Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 september 2021

Gemeente Mol: Welk gehucht is dit? Win het boek over Molse dorpszichten van 1870 tot 1905

Welk gehucht is dit? Win het boek over Molse dorpszichten van 1870 tot 1905

Op www.gemeentemol.be/wedstrijddorpszichten vind je een prijsvraag waarmee je een exemplaar van het boek 'Molse dorpszichten in beeld en woord (1870-1905) – Mijne beste groetenissen vanuit Moll' kan winnen. We kozen een oude postkaart van onze gemeente. Weet jij in welk gehucht deze foto gemaakt is? Geef het goede antwoord voor zondag 26 september en wie weet ontvang jij het gloednieuwe boek ter waarde van 30 euro wel helemaal gratis! Geniet van prachtige beelden en verhalen van onze gemeente rond het jaar 1900.

Lees verder

Toch factuur voor gratis PCR-test? Testcentrum kan deze niet ongedaan maken

Afgelopen dagen ontving het testcentrum telefoontjes van misnoegde inwoners die een rekening ontvingen voor een PCR-test die ze lieten afnemen om te reizen. Elke inwoner kan – onder bepaald voorwaarden - twee gratis PCR-testen aanvragen. Na je aanvraag ontvang je een activatiecode die 10 dagen geldig is. Plan je je test te laat in? Dan betaal je hiervoor. Ook door storingen bij het aanmaken van nieuwe codes of bij fouten in de boekhouding van het ziekenhuis ontvangen sommige inwoners een factuur. Het testcentrum kan de facturen niet ongedaan maken. Vermoed je een onregelmatigheid? Contacteer dan het ziekenhuis waarvan je een factuur ontvangt.

Lees verder

Maria Van Baelen wint het tweede boek 'Molse dorpszichten van 1870 tot 1905'

Maria Van Baelen is de tweede winnaar van het boek 'Molse Dorpszichten in beeld en woord (1870-1905) – Mijne beste groetenissen vanuit Moll'. Op 6 september lanceerden we een wedstrijd met prijsvragen waarmee je een exemplaar van het boek kan winnen. Voor onze tweede vraag kozen we een oude postkaart van onze gemeente en vroegen in welk omgeving deze foto gemaakt is. Het juiste antwoord is 'Het station'. Proficiat Maria, jij mag je boek komen afhalen vanaf 19 oktober op de dienst erfgoed. Wil jij ook kans maken om dit boek te winnen? Doe dan vanaf vandaag zeker mee met de laatste prijsvraag. Je hebt tot en met 26 september de tijd om je antwoord in te zenden. De nieuwe prijsvraag vind je op www.gemeentemol.be/wedstrijddorpszichten.

Lees verder

Werken kerken Wezel en Sluis moeten historisch waardevol erfgoed veiligstellen

De komende jaren vinden in de kerken van Wezel en Sluis grondige onderhouds- en herstelwerken plaats. Hiervoor slaan het gemeentebestuur en de kerkfabrieken de handen in elkaar. Het onderhoud van een kerkgebouw is een grote uitdaging. Daarom doen we beroep op de professionele expertise van de vzw Monumentenwacht Vlaanderen. Zij stelden voor beide kerken een meerjarenonderhoudsplan op met kostprijsindicatie. Zo krijgen we een zicht op de nodige werken en de bijhorende budgetten en kan ook de komende generatie genieten van dit historisch waardevol erfgoed.

Lees verder