Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 september 2021

Gemeente Boom: YOUCA dag - 21 oktober

YOUCA dag - 21 oktober
De YOUCA Action Day komt eraan en ook het lokaal bestuur doet mee! Ieder jaar engageren zich meer dan 15.000 leerlingen om op die dag, tijdens de schooluren, te gaan werken bij een bedrijf, organisatie, overheid of particulier.
Lees verder

Lokaal bestuur en AGB hebben plannen met Hoogstraat 7
Het AGB heeft in opdracht van het Lokaal bestuur Boom een overeenkomst tot aankoop ondertekend met de eigenaar van het pand Hoogstraat 7; waar vroeger Electro Claes en in een ver verleden Metalen Peeters actief was.
Lees verder

Nieuw platform: Geef mee smaak aan Boom
Er bestaan in Boom al verschillende vormen van burgerparticipatie en inspraakmomenten. Het Lokaal Bestuur zet nu nog een stap verder met de lancering van het digitaal participatieplatform "Geef mee smaak aan Boom".
Lees verder

2 sluikstorters gevat dankzij camera's
Wij gebruiken in onze gemeente zes tijdelijke camera's die ons moeten helpen om sluikstorters te betrappen of daders van andere incidenten te identificeren. We hebben dankzij deze camerabeelden onlangs twee sluikstorters betrapt.
Lees verder

Ook in Boom is 18 september World Cleanup day
Op 18 september gaan overal ter wereld mensen op pad met een vuilniszak om hun buurt properder te maken. Ook in Boom zullen die dag heel wat mensen hard werken om onze gemeente op te ruimen.
Lees verder

Car Free day op 22 september
Hoewel de coronacrisis het woon-werkverkeer hier en daar grondig door elkaar heeft geschud, zijn er nog steeds duizenden mensen die dagdagelijks in de auto aanschuiven op weg naar hun werkplek.
Lees verder