Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 september 2021

Gemeente Mol: Op vraag van onze parkwachters: lever snoeihout en ander tuinafval gescheiden af

Op vraag van onze parkwachters: lever snoeihout en ander tuinafval gescheiden af

De parkwachters van onze containerparken in Millegem en Gompel stellen bij heel wat inwoners verwarring vast over de verschillen tussen snoeihout en ander tuinafval. Sinds dit jaar mag je het hele jaar snoeihout onbeperkt gratis aanleveren. Voor tuinafval krijgt elke gezin jaarlijks de mogelijkheid om tot 250 kilogram gratis af te leveren. Lever je meer af? Dan betaal je 0,10 euro per kilogram.  Daarom is het belangrijk om het snoeihout te scheiden van het overige gemengd tuinafval. Ook het snoeihout van naaldbomen – eveneens gratis – lever je afzonderlijk af.  

Lees verder

Fiets gevonden? Verwittig politie. Op zoek naar je fiets? Surf naar bikebank.be

Heb je een verlaten fiets gevonden op openbaar domein? Verwittig dan de politiezone Balen-Dessel-Mol. Zij laten de fiets ophalen. Het gemeentebestuur plaatst alle 'gevonden' fietsen op www.bikebank.be. Is je fiets gestolen? Neem dan een kijkje op deze site. Je kan op de site laten weten dat je de rechtmatige eigenaar bent en een afspraak maken om jouw fiets op te halen.

Lees verder

Leef je gezondste leven dankzij het Kempens pilootproject BIBOPP

Je probeert meer te bewegen. Wat gezonder te eten. Te stoppen met roken, misschien? Als je het alleen moet doen, is het lastig. Inwoners uit onze gemeente krijgen vanaf nu een extra duwtje in de rug dankzij het gratis online gezondheidsplatform BIBOPP, kort voor Burgers in Beweging met een Online PreventiePlatform. Het is een hulpmiddel om je levensstijl te verbeteren en je risico op ziekte te verminderen. Op basis van een vragenlijst - de Gezondheidsgids - krijg je een persoonlijk advies met een actieplan vol activiteiten in jouw buurt. Bovendien beslis jij zelf met wie je jouw gegevens deelt: met je huisarts of voor wetenschappelijk onderzoek. Leef je gezondste leven! Zet vandaag de eerste stap en beantwoord de vragen op www.bibopp.be.

Lees verder

Vrijwillige chauffeurs gezocht voor aangepast vervoer met zorgbehoevenden

De dienst seniorenplus zoekt vrijwillige chauffeurs voor het aangepast vervoer van zorgbehoevende personen. Ben je vlot in de omgang met personen met een beperking en heb je wekelijks wat vrije tijd? Contacteer dan de dienst seniorenplus verantwoordelijk voor het aangepast vervoer via 014 33 15 68 of mail naar vervoer@gemeentemol.be.

Lees verder