Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 september 2021

Gemeente Mol: Nog steeds vereniging gezocht voor hulp personeelsfeest gemeente op 2 oktober

Nog steeds vereniging gezocht voor hulp personeelsfeest gemeente op 2 oktober

Het gemeentebestuur zoekt nog steeds een Molse vereniging die tijdens het aangepast, coronaveilig personeelsfeest een handje wil toesteken. Het personeelsfeest gaat door op zaterdag 2 oktober in de zaal van Campus Sint-Paulus, Kruisven 25. We verwachten dat je met ongeveer twaalf volwassenen van 18.30 tot 1.30 uur maximaal aanwezig bent. Bovendien moeten alle vrijwilligers hun covid safe ticket meebrengen. Interesse? Stuur dan vóór 14 september een e-mail naar toerisme@gemeentemol.be. De toewijzing gebeurt op basis van chronologische volgorde van de inzendingen.

Lees verder

Mag je kind naar school of de opvang? Infografiek geeft ouders duidelijkheid

Wanneer mag je kind naar school of de opvang als het verkouden is of zich niet lekker voelt? Wat als je kind in contact kwam met iemand die corona heeft? Ondanks het versoepelen van de coronamaatregelen blijven deze vragen aan het begin van dit nieuwe schooljaar relevant. Het gemeentebestuur werkte een overzichtelijke infografiek uit die ouders stap voor stap duidelijk maakt wanneer hun kind thuis blijft en eventueel getest moet worden op corona. De scholen verspreiden de infografiek via hun nieuwsbrief aan ouders.

Lees verder

Welk gehucht is dit? Win het boek over Molse dorpszichten van 1870 tot 19005

Op www.gemeentemol.be/wedstrijddorpszichten vind je een prijsvraag waarmee je een exemplaar van het boek 'Molse dorpszichten in beeld en woord (1870-1905) – Mijne beste groetenissen vanuit Moll' kan winnen. We kozen een oude postkaart van onze gemeente. Weet jij in welk gehucht deze foto gemaakt is? Geef het goede antwoord voor zondag 12 september en wie weet ontvang jij het gloednieuwe boek ter waarde van 30 euro wel helemaal gratis! Geniet van prachtige beelden en verhalen van onze gemeente rond het jaar 1900.

Lees verder

Opnieuw parkeren zonder schijf op parking Rivierstraat aan vaccinatiecentrum

Vanaf nu kan je opnieuw parkeren zonder blauwe parkeerschijf in de Rivierstraat en op parking Rivierstraat. Sinds donderdag 6 mei was dit tijdelijk verplicht om de verkeersstromen aan het vaccinatiecentrum in De Zwaan vlot te laten verlopen. Ondertussen zit het vaccinatiecentrum in de afbouwfase met nog slechts sporadische vaccinatiedagen. De nood aan parkeerplaatsen ligt dan ook veel lager dan een aantal weken geleden. We evalueren de situatie regelmatig. Als er bij de opstart van een eventueel derde vaccin - het zogeheten 'boostervaccin' - opnieuw drukte ontstaat, passen we het parkeerbeleid indien nodig aan.

Lees verder