Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 september 2021

Florian Van Acker pas terug bij ouders na bronzen medaille in Tokio en alweer volop aan het trainen: “Kon hij zich ...

HLN
Florian Van Acker pas terug bij ouders na bronzen medaille in Tokio en alweer volop aan het trainen: "Kon hij zich maar eens ontspannen"
Dat Florian Van Acker (24) strijdvaardig is na z'n verlies tegen de Australiër Samuel Von Einem op de Paralympische Spelen is een understatement. We ontmoeten de bronzenmedaillewinnaar thuis bij mama Dora Debedts (68) en papa Eric Van Acker in Langemark. "Deze morgen heeft hij toch alweer getraind, maar eigenlijk zou hij nu een beetje moeten ontspannen", vertelt Dora ons bezorgd.
Lees verder

Grootvader die andere opa neerstak na doopfeest blijft vastzitten
De raadkamer heeft vandaag de voorlopige hechtenis bevestigd van de man die in de nacht van zaterdag op zondag messteken toediende aan drie aanwezigen van een doopviering in Châtelet nabij Charleroi. De dader, grootvader van het gedoopte kind, stak de andere opa in de buik en is beschuldigd van poging tot moord.
Lees verder

"Safety mode" op Twitter moet online haat automatisch blokkeren
Het sociale netwerk Twitter komt met een safety mode, bedoeld om "storende interacties te beperken". Een beperkt aantal Engelstalige gebruikers kan de nieuwe dienst vandaag al testen. "Je veilig voelen op Twitter is voor iedereen anders", meldt het bedrijf in een blogpost. "We lanceren instellingen die je kunnen helpen je meer op je gemak te voelen, en we willen meer doen om de last te verlagen voor mensen die te maken krijgen met onwelkome interacties."
Lees verder

Dessers voorgesteld bij Feyenoord: "Minder aan bod gekomen bij Genk, maar wel veel beter geworden"
Cyriel Dessers stapte vandaag opgewekt met Feyenoord-shirt met rugnummer 33 door de Kuip. De 26-jarige spits uit Leuven wordt voor één seizoen gehuurd van Racing Genk, Feyenoord heeft een aankoopoptie bedongen. "Maar als het alle partijen goed bevalt, wie weet wat er dan gebeurt. Al is dat wel heel ver vooruit kijken", zegt Dessers.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. "De Vlaamse televisie brengt nog altijd te weinig diversiteit"
"De traditionele televisiezenders brengen nog altijd te weinig programma's met mensen met een migratieachtergrond in een hoofdrol." Dat zegt Emanoel Borges, één van de castleden van 'PANNA', een nieuwe streamingreeks die vanaf vrijdag te zien is op GoPlay. Desna en Jarne geven al een sneak preview in deze nieuwe aflevering van Showbits.
Lees verder

Vrouw (100) breekt beide heupen na val uit raam woonzorgcentrum: parket onderzoekt of het ongeval of ontsnappingspoging was
Een honderdjarige vrouw die in het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Roosdaal verbleef is zondagnacht uit het raam van haar kamer op de eerste verdieping gesprongen. Bij het rusthuis valt te horen dat de vrouw, die er voor een kortverblijf verbleef, niet in het woonzorgcentrum wilde verblijven en via het raam probeerde te ontsnappen. De familie heeft een klacht ingediend bij het parket.
Lees verder

Mertens stoot door naar derde ronde op US Open na vlotte zege tegen kwalificatiespeelster Grammatikopoulou
Elise Mertens (WTA 16) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen.
Lees verder

Thandiwe Newton weigerde rol in superheldenfilm: "Een moeder die sterft? Meh, nee"
Meespelen in een superheldenfilm staat tegenwoordig op het verlanglijstje van zowat elke acteur. Maar Thandiwe Newton (48) wees onlangs een rol af, omdat het personage haar niet aansprak. Dat vertelt ze in LADBible.
Lees verder

Martínez in aanloop naar match tegen Estland: "We hebben genoeg spelers om te roteren"
Daags voor het WK-kwalificatieduel van de Rode Duivels tegen Estland sprak bondscoach Roberto Martínez met VTM Nieuws. De Spanjaard gaf aan dat morgen eerst en vooral de zege telt.
Lees verder

Vlaamse Safi zit vast in Kaboel: "Mailde vele keren naar ambassade, maar ze antwoorden niet"
Al meer dan 180 mensen, Belgen en hun gezinnen, hebben laten weten dat ze nog vastzitten in Afghanistan en geëvacueerd willen worden. Dat heeft de Belgische ambassadeur in Islamabad gezegd aan VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers.
Lees verder

Safi zit vast in Kaboel: "Mailde vele keren naar ambassade, maar ze antwoorden niet."
Al meer dan 180 mensen, Belgen en hun gezinnen, hebben laten weten dat ze nog vastzitten in Afghanistan en geëvacueerd willen worden. Dat heeft de Belgische ambassadeur in Islamabad gezegd aan VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers.
Lees verder

Opgelet: maaltijdcheques knabbelen aan uw pensioen. Hoeveel pensioen zullen ze u later kosten?
Verzacht de digitale maaltijdcheque ook bij u het afrekenen van die kostelijke winkelkar in de supermarkt? Almaar meer werknemers worden door hun baas met het populaire extralegale voordeel beloond. Weet wel dat dit alternatief loonvoordeel, net als de bedrijfswagen en de collectieve bonus, een invloed heeft op uw latere pensioen. Hoeveel pensioen kosten maaltijdcheques u later? En zijn ze uiteindelijk wel of niet interessant? Pieter Gillemon, pensioenexpert bij PwC, maakt de balans op.
Lees verder

Thomas Briels stopt als Red Lion: "Ik heb vrienden voor het leven gemaakt"
Hockeyspeler Thomas Briels (34) stopt als international. Dat hij bekendgemaakt op Instagram.
Lees verder

REPORTAGE. Deze caféhangers gingen vandaag voor het eerst weer tooghangen: "De babbelkes hier zijn gezelliger"
"Alsof ik thuiskom." Moeder de vrouw zal het niet graag horen, maar voor veel cafégangers is hun thuis waar hun barkruk staat, zo blijkt ook nu er weer volop aan de toog gedronken en gehangen mag worden. Al was het voor sommigen ook weer even wennen. "Mijn arm hier, hoe ging dat weer?"
Lees verder

Prijsdaling voor duurste garagebox van Nederland: niet langer 1 miljoen, nu 690.000 euro
Een garagebox in Amsterdam, die vorig jaar voor een miljoen euro te koop werd aangeboden op vastgoedsite Funda, is flink in prijs gedaald. De vraag is alleen of er voor een bedrag van 690.000 euro wél kopers te vinden zijn.
Lees verder

Apple wil van personeel in VS weten of ze gevaccineerd zijn
Apple vraagt van zijn werknemers in de Verenigde Staten om hun vaccinatiestatus te delen. Daarmee zet het techbedrijf een volgende stap in zijn beleid rondom Covid-19 waarbij het concern personeel niet verplicht om zich te laten inenten.
Lees verder

Donaties stromen binnen voor vzw 'Boven de wolken' die sterrenkinderen fotografeert: al kwart miljoen ingezameld, website overbelast
Er is al een kwart miljoen euro ingezameld voor 'Boven de wolken', de vzw die ouders van overleden pasgeborenen bijstaat met een gratis fotosessie. De giften stromen binnen, wat er vanavond voor zorgde dat de website met de crowdfundingactie overbelast werd.
Lees verder

Vzw 'Boven de wolken' die sterrenkinderen fotografeert, dreigt te verdwijnen: "Politici reageerden nooit als ik om structurele oplossing vroeg"
De voorbije vijf jaar troostte vzw 'Boven de wolken' de ouders van 3.300 overleden pasgeborenen door hun pril geluk en verdriet te fotograferen. Nu dreigt daar een einde aan te komen, want de vzw zit in zware geldnood. Anne-Sofie en Roel zijn twee Vlamingen die er alles aan willen doen om de organisatie te redden. Hun doodgeboren dochter Marilou lag zonder het te beseffen aan de basis van 'Boven de wolken'. "Ik weet niet hoe we ons vandaag zouden voelen zonder die foto's."
Lees verder

Afghanistan neemt regeervorm Iraanse geestelijkheid over
Afghanistan zal mogelijk worden geregeerd in de stijl van het sjiïtische buurland Iran. Talibanleider Hibatullah Akhundzada wordt geestelijk leider. Hij krijgt over alles het laatste woord. Onder hem komen wel een president en een regeringsleider of premier. De soennitische extremisten van de Taliban, die half augustus de macht overnamen, hebben dit volgens nieuwszender al-Arabiya gezegd.
Lees verder

Nieuwe studie bewijst doeltreffendheid van chirurgische mondmaskers tegen verspreiding Covid-19: "Nagel aan doodskist van tegenargumenten"
De auteurs van een grootschalige studie naar het gebruik van chirurgische mondmaskers tegen de verspreiding van Covid-19 zeggen onomstotelijk bewijs te hebben dat die aanpak effectief is. Ze volgden meer dan 340.000 mensen verspreid over 600 gemeenschappen op het platteland van Bangladesh om de doeltreffendheid van mondmaskers te onderzoeken.
Lees verder