Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 september 2021

Gemeente Mol: “Dringend duidelijkheid nodig over toekomst vaccinatiecentra”

"Dringend duidelijkheid nodig over toekomst vaccinatiecentra"

Eerstelijnszone Baldemore en de betrokken gemeentebesturen vragen van de Vlaamse overheid dringend duidelijkheid over de toekomst van de vaccinatiecentra na de (tijdelijke?) sluiting midden oktober. We hebben vanuit Vlaanderen op korte termijn heldere informatie nodig om de juiste beslissingen te kunnen nemen voor ons pop-upvaccinatiecentrum op site De Zwaan. Op vlak van besmettingen en ziekenhuisopnames is de situatie onder controle en blijft deze stabiel. Afgelopen week noteerden we 38 besmettingen, wat vergelijkbaar is met de week voordien. De coronadruk op het Heilig Hartziekenhuis blijft laag. Inwoners die nog niet gevaccineerd zijn, hebben tot zaterdag nog één allerlaatste kans om alsnog twee Pfizer-vaccins te krijgen in ons vaccinatiecentrum.

Lees verder

Geen hinder verwacht door staking op vrijdag 24 september

Het gemeentebestuur verwacht - onder voorbehoud – geen hinder door de aangekondigde nationale manifestatie 'Wet van 96' van vrijdag 24 september. Uit een rondvraag bij alle diensten blijkt dat de dienstverlening voor onze inwoners niet in het gedrang komt door de vakbondsactie. Inwoners kunnen dus op alle diensten terecht tijdens de normale openingsuren.

Lees verder

Allerlaatste kans op volledige vaccinatie: bel ons vóór zaterdag 25 september

Inwoners van Baldemore die nog niet of niet volledig gevaccineerd zijn, hebben nog één allerlaatste kans om alsnog twee Pfizer-vaccins te krijgen in ons vaccinatiecentrum. Wil jij nog gevaccineerd worden? Bel dan vóór zaterdag 25 september naar het callcenter van het vaccinatiecentrum op 014 38 90 47.

Lees verder

Pamperbank kampt met tekort aan pampers. Breng overschotten naar inzamelpunten

Heb jij een overschot aan pampers omdat je kind eruit groeide? Doneer deze dan aan de Pamperbank. Breng ze naar één van de inzamelpunten en deponeer ze daar in de inzamelbox. De pamperbank ondersteunt kwetsbare gezinnen met jonge kinderen. Momenteel is er vooral nood aan de grotere maatjes 5 en 6, maar ook de andere maten blijven meer dan welkom. Inzamelpunten vind je onder andere in de bibliotheek, kinderdagverblijf 't Molleke en de kerk van Achterbos.

Lees verder