Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 september 2021

Ex-Miss België Tatiana Silva openhartig in nieuw boek: “Ik heb ooit een abortus ondergaan”

HLN
Ex-Miss België Tatiana Silva openhartig in nieuw boek: "Ik heb ooit een abortus ondergaan"
Tatiana Silva (36) is doorgaans heel gesloten over haar privéleven, maar voor haar nieuwe boek 'Tout commence par soi' (Alles begint bij jezelf, red.) maakt ze een uitzondering. De voormalige Miss België vertelt er onder andere over een abortus die ze ondergaan heeft en over haar relaties. Zo was de presentatrice samen met zanger Stromae (36). "Maar ik noem z'n naam niet in het boek."
Lees verder

Met 'Gamedec' verscheen de zoveelste cyberpunkgame: waarom is dit genre zo populair?
Een videogame gemaakt door een Poolse studio, over een nabije hoogtechnologische toekomst waarin de mensheid zich heeft laten onderwerpen aan de macht van multinationale bedrijven: waarover hebben we het dan? Nope, niét over het problematische Poolse videogame-epos Cyberpunk 2077. Toevallig uit hetzelfde land komt vandaag Gamedec op de markt, een cyberpunktitel waarin je misdaden moet oplossen in virtuele werelden.
Lees verder

LIVE. Onuachu doet het! Nigeriaan trapt Genk in absolute slot voorbij Rapid Wien
Racing Genk trapt de Europa League-campagne af met een overwinning tegen Rapid Wien. Na een teleurstellende eerste helft maakten de Limburgers meer aanspraak op de zege in de tweede. Lang leken ze af te stevenen op een gelijkspel, maar Paul Onuachu scoorde in de extra tijd de bevrijdende 0-1.
Lees verder

Onuachu verlost Genk! Nigeriaan trapt Genk in toegevoegde tijd voorbij Rapid Wien
Racing Genk trapt de Europa League-campagne af met een overwinning tegen Rapid Wien. Na een teleurstellende eerste helft maakten de Limburgers meer aanspraak op de zege in de tweede. Lang leken ze af te stevenen op een gelijkspel, maar Paul Onuachu scoorde in de extra tijd de bevrijdende 0-1. Ook Gent won met het kleinste verschil in de Conference League.
Lees verder

AA Gent wint dankzij doelpunt van Lemajic met het kleinste verschil bij Flora Tallinn
AA Gent heeft zijn start in de Conference League niet gemist. Lange tijd deden de Buffalo's in Tallinn te weinig met hun overwicht, maar even voor het uur zorgde Darko Lemajic voor de bevrijdende treffer. Job done. In de Europa League won ook Racing Genk zijn eerste wedstrijd.
Lees verder

Jambon proeft van Deense vrijheid tijdens bezoek aan Kopenhagen: "Het voelt perfect"
Een dag voor een nieuw overlegcomité over de coronamaatregelen in België heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) tijdens een werkbezoek aan Kopenhagen geproefd van de vrijheid in Denemarken. Daar hebben ze de mondmaskers opgeborgen. "Het voelt perfect", zei hij.
Lees verder

Faeröer gaan jacht op dolfijnen herzien na massaslachting
Na de slachting van meer dan 1.400 dolfijnen die in een fjord van de Faeröer bijeengedreven waren, wil de regering van de eilandengroep zich opnieuw over de jachtpraktijk buigen. De situatie van zondag was "uitzonderlijk, vooral omdat de school vele malen groter dan gewoonlijk was", schreef premier Barour a Steig Nielsen op de website van de regering.
Lees verder

Hoe Courtois ervoor zorgde dat Madrileense pers loopje met waarheid nam en hoe invallersrol Hazard daar zelfs met lof werd onthaald
Alles wat Thibaut Courtois dezer dagen aanraakt, verandert in goud. Eden Hazard was in twee van de laatste drie wedstrijden van Real Madrid bankzitter. De ene is 'on top of the world', de andere blijft zwoegen in het sukkelstraatje. Achtergrond na een opmerkelijke avond in Milaan.
Lees verder

Van organisatie die jeugd artistiek wil ontplooien naar commercieel bedrijf: zo werd de vzw Pukkelpop een bvba (en kijkt het gerecht of er gesjoemeld werd)
Gebruikte het bedrijf achter Pukkelpop miljoenen die eigenlijk bestemd waren voor sociale doelen, om commerciële activiteiten te financieren? Het zou gaan om een bedrag van 3,74 miljoen euro, dat onterecht zou aangewend zijn. Het gerecht bekijkt de zaak. De coronasteun van 1,8 miljoen euro die Pukkelpop van de Vlaamse regering zou krijgen, is even in de koelkast gestoken. Wat is er aan de hand bij de organisatie die begon als vzw en nu een miljoenenomzet draait?
Lees verder

LIVE. Kan Antwerp iets rapen op het veld van Olympiakos?
• Europa League • Eerste groepsmatch • Aftrap: 21 uur • Georgios Karaiskákisstadion
Lees verder

LIVE. Invaller Tielemans moet voorsprong helpen verdedigen tegen Napoli
• Europa League • Eerste groepsmatch • Aftrap: 21 uur • King Power Stadium
Lees verder

LIVE. Napoli moet al vroeg achtervolgen, Pérez schiet Leicester - zonder Tielemans - op voorsprong
• Europa League • Eerste groepsmatch • Aftrap: 21 uur • King Power Stadium
Lees verder

Testament prins Philip wordt niet openbaar gemaakt
Het testament van de in april overleden prins Philip blijft geheim. Dat heeft het Britse Hooggerechtshof donderdag besloten. Volgens Britse media wil men zo de "waardigheid" van z'n echtgenote koningin Elizabeth waarborgen. Hiertoe is volgens Britse media besloten om de "waardigheid" van zijn echtgenote koningin Elizabeth (95) te waarborgen.
Lees verder

Football Talk. Goal Ryan Mmaee bij Leverkusen volstaat niet, Betis verslaat Celtic in spektakelstuk
Op hetzelfde moment als de wedstrijd van Genk (0-1-zege bij Rapid Wenen) en die van groepsgenoten Dinamo Zagreb en West Ham (0-2) stonden er vandaag om 18u45 nog zes matchen op het programma in de Europa League.
Lees verder

Facebook verwijdert accounts tegenstanders Duits coronabeleid
Facebook heeft een serie accounts verwijderd van mensen rond de Duitse beweging 'Querdenken' die zich tegen het coronabeleid in Duitsland keert.
Lees verder

LIVE. Antwerp ontsnapt dan toch aan achterstand bij Olympiakos: openingsdoelpunt van El Arabi afgekeurd
• Europa League • Eerste groepsmatch • Aftrap: 21 uur • Georgios Karaiskákisstadion
Lees verder

De Ketelaere en Doku blijven in de race voor Golden Boy Award
Charles De Ketelaere (20) en Jérémy Doku (19) behoren tot de 40 overgebleven genomineerden voor de Golden Boy Award. De Italiaanse krant Tuttosport reikt deze prijs jaarlijks uit aan de beste jongere onder 21 jaar op de Europese velden. Vorig jaar ging de prijs naar Erling Haaland.
Lees verder

Zoveel toiletten kuist Staf in één seizoen Camp Grinsby
Camp Grinsby draait nu op volle toeren en Staf Coppens draait overuren in het sanitaire blok. Propere toiletten blijven zijn stokpaardje en daar heeft hij heel wat poetsbeurten voor over. Staf rekent zelf uit hoeveel keer hij de toiletten moet schrobben in een seizoen.
Lees verder

Controversiële Piers Morgan krijgt nieuw programma: "Eigenlijk is Meghan geweldig geweest voor m'n carrière"
De controversiële Britse tv-presentator Piers Morgan (56) heeft een nieuwe job beet. De vijftiger zal een - voorlopig nog titelloze - talkshow presenteren op de nieuwe zender talkTV, die in het voorjaar van 2022 in de ether gaat. Dat melden Britse media. Morgan lag al meermaals onder vuur over z'n harde aanpak van Meghan Markle (40). Hierdoor stapte hij eerder dit jaar op bij het populaire programma 'Good Morning Britain'.
Lees verder

LIVE. Antwerp op achtervolgen aangewezen: El Arabi kopt Olympiakos op voorsprong
• Europa League • Eerste groepsmatch • Aftrap: 21 uur • Georgios Karaiskákisstadion
Lees verder