Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 september 2021

Gemeente Zottegem: Kunst in de Bib

Kunst in de Bib
Nog tot 30 oktober stelt Arnold Hilderson een 15-tal werken tentoon in de bibliotheek van Zottegem. De tentoonstelling "gevonden/verbonden" kan je bezoeken in de kunstkamer en de stille leesruimte, tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Bezoekers kunnen ook nieuwe werken ontdekken van Zottegems kunstenaar Klaas Van der Linden en van Guido de Vos, huiscurator van de bib.
Lees verder

Studieaanbod kunstacademies schooljaar 2021-2022
In SABK, de Stedelijk Academie voor Beeldende Kunst, kan je terecht voor een heel divers studieaanbod waaronder beeldatelier, fotokunst, keramiek, schilderkunst en zoveel meer. Of wil je liever een instrument leren spelen, acteren of de pannen van het dak dansen? Dan ben je bij SAMWD, de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, aan het juiste adres. Inschrijven voor een lessenreeks kan nog tot en met 30 september.
Lees verder

Gemeentraad en Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 20 september
De zittingen van de Gemeenteraad en van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 20 september gaan fysiek door in de feestzaal van de Bevegemse Vijvers. Beide zittingen zijn openbaar en voor iedereen toegankelijk. Wel vragen we alle aanwezigen om een aantal coronamaatregelen te respecteren.
Lees verder

Stad Zottegem ondertekent Lokaal Energie- en Klimaatpact
Stad Zottegem engageert zich voor het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP). Met dit pact slaan Vlaanderen en lokale besturen de handen in elkaar voor het behalen van gezamenlijke klimaatdoelstellingen.  Bovendien kan Stad Zottegem dankzij dit engagement tot 88.000 euro extra subsidies ontvangen om haar klimaatplan uit te voeren.
Lees verder