Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 september 2021

Gemeente Mol: “Besmettingen fors de hoogte in, vaccins beschermen tegen ernstige ziekte”

"Besmettingen fors de hoogte in, vaccins beschermen tegen ernstige ziekte"

Het aantal geregistreerde besmettingen voor de laatste zeven dagen vervijfvoudigde in onze gemeente de afgelopen week van 13 naar 64. Hiermee zitten we opnieuw aan een incidentiegraad van 173 besmettingen op 100.000 inwoners. Het nachtleven tijdens Sluis Kermis én terugkeerders uit het buitenland vormen de oorzaak van deze snelle stijging, zo blijkt uit ons lokaal contactonderzoek. Bij vrijwel alle besmettingen blijft het ziektebeeld gelukkig beperkt tot milde symptomen. We noteerden bij de besmette inwoners geen ziekenhuisopnames. Het Heilig Hartziekenhuis is op dit moment coronavrij. Op dat vlak leveren de vaccins dus voortreffelijk werk. Het blijft evenwel uiterst belangrijk dat deze besmettingsclusters niet uitdeinen naar kwetsbare doelgroepen. Ook al is een kwetsbaar persoon volledig gevaccineerd, het risico op ernstige ziekte bij een besmetting ligt hoger dan bij jongeren.

Lees verder

Cultuurcentrum zoekt nieuwe naam: bezorg ons je leukste ideeën voor 17 oktober!

Cultuurcentrum 't Getouw zoekt een nieuwe naam. Waarom? We zoeken een naam die de veelzijdige werking van het cultuurcentrum anno 2021 correct weerspiegelt. Daarnaast is er nood aan meer praktische duidelijkheid bij bezoekers en inwoners over de locaties én willen we de vaak voorkomende verwarring met Administratief Centrum 't Getouw vermijden. De nieuwe naam geeft meteen ook de mogelijkheid een nieuwe, frisse visuele identiteit te ontwikkelen. Het totale plaatje moet leiden naar een herkenbare en aantrekkelijke uitstraling. Voor de nieuwe naam rekenen we vooral op jouw inspiratie! Bezorg voor 17 oktober je leukste ideeën via www.getouw.be/nieuwenaam. Nadien kiest een jury een top drie en krijg je de kans om uit deze namen op je favoriet te stemmen. Doe je mee?

Lees verder

Het verhaal van onze gemeente rond 1900 in een boek, nu voordelig te bestellen!

Wie voor 27 september het boek 'Molse dorpszichten in beeld en woord (1870-1905) – Mijne beste groetenissen vanuit Moll' bestelt, geniet van het voordeeltarief. Je betaalt slechts 25 euro in plaats van 30 euro. Het boek bevat prachtige beelden en verhalen van onze gemeente rond het jaar 1900. Voorintekenaars mogen hun boek vanaf 19 oktober afhalen bij de dienst erfgoed in 't Getouw.

Lees verder

Geen interne postronde in 't Getouw van 6 september tot en met 17 september

Door afwezigheid van onze bode Herman is er van maandag 6 september tot en met vrijdag 17 september geen interne postronde in 't Getouw. Diensten halen zelf hun post op en brengen hem zelf naar het secretariaat. Het secretariaat voorziet een externe postronde op dinsdag 7 en 14 september en op donderdag 9 en 16 september.

Lees verder