Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 september 2021

Gemeente Mol: Groot erfgoedproject dit najaar: Molse dorpszichten in beeld en woord 1870-1905

Groot erfgoedproject dit najaar: Molse dorpszichten in beeld en woord 1870-1905

Niet te missen dit najaar: het grootse, overkoepelende project 'Molse dorpszichten in beeld en woord 1870-1905'! Het breed erfgoedproject rond postkaarten toont de eerste beelden van onze gemeente van rond 1900. Het project bestaat onder meer uit een boeklancering, tentoonstelling, erfgoedwandelingen voor jong en oud, lezing, fotocollage, campagne-initiatief in etalages van handelszaken en een banner-actie in de centrumstraten. Maar liefst zeven gemeentediensten, twee amateurfotografen, een heel aantal dichters en handelaars van de handelaarsvereniging werkten eraan mee. Iedereen welkom!

Lees verder

Niet-bediende bushaltes in Millegem op 5 september door Kempen Historic Race

Op zondag 5 september wordt in Millegem een groot aantal bushaltes van De Lijn (Lijn 2 Centrum Express) niet bediend door de Kempen Historic najaarsrit (rondrit voor oldtimers). De aangepaste dienstregeling vind je op de informatieborden aan de verschillende bushaltes.

Lees verder

Sportkaart laat 6- tot 18-jarigen gratis proeven van verschillende sporttakken

Kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar kunnen met de sportkaart van september tot december gratis enkele initiatielessen volgen bij 20 Molse sportclubs. De sportkaart wordt tijdens de eerste lesweek in alle Molse lagere scholen verdeeld aan de kinderen. Leerlingen van het secundair onderwijs vragen de sportkaart op het secretariaat, halen een exemplaar bij de sportdienst of vinden deze op de gemeentelijke website. De sportdienst hoopt dat kinderen en jongeren via dit initiatief de weg vinden naar de Molse sportclubs.

Lees verder

30 personen met een beperking namen deel aan bowlingtornooi op 28 augustus

Op zaterdag 28 augustus namen 30 personen met een beperking deel aan een bowlingtornooi in bowling Eden. Door corona kon dit in 2020 niet doorgaan. De deelnemers waren mensen met een beperking van de clubs Mispo (Balen) waar ook veel Mollenaren lid zijn, Venne (Herentals), en 't Vosje (Brussel). Alle deelnemers kregen een goodiebag van de adviesraad voor personen met een beperking. Iedereen genoot van de gezellige en sportieve namiddag.

Lees verder