Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 september 2021

Gemeente Mol: Vrijwilligers gezocht voor hulp cafetaria en restaurant in Ten Hove

Vrijwilligers gezocht voor hulp cafetaria en restaurant in Ten Hove

Het lokaal dienstencentrum in Ten Hove zoekt enthousiaste vrijwilligers die een handje willen toesteken in de cafetaria en het restaurant. Je kiest zelf hoeveel uren je vrijmaakt en welke taken je uitvoert. Heb jij nog vrije tijd die je nuttig wil invullen? Ben je sociaal en vind je het leuk om in groep te werken? Wil je je inzetten voor ouderen? Contacteer dan Bo Peeters van dienst seniorenplus, 014 33 15 28 of bo.peeters@gemeentemol.be.

Lees verder

Janet Joosten wint het eerste boek 'Molse dorpszichten van 1870 tot 1905'

Janet Joosten is de eerste winnaar van het boek 'Molse Dorpszichten in beeld en woord (1870-1905) – Mijne beste groetenissen vanuit Moll'. Op 6 september lanceerden we een wedstrijd met prijsvragen waarmee je een exemplaar van het boek kan winnen. Voor onze eerste vraag kozen we een oude postkaart van onze gemeente en vroegen in welk gehucht deze foto gemaakt is. Het juiste antwoord is natuurlijk 'Ezaart'. Proficiat Janet, jij mag je boek komen afhalen vanaf 19 oktober op de dienst erfgoed. Wil jij ook kans maken om dit boek te winnen? Doe dan op 13 of 20 september zeker mee met één van onze prijsvragen. Je hebt altijd één week de tijd om je antwoord in te zenden. Meer info vind je op www.gemeentemol.be/dorpszichten.

Lees verder

Gemeenteraad geeft groen licht aan lokaal energie- en klimaatplan

De gemeenteraad gaf op maandag 13 september groen licht aan het lokaal energie- en klimaatplan. Dit plan vormt de komende jaren onze leidraad om op lokaal vlak de klimaatdoelstellingen te behalen, een ambitie die we onderschreven met de Burgemeesterconvenant en Kempen 2030. Het plan bevat zowel acties van het gemeentebestuur, als initiatieven van onze inwoners en ondernemingen. Je vindt het goedgekeurde klimaatplan op www.gemeentemol.be/klimaatplan.

Lees verder

Reserveren museumbezoek Jakob Smitsmuseum niet meer verplicht vanaf 18 september

Vanaf zaterdag 18 september is reserveren voor een museumbezoek aan het Jakob Smitsmuseum niet meer verplicht. Die dag gaat de nieuwe expo 'Dirk Baksteen, Stilist van de Silte' van start. Wil je toch reserveren dan kan dit via www.jakobsmits.be of bel 014 31 74 .35. De expo loopt nog tot en met 14 november.

Lees verder