Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 september 2021

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Werken Stropersroute tussen Zavelstraat en Maatweg

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Werken Stropersroute tussen Zavelstraat en Maatweg
In opdracht van de provincie wordt er een proefvak met bestrijkingen aangelegd op de Stropersroute tussen de Zavelstraat en de Maatweg. De werken starten op vrijdag 10 september en nemen  4 à 5 dagen in beslag.
Lees verder

Verkeersmaatregelen kermis Meerdonk
De Septemberkermis in Meerdonk vindt plaats van vrijdag 17 t.e.m. woensdag 22 september 2021 en brengt een aantal verkeersmaatregelen met zich mee.
Lees verder

Strapdag op 17 september zet duizenden leerlingen in beweging
Vrijdag 17 september staat de 15de Strapdag op de schoolkalender. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft op stal met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg.
Lees verder

Plantjesweekend op 17, 18 en 19 september
Koop je azalea (€ 7) tijdens het Plantjesweekend van 17, 18 en 19 september bij een van onze vrijwilligersteams in Sint-Gillis-Waas. Of shop je plantje online via de webshop t.e.m. 19 september.
Lees verder

Zittingen vanaf nu te volgen via Streamovations, niet meer via YouTube
Vanaf nu kan je de zittingen van de commissie en gemeente- en OCMW-raad volgen via Streamovations en niet meer via ons gemeentelijk YouTube kanaal.
Lees verder

Nutswerken Sint-Niklaasstraat
Van maandag 27 september tot midden november zijn er nutswerken in de Sint-Niklaasstraattussen huisnummer 203 en het rondpunt Sint-Niklaasstraat/Dagsterrestraat
Lees verder

Gezocht: vrijwilligers voor het seniorenrestaurant
Wij zoeken mensen met een warm hart voor ouderen, die graag eten opdienen. Ben je beschikbaar op maandag-, dinsdag- of donderdagmiddag van 11.15 tot 13 uur?
Lees verder

Doe mee aan onze marktactie op maandag 27 september en maandag 4 oktober
Op maandag 27 september en maandag 4 oktober is het marktactie in onze gemeente naar aanleiding van de Week van de Markt. Doe zeker mee!
Lees verder

Volg de commissiezitting van maandag 27 september digitaal
Op maandag 27 september vindt de commissiezitting fysiek plaats. Externen zijn nog niet toegelaten. Toch hoef je niets te missen, want je kan de zitting vanuit je zetel volgen.
Lees verder

Vanaf 25 september verplicht coronacertificaat in Nederlandse horeca
Vanaf 25 september laten ze de verplichte anderhalve meter afstand in Nederland los. Om die stap te zetten, zullen ze in een aantal sectoren het (digitaal) coronacertificaat gebruiken. Deze regels zijn o.a. van toepassing in de horeca...
Lees verder

Volg de gemeente- en OCMW-raad van 30 september digitaal
Op donderdag 30 september vindt de gemeente- en OCMW-raad fysiek plaats. Externen zijn nog niet toegelaten. Toch hoef je helemaal niets te missen. Je kan de zittingen digitaal volgen vanaf 20 uur.
Lees verder