Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 september 2021

Gasprijs piekt naar 45 euro per megawattuur. In 2019 was dit zo’n 16 euro: hoe kan je je indekken tegen een hoge fa...

HLN
Gasprijs piekt naar 45 euro per megawattuur. In 2019 was dit zo'n 16 euro: hoe kan je je indekken tegen een hoge factuur?
De prijs voor aardgas is de voorbije maanden almaar hoger geworden. Hoe komt dat en vooral: hoe kan u zich wapenen tegen een ontsporende energierekening?
Lees verder

Historische avond voor Cristiano Ronaldo, maar had hij nog wel op het veld mogen staan?
Cristiano Ronaldo (36) is na woensdagavond in zijn eentje wereldrecordhouder. Met twee extreem late goals tegen Ierland zorgde hij niet alleen voor een 2-1-zege voor Portugal, maar de superster maakte ook interlandgoals nummer 110 en 111. Daarmee liet hij Ali Daei uit Iran definitief achter zich. Niemand maakte ooit zoveel goals voor zijn land als Ronaldo. Maar hád CR7 nog wel op het veld mogen staan?
Lees verder

Om 5 uur uit bed voor lange schoolrit wordt opstaan voor bus die niet komt: De Lijn vergeet leerlingenvervoer voor Richtpunt te bestellen
Alsof het nog niet erg genoeg is dat kinderen uit het buitengewoon onderwijs urenlang op de bus moeten zitten om op school te geraken, zijn 38 jongeren van BuSO-school Richtpunt uit Buggenhout niet eens opgehaald voor de rit naar school. Ze stonden dan wel in alle vroegte klaar, net als de busbegeleiders die de school inzet, maar de bus daagde niet op. En dat omdat vervoersmaatschappij De Lijn ze was vergeten te bestellen.
Lees verder

LIVE (20u45). De Bilde blikt vanuit Tallinn vooruit naar match tegen Estland: "Verliezen is geen optie"
• WK-kwalificatie, groep E • Aftrap: 20.45 uur • A Le Coq Arena • Uitzending start om 20.25 uur, met Jan Mulder, Marc Degryse en Heleen Jaques in de studio
Lees verder

Hevige brand bij recyclagebedrijf Renasci onder controle, toch gemeentelijk rampenplan afgekondigd wegens grote hoeveelheid gelekte brandstof
Bij recyclagebedrijf Renasci in de Marie Curielaan in Oostende, op industriepark Plassendale, is donderdag rond 13 uur een hevige brand uitgebroken aan een installatie voor biobrandstof. De bedrijfssite werd ontruimd wegens ontploffingsgevaar. Intussen is ook het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.
Lees verder

Hevige brand bij recyclagebedrijf Renasci onder controle, toch gemeentelijk rampenplan afgekondigd wegens gelekte brandstof
Bij recyclagebedrijf Renasci in de Marie Curielaan in Oostende, op industriepark Plassendale, is donderdag rond 13 uur een hevige brand uitgebroken aan een installatie voor biobrandstof. De bedrijfssite werd ontruimd wegens ontploffingsgevaar. Intussen is ook het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.
Lees verder

Darmkrampen en onregelmatige stoelgang tijdens je maandstonden? Gynaecoloog en prof verklaren het fenomeen 'period poop'
Alsof het ongemak van menstruatie nog niet erg genoeg is, krijgen veel vrouwen tijdens hun tijd van de maand ook last van darmklachten en problemen met hun stoelgang. Denk aan diarree, buikkrampen, een opgeblazen gevoel en zelfs constipatie. Gynaecoloog Wilfried Gyselaers en professor bio-ingenieurswetenschappen Tom Van De Wiele leggen uit waarom je 'period poo' kan ervaren, en dat er ook zoiets als 'period wee' bestaat. "Doordat veel vrouwen meer stoelgang maken en plassen rond de maandstonden, kan het zijn dat ze in de dagen nadien een tot twee kilo lichter zijn."
Lees verder

Noordoosten van Spanje getroffen door zware regenval, twee vrouwen sterven tijdens nachtelijke zwempartij
Het noordoosten van Spanje wordt getroffen door zware regenval en overstromingen. Vooral de provincies Tarragona, Castellón en Toledo kregen het zwaar te verduren. Vandaag wordt nog veel regen verwacht in Catalonië, Aragon, de Balearen en Navarra.
Lees verder

LIVE BENELUX TOUR. Renners op lokaal lusje in Ardooie, wie sprint naar de bloemen?
In de Benelux Tour staat alweer de vierde etappe op het programma. De aankomst volgt rond 14.55 uur in Ardooie, waar in het verleden in de Eneco Tour en de BinckBank Tour praktisch altijd de snelle mannen aan zet waren. Ook vandaag? U krijgt het antwoord op deze pagina!
Lees verder

Kandidaten screenen de nieuwe jury van 'Belgium's Got Talent': "Ontsla, ontsla, ontsla"
Vrijdag start het nieuwe seizoen van 'Belgium's Got Talent' en dat gaat gepaard met een gloednieuwe jury. Ancien An Lemmens krijgt versterking van muzikale duizendpoot Bart Peeters, VTM-directeur Davy Parmentier en actrice Ruth Beeckmans. En volgens de kandidaten zijn sommige juryleden iets strenger dan andere.
Lees verder

Meisje (1) valt uit raam van tweede verdieping in opvangcentrum: slachtoffertje even kritiek
Een meisje van veertien maanden is woensdagavond uit een raam getuimeld van een opvangcentrum voor sans papiers in centrum Brussel. Ze viel daarbij van de tweede verdieping. Het meisje verkeerde even in kritieke toestand, maar is inmiddels aan de beterhand.
Lees verder

Deze nieuwe technologieën gaan de elektrische wagen grondig veranderen
Lange laadtijden, een autonomie die niet zo hoog ligt als die van een auto met verbrandingsmotor, de elektrische wagen heeft op een aantal vlakken nog een achterstand weg te werken. Al zou dat wel eens sneller kunnen gebeuren dan je denkt. HLN Drive somt een aantal technologieën op die een EV qua prestaties tot bij of misschien zelfs voorbij wagens met klassieke verbrandingsmotor kunnen stuwen.
Lees verder

Manege verbiedt paardrijden voor wie te zwaar is: "Paard gaat voor"
Een manege in de buurt van de Nederlandse stad Groningen zorgt voor enige ophef bij onze noorderburen. Sinds gisteren mag je bij De Bongerd het paard niet meer op als je zwaarder bent dan 95 kilogram. Iedereen moet eerst op de weegschaal.
Lees verder

WhatsApp krijgt boete van 225 miljoen euro
WhatsApp heeft een boete van 225 miljoen euro gekregen omdat niet voldoende duidelijk is hoe de berichtendienst persoonlijke informatie verwerkt. Het Facebookbedrijf gaat wel nog in beroep tegen de beslissing van de Ierse gegevensbeschermingsautoriteit DPC.
Lees verder

Instagram kampt met grote storing
Instagram heeft sinds vanmiddag last van een mogelijk grote storing. Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk.
Lees verder

Zo maakte Cristiano Ronaldo zijn 111 goals voor Portugal: vooral met rechts, pas echt op dreef na zijn 30ste
Cristiano Ronaldo is sinds gisteravond de speler met de meeste interlandgoals. Door zijn twee rake kopballen in de slotfase tegen Ierland (2-1 winst) staat hij nu op 111 goals in 180 interlands voor Portugal. Hoe scoorde hij zijn record bij elkaar?
Lees verder

WHO: "Aantal mensen met dementie zal snel stijgen"
In 2030 zullen wereldwijd ongeveer 40 procent meer mensen met dementie leven dan in 2019. Dat blijkt uit een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die in Genève is voorgesteld. De meeste landen zijn hier onvoldoende op voorbereid, klinkt het.
Lees verder

Deense ex-minister staat terecht voor scheiden migrantenkoppels
Een Deense ex-minister van Immigratie staat vanaf vandaag terecht voor het illegaal uit elkaar halen van migrantenkoppels die in het land asiel aanvroegen. Het is in Denemarken ongebruikelijk dat tegen huidige of voormalige regeringsleden een zogeheten afzettingsprocedure wordt gestart.
Lees verder

"Belgische topcrimineel" pleegt zelfmoord in Bulgaarse cel
In de gevangenis van de Bulgaarse stad Burgas heeft een Belgische topcrimineel zichzelf van het leven beroofd. Dat schrijven lokale media. Het gaat volgens hen om een "zeer belangrijke crimineel" die enkele dagen voordien was gearresteerd.
Lees verder

Ook Vlaanderen kleurt rood op Europese coronakaart
Ook Vlaanderen kleurt nu rood op de Europese coronakaart. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Vorige week kleurde Vlaanderen nog oranje op de ECDC-kaart. Heel België is nu een rode zone, Brussel blijft zelfs donkerrood kleuren.
Lees verder