Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 september 2021

FC Barcelona beleeft pijnlijke avond in Benfica en opent CL-campagne voor het eerst met 0 op 6

HLN
FC Barcelona beleeft pijnlijke avond in Benfica en opent CL-campagne voor het eerst met 0 op 6
Pijnlijke primeur voor FC Barcelona. Voor het eerst verloor het haar eerste twee wedstrijden van een Champions Leaguecampagne. In Benfica - met Jan Vertonghen negentig minuten tussen de lijnen - werd het 3-0.
Lees verder

Mark Hoppus (Blink-182) kankervrij verklaard: "Vandaag is een geweldige dag"
Mark Hoppus (49) mag weer opgelucht ademhalen: de zanger van rockband Blink-182 is kankervrij verklaard. In juni raakte bekend dat hij kanker had, maar die is nu volledig verdwenen. Dat vertelde Hoppus zelf op Instagram.
Lees verder

Minder betalen aan verzekeringen? Zo pak je het veilig aan
Jan Modaal speelt op safe. 77% van de Belgen heeft 5 of meer verzekeringen lopen, zo leert een enquête van verzekeraar Corona Direct. We sluizen dus heel wat geld richting onze polissen, maar is dit altijd een goede investering? Misschien kan het wel goedkoper. Spaargids.be kent alvast enkele besparingsmogelijkheden.
Lees verder

"Geef je brein een ander taakje zodat je je kunt ontspannen": slaapexpert over de zin en onzin van TikTok-trucjes om in slaap te vallen
Van kousen dragen in bed tot slathee drinken: steeds meer (al dan niet zelfverklaarde) experten delen op TikTok manieren om snel in dromenland te raken, maar of hun adviezen steek houden is nog maar de vraag. Prof. dr. Johan Verbraecken, medisch coördinator van het Slaapcentrum in het UZ Antwerpen, legt de zes meest vermelde methodes onder de loep.
Lees verder

Limburgse is amper 16 en maakt furore in Milaan: "Toen Prada belde, moest ik hakken lenen van een vriendin"
Ze zit bij de scouts, speelt fervent hockey en volgt Latijn-moderne talen in het vijfde middelbaar. De 16-jarige Rozan Billion Deprez uit Kuringen is een doorsnee tiener, en tóch stond ze afgelopen vrijdag te blinken op de catwalk van Prada in Milaan. Haar ouders vertellen hoe niemand minder dan de stylist van Rihanna hun dochter ontdekte, op de trein van Hasselt naar Gent.
Lees verder

In de gaten te houden op de Bosuil: doelman Trapp (en diens bloedmooie WAG)
Antwerp krijgt vanavond in de Europa League bezoek van Bundesliga-club Eintracht Frankfurt. Voor het grote publiek misschien niet de meest 'sexy' tegenstander, maar ze mogen zich op de Bosuil wel degelijk aan een ploeg met enkele bekende namen verwachten.
Lees verder

Autokeuring wordt strenger vanaf 1 oktober: "Mankementjes die vroeger een 'opmerking' waren, krijgen nu een rode kaart"
We kennen ze allemaal: de groene "uitnodiging" die elk jaar in de bus valt als het weer tijd is om met de auto naar de technische keuring te gaan. Voor velen met de vrees of hun auto wel door 'de schouwing' zal raken? Zeker nu die keuring strenger wordt, want vanaf 1 oktober krijg je een 'rode kaart' voor mankementen die tot nu toe alleen een 'opmerking' opleverden. Wat dat precies inhoudt en hoe je je het best kan voorbereiden, vertelt onze auto-expert Joost Bolle.
Lees verder

Aboriginals krijgen Daintree-regenwoud terug van Australische overheid
Het Daintree Rainforest in Australië, een van de oudste tropische regenwouden in de wereld, is woensdag officieel teruggegeven aan de inheemse bevolking. De overhandiging maakt deel uit van een proces van verzoening tussen de gemeenschappen, zo luidt het.
Lees verder

"Dit is een nachtmerrie": Spaanse kranten ongenadig hard voor Koeman na vernedering in Portugal, Nederlander wil niet over wankele positie praten
"Een harde nederlaag". Dat concludeerde trainer Ronald Koeman na het pijnlijke optreden van Barcelona bij Benfica (3-0) in de Champions League. De Catalaanse club is na twee groepsduels nog puntloos. "Neen, de Champions League gaan we niet winnen", sprak de Nederlandse trainer, wiens stoel steeds steviger wankelt. De Spaanse pers is vanmorgen alvast bikkelhard.
Lees verder

De beruchte platformschoenen uit de nineties zijn terug en iedereen zwicht ervoor
Schoenen met platformzolen werden lange tijd gevreesd, maar zijn nu officieel terug in de mode. Erg vinden wij dat niet, het is eens iets anders dan sneakers en ze geven je outfit een speelse, nostalgische en vooral originele twist. Ook de sterren zijn er helemaal gek op, en dan specifiek op de modelletjes van het Franse merk Nodaleto. Momenteel zijn de herkenbare schoenen van het label niet meer weg te denken van onze Instagramfeed. Doe ons ook maar zo'n paar, alsjeblieft!
Lees verder

Zoektocht naar Gabby Petito leidt nu ook tot doorbraak in mysterie rond vermiste vader
De zoektocht naar YouTubester Gabby Petito (22) heeft deze week ook tot een doorbraak geleid in een ander dossier van een vermist persoon. Dat zeggen reddingswerkers in de Amerikaanse staat Wyoming. Robert 'Bob' Lowery (46) werd op 20 augustus voor laatst gezien in hetzelfde woud waar anderhalve week geleden het levenloze lichaam van Petito gevonden werd. Dinsdag werden er stoffelijke resten gevonden die aan zijn beschrijving voldoen.
Lees verder

Grootste plannen: er zijn nog 31 Marvel-projecten in ontwikkeling
Het Marvel Universum blijft uitbreiden. De afgelopen jaren werden we al getrakteerd op 29 films en series, maar daar houdt het niet op. Volgens Marvel-topvrouw Victoria Alonso zijn er nog maar liefst 31 projecten in de maak.
Lees verder

Sven Kums wil zijn waarde voor AA Gent op het veld bewijzen: "Ik ben 33, ik moet niet gepamperd worden"
Sven Kums (33) was in het begin van het seizoen meer toeschouwer dan hem lief was. Hij knokte zich in het team, maar er waren ook mindere momenten. Daar had hij het best moeilijk mee.
Lees verder

Flamengo vergezelt titelverdediger Palmeiras naar finale Copa Libertadores
Flamengo heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de UEFA Champions League. De club uit Rio de Janeiro speelt om eindwinst in een Braziliaans onderonsje tegen Palmeiras.
Lees verder

Zware verkeershinder in Brussel verwacht door actie van Uber- en zelfstandige chauffeurs
In Brussel houden tot duizend limousinechauffeurs, die onder meer voor Uber werken, vandaag een manifestatie. De Brusselse politie verwacht grote verkeershinder en roept op om de omgeving te vermijden. De chauffeurs uiten hun ongenoegen omdat de gewestregering nog altijd geen nieuw taxidecreet klaar heeft.
Lees verder

"Ik speelde niet goed, maar wist dat ik ging scoren": Cristiano Ronaldo grote held van United in Champions League
Cristiano Ronaldo (36) was de grote held van Manchester United gisteravond. Met een doelpunt in de slotminuut bezorgde hij zijn team de overwinning tegen Villarreal. "Dit is waarom ik ben teruggekeerd", reageerde de Portugees.
Lees verder

Britse economie komt sterker uit lockdown dan verwacht
De economie van het Verenigd Koninkrijk is in het tweede kwartaal aanzienlijk meer gegroeid dan aanvankelijk geraamd. Bedrijven voerden hun investeringen verder op dan het Britse nationale statistiekbureau eerst had geraamd en ook de huishoudens trokken hun portemonnee open. De dienstensector, met horeca en winkels, groeide door het einde van veel lockdowmaatregelen sterker dan eerder gemeten.
Lees verder

Mahdi: "Meewerken aan onderzoek kan slachtoffers uitbuiting aan wettig verblijf helpen"
Als mensen zonder papieren meewerken aan het onderzoek naar economische uitbuiting kan dat helpen om in België een verblijf te krijgen. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) gezegd in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

"Ben in Griekenland wakker geworden tussen allemaal blote mensen", bekent Metejoor op Student Kick Off in Gent
Ze hebben er twee jaar op moeten wachten, maar in Gent konden de studenten woensdag eindelijk nog eens het academiejaar inzetten met een knal. Ondanks het wisselvallige weer zakten duizenden jongeren af naar de Student Kick Off op het Sint-Pietersplein. Het feest zette zich daarna nog verder in de buurt. De politie moest verschillende toegangswegen afsluiten. De avond in Gent in de voetsporen van onze reporter.
Lees verder

Confession van Metejoor op Student Kick Off in Gent: "Ben in Griekenland wakker geworden tussen allemaal blote mensen"
Ze hebben er twee jaar op moeten wachten, maar in Gent konden de studenten woensdag eindelijk nog eens het academiejaar inzetten met een knal. Ondanks het wisselvallige weer zakten duizenden jongeren af naar de Student Kick Off op het Sint-Pietersplein. Het feest zette zich daarna nog verder in de buurt. De politie moest verschillende toegangswegen afsluiten. De avond in Gent in de voetsporen van onze reporter.
Lees verder