Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 september 2021

Frankrijk zet extra middelen in voor cyberdefensie

HLN
Frankrijk zet extra middelen in voor cyberdefensie
Frankrijk voert zijn effectieven voor cyberdefensie op. Dat heeft minister voor de Strijdkrachten Florence Parly bekendgemaakt.
Lees verder

TUI vliegt enkele keren per week met lege vliegtuigen tussen Eindhoven en Schiphol
Reisorganisatie TUI laat enkele keren per week in Nederland een leeg vliegtuig van Schiphol naar Eindhoven Airport vliegen en weer terug. Dat gebeurt sinds het begin van het zomerseizoen en duurt tot eind oktober. Dat laten woordvoerders van TUI in Nederland en het vliegveld in Eindhoven weten na een bericht in het 'Eindhovens Dagblad'. Critici vinden het vanuit duurzaamheidsoogpunt niet kunnen om over zo'n korte afstand te vliegen met lege toestellen.
Lees verder

Homofoob incident waarbij twintiger in Madrid scheldwoord in bil kreeg gekerfd, blijkt verzonnen
De geweldsdaad waarbij een 20-jarige jongeling in Madrid het woord 'maricón' ('flikker') in zijn bil kreeg gekerfd, blijkt verzonnen. Dat melden Spaanse media deze avond op basis van een mededeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De jongen die aangifte deed van het homofoob geweld heeft bekend dat hij niet is aangevallen door acht mannen gehuld in kaptruien. "Het kerven blijkt met wederzijdse toestemming gebeurd", klinkt het.
Lees verder

Weer opschalen voor corona, al elf ziekenhuizen in de problemen: "Maar sommige families verzetten zich tegen transfer"
De ziekenhuizen in ons land moeten weer schakelen naar fase 1A van het spreidingsplan, waarbij een kwart van de IC-bedden tegen woensdag 15 september moet worden vrijgehouden voor coronapatiënten. "We moeten Covid-patiënten beter spreiden over het land, maar sommige families verzetten zich en zeggen: 'dan liever dat hij hier doodgaat'.
Lees verder

LIVE (20u45). Bondscoach Martínez over experimenteel elftal zónder Vanheusden: "Gekozen om stabiliteit te behouden"
• Groep E, aftrap: 20.45 uur • Kazan (Centralniy-stadion) • Ref: Pawel Raczkowski (Pol) • Rode Duivels zonder heel wat sterkhouders
Lees verder

Zeldzame zenuwaandoening toegevoegd als mogelijke bijwerking van vaccin AstraZeneca
Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het Guillain-Barré-syndroom (GBS), een neurologische aandoening waarbij zenuwcellen beschadigd raken, toegevoegd als mogelijke bijwerking van het coronavaccin van AstraZeneca. Dat blijkt uit een veiligheidsupdate van het EMA. Het benadrukt echter dat de voordelen van het vaccin blijven opwegen tegen de nadelen.
Lees verder

Vooruit lanceert prioritaire maatregelen rond tewerkstelling
Meerderheidspartij Vooruit legt bij de start van het parlementaire jaar vier voorstellen op tafel rond werkgelegenheid waar de federale regering prioritair werk van moet maken. Die volgen op de werkgelegenheidsconferentie die de voorbije twee dagen plaatsvond. Een van de maatregelen is de strijd tegen misbruik van dagcontracten.
Lees verder

Tesla-rijder mogelijk veroordeeld voor vluchtmisdrijf op basis van camerabeelden eigen auto
Een Tesla-rijder in Berlijn moet zich verantwoorden voor de rechter wegens vluchten na het veroorzaken van een ongeval. Zijn eigen auto levert daartoe het nodige bewijs.
Lees verder

Vijf woningen getroffen bij uitslaande brand in woonwijk Parelshof, drie onbewoonbaar
Op het Parelserf in Diest is woensdagavond rond 19 uur brand uitgebroken in een woning. De hevige rookontwikkeling was van ver te zien; zelfs vanuit Aarschot en Scherpenheuvel was de rookpluim te zien. Brandweerlui van de post Diest snelden ter plaatse. Bij hun aankomst sloegen de vlammen al uit het dak en was het vuur reeds overgeslagen op aanpalende woningen. Alle bewoners van de vijf woningen konden, net als hun huisdieren, de huizen tijdig verlaten. Er vielen geen gewonden maar de schade is aanzienlijk.Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog niet geweten. Mogelijk brak de brand uit in één van de garages. Brandweerlui en hulpdiensten zijn nog volop ter plaatse. "Drie woningen zijn alvast onbewoonbaar" reageert burgemeester Christophe De Graef die ter plaatse is. "Gelukkig vielen er geen gewonden, de materiële schade is echter aanzienlijk. We zijn nu volop aan het zorgen dat we de getroffen gezinnen verder kunnen helpen met opvang voor hen, mogelijk op lange termijn."
Lees verder

Hevige brand vernielt woning op Parelserf
Op het Parelserf in Diest is woensdagavond brand uitgebroken in een woning. De hevige rookontwikkeling was van ver te zien. Brandweerlui van de post Diest snelden ter plaatse. Bij hun aankomst sloegen de vlammen al uit het dak. Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog niet geweten. Brandweerlui en hulpdiensten zijn nog volop ter plaatse.
Lees verder

CELEBS 24/7. Abigail Spencer keert terug naar 'Grey's Anatomy' en Ed Sheeran heeft stress
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Thibau Nys blij en vereerd met selectie voor EK én WK op de weg, maar... "Cross blijft mijn prioriteit"
En plots… zit Thibau Nys (18) in de Belgische selectie voor het EK én WK op de weg. Uitgerekend hij, die begin dit jaar na een moeilijk seizoen nog werd gepasseerd voor het WK veldrijden. "Dat is uitgepraat met de bondscoach. Ik voel me vereerd. Al blijf ik wel voorrang geven aan de cross."
Lees verder

REPORTAGE. Jong en oud trekt naar eerste Vlaamse Harry Potter-winkel: "Wie weet, werkt 'Steen der Wijzen'. Dan is 120 euro een koopje"
Ook al blijft Harry Potter een jongetje met een ronde, zwarte bril en een bijzonder litteken, zijn fans blijven hem volgen. In Kortrijk opende de eerste Vlaamse winkel volledig in het teken van de wereld van de tovenaar, weldra volgen er meer. "Het schaakbord kost de helft van onze huur. Dan maar een deurmat." Alohomora!
Lees verder

Wie is Alec Segaert, de ex-triatleet die vandaag Europees kampioen tijdrijden werd?
Goud en zilver op het junioren-EK tijdrijden. De stunt van Remco Evenepoel en Ilan Van Wilder, drie jaar geleden in Brno, werd in Trento gewoon overgedaan door Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks. Uijtdebroeks kent u inmiddels wel. Maar… Alec wie? Aangename kennismaking!
Lees verder

Wie Wout van Aert klopt, wordt wereldkampioen: "Dit was dé grote test"
Noem een coureur die meer indruk maakt dan Wout van Aert (26). Onmogelijk. Vandaag ging hij de WK-concurrentie — Alaphilippe! — een oplawaai uitdelen op hun favoriete terrein. "Dit was de grote test die ik in gedachten had", zei Van Aert. Wie houdt deze man straks van goud?
Lees verder

Amerikaans geduld met nucleaire programma Iran lijkt bijna op
Het Amerikaanse geduld met Irans nucleaire programma lijkt zo goed als op te zijn. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft woensdag aangegeven dat Washington dicht staat bij het opgeven van de inspanningen om de nucleaire deal met Iran nieuw leven in te blazen. Hij verwees daarvoor naar het gebrek aan samenwerking uit Teheran.
Lees verder

Het opmerkelijke verhaal van Oranje-held Memphis: "Regelmatig kwam ik bij jongens bij wie een kilo cocaïne op tafel lag"
Tegenwoordig maakt hij het mooie weer bij FC Barcelona en Oranje, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn geweest in het leven van Memphis Depay (27). Lees hieronder z'n opmerkelijke verhaal, met een bijzonder moeilijke jeugd. "Ik heb voor een korte tijd drugs verkocht. Ik was een jaar of vijftien."
Lees verder

Taliban willen geen sportende vrouwen: "Lichaam en gezicht zijn dan soms niet volledig afgedekt"
Afghaanse vrouwen mogen van de taliban geen enkele sport beoefenen. "Dat zien wij niet als iets belangrijks voor hen. Het risico bestaat bovendien dat in sommige situaties hun lichaam en gezicht niet volledig afgedekt zullen zijn", stelde het plaatsvervangend hoofd van de cultuurcommissie van de taliban in een interview met SBS News.
Lees verder

Football Talk. Red Flames Cayman en De Caigny naar groepsfase Champions League - Pech voor Club-aanwinst Providence
Red Flames Janice Cayman en Tine De Caigny mogen met hun clubs Olympique Lyon en Hoffenheim de groepsfase van de Champions League in. Na winst in heenwedstrijd klopte Champions League-recordwinnaar Lyon het Spaanse Levante thuis met 2-1. Vanaf de start van de tweede helft kreeg Janice Cayman een plaats in de 3-5-2 van coach Sonia Bompastor. De Flame, kwiek en snel, zorgt een hele helft voor problemen bij Levante. Na de pauze speelde haar team een pak snediger en scoorde twee keer. Op een hoekschop pakte het een tegendoelpunt.
Lees verder

LIVE. Duivels komen opzetten via Batshuayi, maar ook Casteels moest al in actie komen
• Groep E, aftrap: 20.45 uur • Kazan (Centralniy-stadion) • Ref: Pawel Raczkowski (Pol) • Rode Duivels zonder heel wat sterkhouders
Lees verder