Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 september 2021

Gemeente Mol: Vanaf vrijdag 10 september ook deelfietsen Blue-bike op parking Den Uyt

Vanaf vrijdag 10 september ook deelfietsen Blue-bike op parking Den Uyt

Het gemeentebestuur opent op vrijdag 10 september een tweede verhuurstation (fietsautomaat) van Blue-bike op parking Den Uyt, Rode-Kruislaan. In 2011 opende al een eerste fietsautomaat aan het station. Mensen die meerdere uren naar onze gemeente komen of werken in het Centrum, kunnen gratis parkeren op de randparking en vervolgens met een Blue-bike naar hun bestemming fietsen.

Lees verder

Gemeentebestuur verdeelt 66.000 euro subsidies over 24 sportverenigingen

Het gemeentebestuur verdeelt in totaal 66.000 euro subsidies over 24 erkende sportverenigingen. Sportclubs die voor deze subsidies in aanmerking wilden komen, moesten tijdig een aanvraag indienen bij de sportdienst.

Lees verder

Opvoeden, hoe doe je dat? Ontdek onze gratis vormingen voor hulp bij opvoeden

Van september tot en met februari kan je deelnemen aan een uitgebreid aanbod vormingen rond opvoedingsondersteuning van Huis van het kind Baldemore. De onderwerpen zijn zeer divers en gaan van baby's dragen in een draagzak, over grootouders zonder stress tot omgaan met zindelijkheid en eetgedrag aan tafel. Alle activiteiten zijn gratis. Inschrijven is verplicht en kan vanaf 13 september via www.gemeentemol.be/inschrijven-vormingsaanbod-huisvanhetkind. Neem zeker ook een kijkje in de mooie kalender voor het volledige overzicht. Opgelet: voor sommige vormingen zijn de plaatsen beperkt!

Lees verder

Ken jij nog een leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimte? Meld dit!

Van 13 september tot en met 13 oktober krijgen al onze inwoners de kans om de inventaris van leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimtes aan te vullen. Op dit moment telt deze inventaris voor onze gemeente 33 bedrijfsruimtes. Een volledige en up-to-date inventaris is voor de Vlaamse overheid belangrijk om de leegstandsheffing correct te innen. Je kan de voorlopige inventaris bekijken op www.gemeentemol.be.

Lees verder