Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 september 2021

Fotograaf Lieve Blancquaert over haar atypische manier van vrouw-zijn: “Als ik kon kiezen zou ik terugkomen als man”

HLN
Fotograaf Lieve Blancquaert over haar atypische manier van vrouw-zijn: "Als ik kon kiezen zou ik terugkomen als man"
In tv-programma 'Let's talk about sex' reist topfotograaf en journalist Lieve Blancquaert de wereld rond om met mensen te praten over seksualiteit. Nu praten wij met haar, over de gezonde gewoontes die ze in stand houdt nu ze net 58 werd. Over fietsen, lezen en koken. Maar ook over vrouw-zijn vandaag de dag, het uitvliegen van haar kroost en waarom ze best een straatkat zou willen zijn. "Ik haak af als mensen mij proberen te bezitten."
Lees verder

Zomer van 2021 was de natste ooit
De zomer van 2021 was de natste ooit. Dat meldt het KMI.
Lees verder

SCHOOLBITS. BV's zetten hun kinderen af aan schoolpoort en blikken terug op hun eerste schooldag
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. Vandaag is het 1 september, dus bekend Vlaanderen stuurt hun kinderen terug naar school en blikt zelf terug op hun eerste schooldag.
Lees verder

Disney+ maakt dramareeks over het leven van Karl Lagerfeld
Disney+ werkt aan een nieuwe dramareeks over het leven van de iconische mode-ontwerper Karl Lagerfeld. Dat onthulde het bedrijf tijdens het Series Mania TV festival in Lille.
Lees verder

Rampgebied in Louisiana en Mississippi na orkaan Ida nu geteisterd door extreme hitte
De regio in de Verenigde Staten die afgelopen week werd getroffen door orkaan Ida en de daaropvolgende stroomuitval, ziet zich woensdag gesteld voor een nieuw probleem: extreme hitte. In het zuidoosten van Louisiana en Mississippi wordt woensdag een gevoelstemperatuur van 42 graden verwacht. In en rondom New Orleans zijn daarom centra geopend waar mensen in ruimtes met airconditioning kunnen schuilen.
Lees verder

Cristiano Ronaldo geeft eerste interview sinds nostalgische transfer naar United: "Sir Alex Ferguson gaf doorslag om hier te tekenen"
Na twaalf jaar is Cristiano Ronaldo terug thuis. Het vertrouwde nest van Old Trafford in Manchester, en dus niet het Etihad van City. Op de website van de club geeft de Portugees z'n eerste interview in het rode United-tenue. "Het is de beste beslissing die ik kon maken."
Lees verder

Hier is hij eindelijk: de laatste trailer van Bond-film 'No Time To Die'
Het wachten is eindelijk voorbij: deze maand kunnen we naar de nieuwste James Bond-film gaan kijken in de bioscoop. Helaas was zelfs 007 niet immuun aan corona, en werd de film meer dan een jaar uitgesteld. Vanaf 30 september speelt 'No Time To Die' in de zalen.
Lees verder

Taliban houden militair defilé met veroverde Amerikaanse voertuigen
De taliban bereiden vandaag in Kandahar (het zuiden van Afghanistan) een militaire parade voor waarin ze defileren met het militair materieel dat ze hebben buitgemaakt. Het gaat vooral om materieel dat de Verenigde Staten aan de verslagen Afghaanse regering geschonken hadden.
Lees verder

Geparkeerde auto vliegt spontaan in brand in Evere
Een ietwat vreemde interventie: op de Pieter Hauwaertssquare in Evere is gisteren een geparkeerde auto uitgebrand door een kortsluiting. Dat meldt woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw.
Lees verder

CELEBS 24/7. Justin Bieber poseert met ondergoed van Kim Kardashian en 'The Rock' heeft een dubbelganger
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Nieuw vanaf dit schooljaar: startende leerkrachten kunnen sneller vastbenoemd worden
Er wordt wel eens smalend gedaan over de 'vele vakantie' en 'korte werkweek' van leerkrachten. Maar als het erop aankomt, lijken slechts weinigen zich aan de job te willen wagen. Zowel leerkracht lager onderwijs als leerkracht secundair onderwijs is al jaren een hardnekkig knelpuntberoep. De lange weg die je als beginnende leerkracht tot voor kort moest afleggen om vast benoemd te raken, speelde hier zeker een rol in. Gelukkig treden vanaf september een aantal vernieuwde maatregelen in werking die beterschap beloven. Jobat.be stak het licht op bij Marc Keppens, directeur van de dienst Personeel van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
Lees verder

16-jarige Jill maakt indruk tijdens duet met Jaap Reesema in 'Regi Academy'
In 'Regi Academy' trekt kandidate Jill haar stoute schoenen aan en vraagt ze aan Jaap Reesema om samen 'Kom Wat Dichterbij' te zingen. De zanger wil maar al te graag nog eens de micro vastnemen en de twee zorgen voor een prachtig duet. De jury is alvast laaiend enthousiast.
Lees verder

Gangsters willen 500.000 euro buit maken bij drugsdealer... maar vallen gewapend binnen bij bejaard echtpaar
Drie mannen uit Antwerpen hebben een brutale home invasion gepleegd in de Beekstraat in Mol. De daders gingen ervan uit dat er tot 500.000 euro drugsgeld in de woning zou liggen. In werkelijkheid vielen ze binnen bij een bejaard echtpaar dat amper geld in huis had. "Toch werd het koppel onder schot gehouden en opgesloten in een kamer."
Lees verder

Minister Ben Weyts gaat party crashen op Tectura festival
Na de officiële schoolbezoeken, trok Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) deze middag nog naar het festival op de campus Tectura van het GO-onderwijs in Merelbeke.
Lees verder

LIVE VUELTA. Nu toch kopgroep met één Belg na spervuur aan aanvallen in beginfase van zware bergrit
In de Ronde van Spanje breekt het moment van de waarheid aan, want vandaag staat de eerste van twee zware bergritten op het programma. De aankomst van vandaag ligt bovenop Lagos de Covadonga, een zware col van buitencategorie. Krijgt het Movistar-duo Mas-Lopez de stoel van Roglic voor het eerst aan het wankelen? Of herrijst Bernal in het slot van deze Vuelta? Op deze pagina volgt u de hele etappe LIVE!
Lees verder

Vroege vluchter Van der Hoorn legt sprintersploegen in de luren in de Benelux Tour
Taco van der Hoorn (27) heeft de derde etappe van de Benelux Tour gewonnen. De Nederlander was de snelste van een vroege vlucht. Stefan Bissegger behield de leiderstrui.
Lees verder

Spaanse vakbond van kamermeisjes lanceert boekingsplatform dat hotels rangschikt volgens arbeidsomstandigheden
Las Kellys, de Spaanse organisatie van kamermeisjes, wil een eigen boekingsplatform opstarten. De app moet toeristen de mogelijkheid geven om na te gaan of de medewerkers van een bepaald hotel tevreden zijn met hun arbeidsomstandigheden. "Wij willen de wereld schoonmaken en een nieuw tijdperk van toerisme inluiden, dat de menselijke belangen boven de commerciële belangen stelt", klinkt het.
Lees verder

CEO Spartak twijfelt al na enkele dagen over transfer Caufriez: "Misschien was dit een vergissing"
De opvallendste transfer op Stayen was ongetwijfeld die van Maximiliano Caufriez (24) naar Spartak Moskou. De Russen legden maar liefst 3 miljoen euro op tafel voor de verdediger. Yevgeny Melezhikov, de CEO van Spartak, laat zich al na een paar dagen laatdunkend uit over de Belg: "Ja, hij is van lagere kwaliteit dan Gigot, maar laat ons afwachten vooraleer we conclusies trekken."
Lees verder

17 jaar cel voor 'kettingzaagmoord' op Belgische loodgieter: dader verlaat roepend de zaal
De rechtbank in Breda heeft zeventien jaar en terbeschikkingstelling met dwangverpleging - vergelijkbaar met internering in België - opgelegd aan de man die in juni 2019 de Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56) doodde. Van der Heyden werd ontvoerd door zijn minnares: ex-prostituee Wanda van R. (41) uit Zoersel die verkeerdelijk dacht dat Van der Heyden steenrijk was. Wanda van R. kreeg tien jaar cel opgelegd.
Lees verder

Ford legt productie van Fiesta in Duitsland twee weken stil wegens chiptekort
In de Ford-fabriek in het Duitse Keulen zullen vanaf donderdag twee weken lang geen Fiesta's meer over de band rollen. De reden voor de tijdelijke productiestop is andermaal een tekort aan halfgeleiders.
Lees verder