Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 september 2021

Gemeente Balen: Heropening documentatiecentrum Erfgoed Balen (nieuwe openingsuren)

Heropening documentatiecentrum Erfgoed Balen (nieuwe openingsuren)
Vanaf dinsdag 7 september opent het Archief- en documentatiecentrum (Oud Gemeentehuis) van Erfgoed Balen opnieuw de deuren en hoef je niet langer vooraf een afspraak te maken voor een bezoek. De openingsuren zullen vanaf dan ook lichtjes wijzigen.
Lees verder

Leerkrachten: Ontdek balen.bibliotheek.be
Vanuit de Bib bieden we meer aan dan enkel boeken. Je leerlingen kunnen hun bezoek voorbereiden door al eens te snuisteren in de catalogus en ook voor jou is er een enorm aanbod met leuke extra's. Klik door en laat je verrassen op de pagina van de Bib!
Lees verder

Leerkrachten: boekenpakketten voor kleuters
Ook dit jaar blijft de Bib zelf naar de kleuterklassen gaan om ze te voorzien van een vers boekenpakket. Elke twee maanden halen we de gelezen boekjes op en leveren we een nieuw boekenpakket. Tijdens de eerste twee rondes brengen we ook boeken mee voor het eerste leerjaar.
Lees verder

Balen rolt rode loper uit voor fietsende schoolkinderen
Vanaf 1 september worden de wegen in de omgeving van de negen Balense lagere scholen omgevormd tot heuse fietsstraten. De gemeentediensten stellen in de laatste vakantiedagen ook alles in het werk om de rest van het traject veilig te laten verlopen, door o.a. de gemeentelijke fietspaden te vegen.
Lees verder

Activiteitenkrant 'Gebuurtenissen' september-oktober in je brievenbus
Eindelijk, volgende week valt er opnieuw een Gebuurtenissen in elke Balense brievenbus! Je kan de activiteitenkrant nu ook al in primeur online bekijken.
Lees verder