Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 september 2021

Gemeente Mol: Verspreiding gele doos in eerstelijnszone Baldemore redt mensenlevens

Verspreiding gele doos in eerstelijnszone Baldemore redt mensenlevens

De gele doos redt mensenlevens. Daarom kunnen 65-plussers, chronisch zieken en inwoners met een beperking uit Balen, Dessel, Mol en Retie vanaf 1 oktober een gratis gele doos afhalen. De gele doos is een herkenbare gele doos die je bewaart in je koelkast. De doos bevat belangrijke levensreddende medische info voor de hulpdiensten bij een dringende interventie. Behoor jij tot de doelgroep? Haal de doos dan af bij je apotheker of verdeelpunt in je gemeente!

Lees verder

Peuterspeelpunt herstart op woensdag 6 oktober. Kinderen 0 tot 3 jaar welkom

Dankzij de versoepelingen van de afgelopen maanden is ook Peuterspeelpunt volledig klaar voor een fysieke herstart. Woensdag 6 oktober neemt Peuterspeelpunt de draad opnieuw op.  (Groot)ouders met kinderen tussen 0 en 3 jaar zijn tussen 8.45 en 12 uur welkom in kinderclub Windekind (Beukenbosstraat 15)  in Achterbos om samen te spelen en ervaringen uit te wisselen. De deelname is gratis.

Lees verder

Vrijwillig brandweerman of –vrouw worden? Schrijf in voor 'Start to Brandweer'

Wil jij vrijwillig brandweerman of –vrouw worden? Schrijf je dan in voor de 'Start to Brandweer'-sessies. Je moet eerst een federaal geschiktheidsattest (FGA) behalen om vrijwillig brandweerman of –vrouw te worden. Alle info over dit attest en tips krijg je tijdens de 'Start to Brandweer'-sessies. Stuur een mailtje met je contactinformatie en geboortedatum naar vacature@brandweerzonekempen.be om je in te schrijven voor één van de sessies.

Lees verder

Ben jij op dezelfde dag geboren als onze jarige Wereldwinkel?

De Oxfam Wereldwinkel in onze gemeente zoekt inwoners die geboren zijn op 3 oktober 1971. Deze gelukkigen delen met de Wereldwinkel dezelfde geboortedag en vieren op 3 oktober hun 50ste verjaardag. Ben je in deze situatie? Kom op zaterdag 9 oktober naar de Wereldwinkel op het Santo Tomásplein. Naast een gratis drankje ontvang je nog een mooi geschenk. Breng je identiteitskaart mee.

Lees verder