naar een Omgevingsambtenaar Milieu, een Gebouwenbeheerder en een Kinderbegeleider (halftijdse functie). Misschien wel iets voor jou! Solliciteren kan tot en met 24 september.
Lees verder

Duurzame mobiliteit in de kijker en infomomenten autodelen
Naar goede jaarlijkse gewoonte vindt van 16 tot 22 september de Week van de Mobiliteit plaats. Doel van deze week is om iedereen aan te moedigen te 'autominderen' en bewust te maken van duurzaam vervoer. Ook in Zottegem staan dit jaar terug een aantal vaste waarden op het programma: heel wat scholen nemen deel aan de Strapdag, er is de Autovrije Zondag op 19 september, en ook deelauto's en deelfietsen worden extra in de kijker gezet tijdens twee infomomenten.
Lees verder

Week van Dementie 2021, van 20 tot 26 september
Van 20 tot 26 september is het Week van Dementie, met op dinsdag 21 september Wereld Alzheimer Dag. Overal in Vlaanderen worden dan activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en hun naasten. Ook in Zottegem, in het Woonzorgcentrum en Dagverzorgingscentrum Egmont, staan heel wat activiteiten met, voor en door mensen met dementie op de agenda.
Lees verder