Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 september 2021

Foorkramer valt van attractie op Hasselt Kermis en raakt ernstig gewond

HLN
Foorkramer valt van attractie op Hasselt Kermis en raakt ernstig gewond
Bij een arbeidsongeval tijdens Hasselt Kermis is donderdagavond rond 18 uur een medewerker van de attractie "Wild Mouse" enkele meters naar beneden gedonderd. De persoon raakte ernstig gewond, maar er is geen sprake van enig levensgevaar.
Lees verder

Foorkramer valt van attractie op Hasselt Kermis
De hulpdiensten zijn momenteel ter plaatse op de kermis in Hasselt nadat een foorkramer van hoogte viel. Het gaat om de attractie Wild Mouse.
Lees verder

Telecomoperator Orange gaat met 'hey!' de concurrentie aan met Mobile Vikings: "Dit moet de mobiele telefoniemarkt door elkaar schudden"
Telecomoperator Orange lanceerde vandaag een nieuw b-merk: hey! Het nieuwe mobiele aanbod richt zich op gebruikers voor wie veel data en prijs belangrijk zijn en die zich kunnen vinden in een puur online dienstverlening. hey! pretendeert de goedkoopste op de markt te zijn en gaat zo regelrecht in concurrentie met Mobile Vikings van Proximus. "
Lees verder

Binnenkort betaling via gezichtsherkenning mogelijk in metro van Moskou
In de metro van Moskou zal vanaf 15 oktober betaald kunnen worden aan de hand van gezichtsherkenning. Vandaag werd een demonstratie gegeven in de metro van deze voor sommigen controversiële technologie, die in Rusland een snelle ontwikkeling kent.
Lees verder

Billie Eilish verloor 100.000 volgers na sexy foto, maar gaat toch een stap verder: "Mensen zijn bang voor grote borsten"
Zangeres Billie Eilish (19) is onlangs naar eigen zeggen 100.000 Instagram-volgers verloren nadat ze een foto had geplaatst waarop haar boezem een beetje zichtbaar was. Fans zeiden graag de 'oude Billie' terug te willen, bekend van de wijde kleding. Eilish snapt er niks van en deelt vandaag een van haar minst verhullende foto's tot nu toe. "Mensen zijn bang voor grote borsten.''
Lees verder

Niet-gevaccineerde leerlingen uitsluiten van buitenlandse schoolreis: kan dat wel?
Scholen plannen volop hun buitenlandse reizen voor volgend jaar. Maar van reisorganisaties krijgen ze te horen dat die enkel gevaccineerde leerlingen meenemen. Negatieve testresultaten aanvaarden ze niet wegens "organisatorisch niet haalbaar." Scholen mogen hun leerlingen echter niet vragen of ze gevaccineerd zijn en ook de eis die de touroperators stellen, zit wettelijk in een grijze zone waar ook de overheid geen klaarte in kan brengen.
Lees verder

Mag je nog genieten van de kunst van Jan Fabre? "Kunstenaars gelijkstellen met hun werk is een klassieke fout"
Nog vóór het proces tegen kunstenaar Jan Fabre (62) van start ging, werd zijn werk her en der al geweerd. Bart De Pauw (53) en Guy Van Sande (58) weten hoe dat voelt. De 'beeldenstorm' kan maar op weinig goedkeuring rekenen van moraalfilosoof Tinneke Beeckman (45). "De cultuursector, die jaren samenwerkte met Jan Fabre, moet de hand in eigen boezem steken."
Lees verder

Europese Rekenkamer: "EU kan grootschalige corruptie in Oekraïne niet voorkomen"
De financiële steun en energie die de Europese Unie in Oekraïne steekt voor de bestrijding van grootschalige corruptie zijn niet doeltreffend. Dat zegt de Europese Rekenkamer in een nieuw rapport. "Oligarchen en partijen met gevestigde belangen blijven de rechtsstaat in Oekraïne ondermijnen en vormen een bedreiging voor de ontwikkeling van het land", luidt het.
Lees verder

Drie jongeren gewond bij steekpartij bij middelbare school in Arnhem
Bij een steekpartij bij het Thomas a Kempis College in Arnhem zijn donderdagmiddag drie jongens gewond geraakt. Een van hen is aangehouden als verdachte. Mogelijk heeft hij gestoken met een mes, laat een politiewoordvoerster weten.
Lees verder

Ook betalingsproblemen bij autodivisie van Evergrande
De divisie voor elektrische auto's van het Chinese conglomeraat Evergrande loopt achter met het betalen van salarissen. Ook de rekeningen van een aantal leveranciers van fabrieksmaterieel blijven onbetaald, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Daarmee wordt duidelijk dat de financieel penibele situatie binnen het conglomeraat verder reikt dan alleen de vastgoedactiviteiten van Evergrande.
Lees verder

Opnieuw levenslang voor Carlos 'De Jakhals'
De 71-jarige Venezolaanse terrorist Ilich Ramirez Sanchez, beter bekend als Carlos De Jakhals, is vandaag in Parijs opnieuw veroordeeld tot levenslang voor de aanslag op de galerij Drugstore Publicis op de Champs Elysées in 1974. Daarbij vielen 2 doden en 34 gewonden.
Lees verder

Wat is er gebeurd bij de verkoop van Anderlecht en hoe komt het dat Marc Coucke 5 miljoen extra moest betalen? "Dit is het topje van de ijsberg"
Het parket wil de ex-Anderlecht-toplui Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck vervolgen voor vermeende onregel­matigheden bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Dat meldde De Tijd en werd ook aan onze redactie bevestigd. Coucke denkt bij de verkoop 5 miljoen euro te veel betaald te hebben en zal zich burgerlijke partij stellen in de zaak. Volgens bronnen zou deze zaak "slechts het topje van de ijsberg zijn" van de constructies van het vorige bewind in de club. Een verhaal van de transfer naar Newcastle, de verkoop aan Coucke en de miljoenen voor de makelaar.
Lees verder

UCI blijft met nieuwe technologie inzetten op strijd tegen mechanische fraude: "Als we geen controles doen, zal fraude snel terugkeren"
De wereldwielerbond UCI blijft inzetten op de strijd tegen mechanische fraude. Bij de Spelen van Tokio en bij het WK in Brugge en Leuven introduceerde ze nieuwe technologie, die handzamer en goedkoper is dan een X-ray-trailer die sinds 2018 wordt gebruikt.
Lees verder

"Lefevere heeft geen interesse in een vrouwenploeg? Geen erg, wij zijn ook niet geïnteresseerd in hem"
Een vrouwenploeg? "Met alle respect, maar ik ben ook het OCMW niet, hé." Een uitspraak in onze HLN Sportcast in de aanloop naar het WK wielrennen die behoorlijk wat kwaad bloed zet in het wielerpeloton. Niet in het minst bij de Britse Lizzie Deignan (33), een van de favorieten op WK-goud in Leuven zaterdag.
Lees verder

Win tickets voor de langste spaghettitafel van Samson en Marie
Samson & Marie organiseren op woensdagmiddag 29 september de langste spaghettitafel in Plopsaland De Panne om de release van hun nieuwe cd te vieren. Hier kan je tickets winnen.
Lees verder

LIVE (20u45). Vincent Kompany kiest voor verwachte elf, AA Gent met Chakvetadze en Depoitre
• Inhaalmatch • Jupiler Pro League • Lotto Park • Anderlecht staat 5de, AA Gent pas 16de
Lees verder

'No Time To Die'-regisseur heeft kritiek op oudere Bondfilms: "James Bond was een verkrachter"
Cary Joji Fukunaga (44), regisseur van de laatste nieuwe Bondfilm 'No Time To Die', keurt de handelingen van 007 in enkele vorige films niet goed. "Hij was eigenlijk een verkrachter", meent de man.
Lees verder

Zaak Schild & Vrienden: Van Langenhove en advocaat willen nietigheid van onderzoek "linkse" onderzoeksrechter
In de zaak rond Schild & Vrienden wil Hans Rieder, de advocaat van Dries Van Langenhove, grote delen van het onderzoek nietig verklaard zien omdat het uitgevoerd werd door een volgens hem partijdige onderzoeksrechter, die Van Langenhove "linkse, onnozele voorwaarden" zoals een bezoek aan de Dossinkazerne oplegde. Dat bleek donderdag op de zitting van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling, die de regelmatigheid van het onderzoek nagaat.
Lees verder

Welke straf riskeren de Reuzegommers? Alles wat u moet weten over het proces Sanda Dia dat morgen start
18 twintigers staan morgen na drie jaar onderzoek terecht in de zaak Sanda Dia, de jongeman (20) die in december 2018 een "doopritueel" niet overleefde. Wat wordt hen ten laste gelegd? Wat riskeren ze? En wie neemt het voor hen op?
Lees verder

Belgische Pavitra (23) werd geboren zonder benen en is nu wereldkampioene muurklimmen
Maak kennis met wereldkampioene Pavitra Vandenhoven: ze is 23 jaar, komt uit Sint-Niklaas en is geboren zonder benen. Vorig weekend won ze in Moskou een gouden medaille op het wereldkampioenschap paraklimmen. Met haar wereldtitel hoopt ze anderen te inspireren.
Lees verder