Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 september 2021

Gemeente Mol: Beurtelings verkeer Lichtstoetstraat van 15 tot en met 22 september door werken

Beurtelings verkeer Lichtstoetstraat van 15 tot en met 22 september door werken

Vanaf woensdag 15 tot en met woensdag 22 september wordt in de Lichtstoetstraat (Centrum) beurtelings verkeer ingevoerd. Daarnaast geldt ook een parkeerverbod over een groot gedeelte van de straat. Het beurtelings verkeer wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten die mogelijk vertragingen en files veroorzaken, zeker tijdens de piekmomenten van de scholen (basisschool 't Schrijvertje en Academie voor Muziek en Woord). Wie niet in de buurt moet zijn, blijft er dus beter weg. De maatregelen zijn nodig omdat de firma Wagro in opdracht van Proximus werken uitvoert aan de nutsleidingen. De aannemer brengt de bewoners tijdig op de hoogte.

Lees verder

Nieuwe lagere school van Schooltje van de Hei officieel ingehuldigd

Donderdag 9 september werd de nieuwe lagere school van het Schooltje van de Hei officieel ingehuldigd. De school wordt vanaf dit schooljaar stapsgewijs uitgebouwd tot een volwaardige basisschool, gelinkt aan basisschool Alles Kids in Gompel. Kinderen kunnen er dan tot en met het zesde leerjaar naar school blijven gaan. Dit schooljaar startten zes leerlingen in het eerste leerjaar en 24 leerlingen in de kleuterklas.

Lees verder

Wachtlijst zwemschool Vita Den Uyt opnieuw opengezet, uitgezonderd Fase 1

De zwemschool van Vita Den Uyt zet de wachtlijst voor de zwemlessen opnieuw open. Deze werd eerder gesloten wegens te veel aanvragen. Na een nieuwe opstart van de zwemschool in september, konden veel kinderen van de wachtlijst inschuiven in de lessenreeks. Hierdoor is de wachtlijst nu kort genoeg om opnieuw kinderen toe te laten op de wachtlijst. Uitzondering is Fase 1 – Watergewennen, deze wachtlijst is nog te lang.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt deeltijdse poetsmedewerker voor poetsdienst aan huis

Het gemeentebestuur zoekt een deeltijdse (20/38) poetsmedewerker voor de poetsdienst aan huis. (salarisschaal D1-D3). Het gaat om een langdurig vervangingscontract in contractueel dienstverband. Solliciteren kan tot uiterlijk dinsdag 28 september 2021 via het online sollicitatieformulier

Lees verder