Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 september 2021

Gemeente Mol: Molse leerlingen bezoeken tentoonstelling ‘Cas en Kato – Laat je tanden zien’

Molse leerlingen bezoeken tentoonstelling 'Cas en Kato – Laat je tanden zien'

Molse leerlingen, waaronder kleuters en kinderen uit het eerste en tweede leerjaar, bezoeken deze maand met hun school de tentoonstelling 'Cas en Kato – Laat je tanden zien'. Deze educatieve tentoonstelling, georganiseerd door Huis van het Kind, vindt plaats van 20 september tot en met 2 oktober in Vrijetijdscentrum De Kruierie in Balen. Doel is om kinderen, leerkrachten en (groot)ouders te overtuigen van het belang van gezonde tanden en hen op dit vlak de juiste kennis en vaardigheden bij te brengen. Op 21 september was het de beurt aan zeventien leerlingen van het 1ste leerjaar van de vrije basisschool Stapsteen uit Sluis.

Lees verder

Extra vrijwilligers gezocht voor huiswerkbegeleiding kinderen eerste leerjaar

Huis van het Kind zoekt extra vrijwilligers om kinderen uit het eerste leerjaar te begeleiden bij hun huiswerk. Wil jij wekelijks een uurtje vrijmaken om één van hen onder je vleugels te nemen? Neem dan contact op met Huis van het Kind via 014 33 15 81 of huisvanhetkind@gemeentemol.be. De huiswerkbegeleiding start in oktober.

Lees verder

Bladkorvenplan 2021 definitief vastgelegd

Het bladkorvenplan voor 2021 ligt definitief vast. In totaal plaatsen we 553 bladkorven. Na het evalueren van de opmerkingen op het voorlopige plan komen er in het definitieve bladkorvenplan acht extra korven bij. De bladkorven verschijnen vanaf oktober in de geselecteerde gemeentelijke woonstraten.

Lees verder

MONA vzw verhuist van kantoor op de Markt naar kantoren in 't Getouw en Tabloo

Op maandag 27 september verhuist het secretariaat van MONA vzw van het kantoor op de Markt naar twee nieuwe locaties: één in 't Getouw en één in Tabloo (Dessel). Vanaf vrijdag 1 oktober vind je het secretariaat in Tabloo: het nieuwe bezoekerscentrum over radioactiviteit en radioactief afval in de Gravenstraat 3 in Dessel. Ook in 't Getouw opent de vzw een kantoor. Bijkomend roept MONA vzw  met een zichtbaarheidscampagne Molse verenigingen op om MONA meer bekendheid te geven. In ruil ontvangen zij een bedrag van maximum 300 euro per kalenderjaar. Meer info vind je op www.monavzw.be.

Lees verder