Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 september 2021

Ex-woordvoerster doet boekje open over "angstaanjagende driftbuien" van Trump

HLN
Ex-woordvoerster doet boekje open over "angstaanjagende driftbuien" van Trump
Voormalig woordvoerster van het Witte Huis onder president Trump Stephanie Grisham heeft in een boek de "angstaanjagende driftbuien" van de voormalige president beschreven. Die konden volgens haar enkel gekalmeerd worden door zijn favoriete muziek te draaien. Dat blijkt vandaag uit fragmenten die Amerikaanse media hebben gepubliceerd.
Lees verder

Vaccinatiegraad in Brusselse woonzorgcentra hinkt achterop
De vaccinatiegraad in de Belgische ziekenhuizen en woonzorgcentra ligt globaal genomen hoog. Iets meer dan negen op de tien (90,6 procent) van de medewerkers van de Belgische ziekenhuizen en 86,9 procent van het personeel in Belgische woonzorgcentra is volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dat blijkt vandaag uit een analyse van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Wel maskeert dat globale cijfer de grote regionale verschillen. Vooral de vaccinatiegraad van het personeel in Brusselse woonzorgcentra hinkt achterop.
Lees verder

Lavastroom op La Palma bereikt zee, gevaar voor giftige dampen
De lavastroom van de vulkaan Cumbre Vieja, die midden september uitbarstte op het Canarische eiland La Palma, heeft gisteravond laat de Atlantische Oceaan bereikt. Dat heeft het Spaanse vulkanische instituut bekendgemaakt. Onderweg naar zee vernietigde de lava wegen, gebouwen en gewassen. Als lava, met een temperatuur van 1.000 graden Celsius, in contact komt met zout water kunnen er giftige dampen ontstaan.
Lees verder

Noord-Korea: nieuwe hypersonische raket in zee geland
Noord-Korea heeft gisteren een nieuw type hypersonische raket genaamd de Hwasong-8 afgevuurd. De lancering was bedoeld als een test. De raket landde in zee, meldde staatsomroep KCNA vandaag.
Lees verder

YouTube haalt Duitse versie van Russisch staatsmedium RT offline
YouTube heeft twee kanalen van de Duitse versie van het Russische staatsmedium RT van zijn platform verwijderd. Die actie is niet in goede aarde gevallen bij het vroegere Russia Today. De hoofdredacteur van het in Moskou gevestigde medium spreekt op Twitter van een "mediaoorlog".
Lees verder

Amerikaanse rechter stemt toe met uitlevering Peruaanse oud-president
Een federale rechtbank in Californië heeft dinsdag toestemming gegeven voor de uitlevering van de voormalige Peruaanse president Alejandro Toledo aan zijn thuisland. Daar wordt Toledo vervolgd vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een omvangrijk omkoopschandaal rond het Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht.
Lees verder

Tientallen doden en gewonden bij nieuwe rellen in gevangenis Ecuador
In een Ecuadoriaanse gevangenis zijn minstens 24 mensen om het leven gekomen en 42 mensen gewond geraakt bij botsingen tussen gevangenen en politie. Dat hebben de autoriteiten dinsdag lokale tijd bekendgemaakt.
Lees verder

Belgisch voetbal maakt zich klaar voor "tsunami" aan schandalen: zo geraakte allemansvriend Delferière aan de top om vervolgens mee de dieperik in te gaan
Het Belgische voetbal dreigt overspoeld te worden door een "tsunami" aan schandalen. Scheidsrechter Sébastien Delferrière zou makelaar gespeeld hebben voor ex-Charleroi-coach Felice Mazzu. Diezelfde Delferière is nog steeds aan de slag bij de voetbalbond - waar zijn vader de baas is van de amateurvleugel. Een reconstructie hoe hij de belangrijkste scheidsrechter in ons land werd én vervolgens door spilfiguur Dejan Velkjovic in de dieperik belandde. "Mensen hebben altijd gezegd dat ik er gekomen ben dankzij mijn vader."
Lees verder

Vijf miljard nodig voor renovatie overheidsgebouwen
Staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen Mathieu Michel (MR) legt een plan op de regeringstafel waaruit blijkt dat de komende tien jaar vijf miljard euro aan investeringen nodig is om het gebouwenpatrimonium van de federale overheid op punt te zetten. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Bijna 600 werknemers van United Airlines ontslagen omdat ze coronavaccin weigerden
Bijna 600 werknemers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines zullen hun job verliezen omdat ze weigerden zich te laten vaccineren tegen Covid-19. In augustus kondigde het bedrijf aan dat het een vaccinverplichting zou invoeren.
Lees verder

Vader van verdachte die Milan Meert (15) neerstak, wil verhuizen na bedreigingen: "Ook Jordy durft zijn cel niet uit"
De vader van Jordy D. (19), de dader van de steekpartij in Oostkamp die het leven kostte van Milan Meert (15), wil verhuizen. Dat zegt advocaat Patrick-Bernard Martens. "De vader van Jordy is doodsbang na de bedreigingen op sociale media. Hij voelt zich niet meer veilig." Ondertussen gaat het ook met Jordy D. slecht in de gevangenis van Brugge.
Lees verder

Het verborgene ligt in Solesmes: dit is de Franse abdij waarin Roger Vangheluwe leeft
Roger Vangheluwe (84), de gewezen bisschop van Brugge die ontslag nam nadat aan het licht was gekomen dat hij kinderen seksueel misbruikt had, leeft in de Sint-Pietersabdij in het Franse dorpje Solesmes. Samen met vijftig monniken staat hij er iedere dag om vijf uur 's ochtends op, voor een bijzonder afgezonderd leven vol gebeden en zeven zangstonden per dag.
Lees verder

Dít is de opvolger van Angela Merkel: Anna Kassautzki (27) neemt parlementszetel in van de bondskanselier
Vergeet Armin Laschet. En vergeet ook Olaf Scholz. De opvolger van Angela Merkel heet Anna Kassautzki. Nee, de 27-jarige sociaaldemocrate gaat de Duitse regering niet leiden. Maar ze snoepte Merkels christendemocraten zondag wel de parlementszetel af die 'Mutti' dertig jaar in handen had. "Een hele eer", zo zegt ze zelf - en ook wel een prestatie, wetende dat de afscheidnemende bondskanselier zich nog persoonlijk in de kiesstrijd heeft gemengd.
Lees verder

1 oktober komt sowieso te vroeg: "Vlaamse coronapas is nu nog gatenkaas"
De Vlaamse regering wil liefst deze week nog beslissen of de coronapas ingevoerd wordt in ziekenhuizen, woonzorgcentra en de Vlaamse rand, maar 'juridische losse eindjes' steken voorlopig stokken in de wielen. Dit zijn de struikelblokken.
Lees verder

Onze opinie. Het is nu aan de Vlaamse partijen om zusterpartijen te overtuigen de ziekteregeling door te trekken naar andere parlementen
Het is zover. Sihame El Kaouakibi moet het vanaf november met 2.000 euro - of 1 à 2 outfits - minder doen per maand. De fractieleiders zijn het daar gisteren over eens geraakt en vandaag geeft het voltallige parlement - op de afwezigen na - daarvoor zijn toestemming. Een steen wordt verlegd, al heeft het wel zijn tijd geduurd.
Lees verder

Steenrijk dankzij uw speculoosje bij de koffie: familie achter Lotus Bakeries verkoopt voor 326,5 miljoen euro aandelen
De familiale aandeelhouders van Lotus Bakeries hebben 65.303 aandelen van hun bedrijf verkocht aan enkele institutionele investeerders. Dat leverde de familie Boone en Anton Stevens de mooie som van 326,5 miljoen euro op. Wie zijn de Boones? En hoe hebben ze hun fortuin gemaakt?
Lees verder

James Bond moet cinemasector redden: 'No Time To Die' - na vijf keer uitstel - vanaf morgen in de zalen
De hoop van de filmindustrie rust op de schouders van James Bond. 'No Time To Die' ging gisterenavond in avant-première en is vanaf donderdag te zien door het grote publiek. Eindelijk, want de 25e film in de bekende reeks was oorspronkelijk voorzien voor november 2019 en werd liefst vijf keer uitgesteld door de coronapandemie. Nu moet James Bond niet alleen op het witte doek de wereld van meer onheil redden, maar vooral de kassa doen rinkelen voor een sector die anderhalf jaar in lockdown zat.
Lees verder

Maissa (13) sterft nadat ze onwel wordt tijdens turnles: ze voelde zich een beetje misselijk, een paar uur later was ze dood
Ze voelde zich een beetje misselijk tijdens de turnles, een paar uur later was ze dood. De 13-jarige Maissa, een leerlinge uit het tweede middelbaar van de Virgo Plus-school in Vilvoorde, trok maandagnamiddag nog met een vriendinnetje naar de toiletten om wat koud water in haar gezicht te gooien. Maar in plaats van op te kikkeren, verloor ze het bewustzijn. Diezelfde dag overleed ze in het ziekenhuis.
Lees verder

Britse oud-agent hoort straf voor moord op Londense Sarah Everard
Een voormalige Britse politieagent hoort zijn straf voor de moord op de Londense vrouw Sarah Everard. De vrouw verdween begin dit jaar toen ze in Londen naar huis liep. Wayne Couzens (48) heeft naast de moord ook toegegeven het slachtoffer te hebben ontvoerd en verkracht.
Lees verder

REACTIES. Vanaken na historische goal: "Ze konden hun spel niet spelen" - Mignolet: "Mogen héél fier zijn"
Hans Vanaken trof tegen RB Leipzig al voor de vierde keer op rij raak in de Champions League, geen landgenoot deed hem dat voor. De Rode Duivel nam blauw-zwart andermaal bij de hand. "Wat een fantastisch gevoel", sprak hij achteraf.
Lees verder