Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 september 2021

Gemeente Mol: Vier bijkomende besmettingen na eerste testronde bij De Witte Mol

Vier bijkomende besmettingen na eerste testronde bij De Witte Mol

Na de eerste dag van de eerste testronde zijn vier bijkomende besmettingen vastgesteld bij zorginstelling De Witte Mol. Dit brengt het totale aantal besmettingen op twintig: tien besmette zorggebruikers en tien medewerkers.  Na een week sluiting door quarantaine kan vanaf maandag 13 september afdeling  Zandmanneke - het semi-internaat voor kinderen – opnieuw open. Maandag worden de overige zorggebruikers en medewerkers getest. De Witte Mol benadrukt het belang van de hoge vaccinatiegraad in de instelling, zeker met de deltavariant. Dankzij de vaccinaties blijft de besmettingscluster enigszins binnen de perken en verkleint drastisch het risico op zware ziekte en ziekenhuisopname. 

Lees verder

Welk gehucht is dit? Win het boek over Molse dorpszichten van 1870 tot 1905

Op www.gemeentemol.be/wedstrijddorpszichten vind je een prijsvraag waarmee je een exemplaar van het boek 'Molse dorpszichten in beeld en woord (1870-1905) – Mijne beste groetenissen vanuit Moll' kan winnen. We kozen een oude postkaart van onze gemeente. Weet jij in welk omgeving deze foto gemaakt is? Geef het goede antwoord voor zondag 26 september en wie weet ontvang jij het gloednieuwe boek ter waarde van 30 euro wel helemaal gratis! Geniet van prachtige beelden en verhalen van onze gemeente rond het jaar 1900.

Lees verder

Bib gesloten voor installeren nieuwe software van 6 tot 20 oktober

Vanaf woensdag 6 oktober tot en met woensdag 20 oktober is de bib gesloten. In deze periode krijgt de bib een volledig nieuw softwaresysteem. Vanaf donderdag 21 oktober ben je opnieuw welkom in de bib. De bib werkt vanaf dan nauw samen met zes andere bibliotheken uit de buurt onder de naam Stuifzand. Hierdoor wordt ook het reglement aangepast. Als je in onze gemeente lid bent, ben je vanaf 21 oktober ook automatisch lid in Balen, Dessel, Retie, Geel, Laakdal en Meerhout!

Lees verder

Wegenwerken in Peter Benoitstraat, Pater Van Henxhovenstraat en Beeldekenslaan

Begin oktober start een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur met wegenwerken in de Peter Benoitstraat, Pater Van Henxthovenstraat en Beeldekenslaan. Tijdens de werken geldt in deze straten een doorgangsverbod, uitgezonderd plaatselijk verkeer. Hierdoor kunnen auto's via deze straten niet langer de verbinding maken tussen Hangarstraat/Sint-Apollonialaan en de Martelarenstraat. Er staat een bewegwijzerde omleiding via de Martelarenstraat en Nijverheidsstraat. Fietsers en voetgangers kunnen wel door.

Lees verder