Doorgaan naar hoofdcontent

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen houdt State of the Union: “Wereldwijd vaccineren hoogste priorite...

HLN
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen houdt State of the Union: "Wereldwijd vaccineren hoogste prioriteit"
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen houdt haar State of the Union in het Europees Parlement in Straatsburg. Von der Leyen ontmoette vorige week al de fractieleiders om te proberen de eventuele parlementaire schade die de Commissie er kan incasseren vooraf te beperken. Het wereldwijd vaccineren tegen Covid-19 moet de hoogste prioriteit hebben, vindt von der Leyen.
Lees verder

'The Voice Belgique'-winnaar Jérémie Makiese mag volgend jaar naar Songfestival
RTBF kondigde zonet in het radioprogramma 'Vivacité' aan dat het jonge talent Jérémie Makiese (20) voor België naar het Eurovisiesongfestival gaat. Met welk liedje hij ons land zal vertegenwoordigen is momenteel nog niet bekend.
Lees verder

Slechts 6.000 wielertoeristen komen aan de start van We Ride Flanders
Voor We Ride Flanders, de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen die volgende zaterdag plaatsvindt, zijn 6.000 deelnemers ingeschreven. Dat zijn er maar liefst 10.000 minder dan op eerdere edities.
Lees verder

Horeca Vlaanderen vraagt afschaffing mondmaskers: "Ook de coronapas is niet aan de orde"
Nu vrijdag beslist het Overlegcomité of er een uitbreiding van de coronapas komt. In Brussel zal je zo goed als zeker een Covid Safe Ticket moeten voorleggen in de horeca en in ziekenhuizen, maar ook in Vlaanderen denkt men aan die extra maatregel. Horeca Vlaanderen is daar niet voor te vinden: "De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg", klinkt het. Bekijk hierboven het HLN LIVE-gesprek met CEO Matthias De Caluwe.
Lees verder

Klaar voor het academiejaar? Niet zonder deze tech-gadgets
Misschien kan het na de vakantie toch gewoon weer, zoals vanouds: normaal naar de lessen, zonder belemmeringen, zonder al te strikte coronaregels. Dan zijn dit de gadgets en apparaten die er voor studenten toe doen bij de start van het nieuwe academiejaar. Expert Frank Everaardt – hoofdredacteur van 'Hardware Info' - kiest zijn favorieten.
Lees verder

Waarom Andrew Hjulsager niet Europees speelt: "Als ze niet spelen, dan is dat omdat ik iedereen aan boord wil houden"
AA Gent kan tegen Flora Tallinn geen beroep doen op Andrew Hjulsager. De Deen is nog geblesseerd aan de hamstrings, maar ook voor de volgende groepswedstrijden van de Buffalo's in de Conference League komt hij niet in aanmerking. Hjulsager maakt immers net zoals Malede en Marreh geen deel uit van de Europese selectie van AA Gent. Omdat Gent over onvoldoende Belgen beschikt, moest Hein Vanhaezebrouck keuzes maken.
Lees verder

Vrachtwagenbestuurder (41) wéér onder invloed van drugs als hij door bebouwde kom scheurt
Aan de Tongersesteenweg in Hoeselt reed gisterenavond een vrachtwagen aan hoge snelheid door de bebouwde kom. De politie ging over tot controle en de bestuurder testte positief op drugs. Hij werd al voor de tweede keer betrapt.
Lees verder

Vormer (net als Mechele) op de bank, Rits krijgt zijn kans
Aanvoerder op de bank. Ruud Vormer dient vanavond van langs de zijlijn toe te kijken naar Messi en z'n apostelen. Niet omdat de middenvelder een pijntje voelt aan zijn achillespees – zoals vrijdag tegen KV Oostende –, wel omdat Philippe Clement in zijn tactisch plan voor PSG simpelweg geen plaats heeft voor hem.
Lees verder

Spaanse media zien trieste nieuwe realiteit bij FC Barcelona: "Als je Ronald Koeman niet mag, ontsla hem dan"
"Het is wat het is", "de trieste realiteit" en "arm Barça". De krantenkoppen onderstrepen vandaag wat Ronald Koeman gisteren ook al zei na de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Bayern München: "Dit is het beste wat we konden doen." Achteraf kwam het Barça-bestuur ook bijeen in een spoedvergadering.
Lees verder

Minister Beke gaat inspectieverslagen woonzorgcentra openbaar maken
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gaat de inspectieverslagen van onze woonzorgcentra actief openbaar maken. Vanaf 1 maart zal iedereen die online kunnen raadplegen. De beslissing komt er na de commissie Welzijn gisterennamiddag, waar werd opgeroepen om strenger op te treden tegen de rotte appels in het zorglandschap.
Lees verder

Studio 100 kandidaat voor landelijke radiofrequentie
Zal je binnenkort vaker muziek van Studio 100 op de radio horen? Als het aan het mediabedrijf ligt wel. Het bedrijf achter Samson, K3 en Plop heeft een dossier ingediend om aanspraak te maken op een van de landelijke radiofrequenties. Die frequenties worden verdeeld onder drie commerciële spelers. Studio 100 wil geen kinderproduct maken van hun zender, maar zich richten op volwassenen.
Lees verder

Defensie wil volgend jaar meer dan 3.000 mensen aanwerven
Defensie wil volgend jaar een recordaantal van meer dan 3.000 mensen aanwerven. Het gaat om 2.500 militairen en 560 burgers. Zij moeten de verwachte pensioneringsgolf bij het leger helpen opvangen. Dat heeft luitenant-kolonel Dominiek Saelens woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.
Lees verder

Steeds meer mannen naaien. Ruben (24), John (43) en Glyn (64) over hun passie voor stof en schaar: "Ik naai, weg met de vooroordelen"
Naaien is al lang geen oubollige bezigheid meer, die enkel weggelegd is voor het vrouwelijk deel van de bevolking. Steeds meer mannen nemen naald en draad op, om eigen kleren te maken of te herstellen. Omdat september de nationale naaimaand is, vertellen drie Vlaamse 'sew bros' Ruben (24), John (43) en Glyn (64) over hun hobby. "Het is pas toen naaien geïndustrialiseerd werd en er naaimachines en patronen op de markt kwamen, dat ook vrouwen het begonnen te doen."
Lees verder

Zo pakt alleenstaande mama Charlotte (31) de opvoeding van haar twee zonen aan: "Als ik merk dat een van hen nood heeft aan een dag alleen met mij, regel ik dat met mijn ex"
Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. "Andere alleenstaande mama's zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier." Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
Lees verder

Mysterie in Hollywood: Britse actrice dagenlang spoorloos vermist
Groot-Brittannië stond dit weekend in rep en roer na de plotse verdwijning van 'Doctor Who'-actrice Tanya Fear (31). Ze werd op 9 september na een concert aan de Hollywood Bowl als vermist opgegeven. Onrustwekkend: haar telefoon en handtas had ze thuis achtergelaten. Na een grote zoekactie werd ze vier dagen later uiteindelijk teruggevonden. Een mysterieuze verdwijning met een al even mysterieus einde.
Lees verder

Urineverlies treft ook mannen: "De stap naar een inlegkruisje of andere middelen is vaak groot". Wat helpt?
Mannen kunnen net zo goed als vrouwen last krijgen van urineverlies. Uroloog Eveline Broers vertelt waarom je ook als man last kunt krijgen van incontinentie en wat je eraan kunt doen. "Sommige mannen moeten overdag wel tien tot twaalf keer naar de wc."
Lees verder

Ga je een huis kopen? Deze 10 fouten mag je zeker niet maken
Ben je op zoek naar een eigen woning? En heb je je verlanglijstje al klaar? Dan is de kans groot dat je daarbij niet altijd op de juiste zaken let. Uit een navraag bij makelaars blijkt dat huizenjagers vaak dezelfde fouten maken bij hun woningaankoop. Bouwsite Livios legt uit hoe jij ze voorkomt.
Lees verder

Jelle Vossen komt er met 1 speeldag schorsing vanaf na armslag en rode kaart tegen Cercle
Jelle Vossen wordt één speeldag effectief geschorst na zijn rode kaart afgelopen weekend. Hij krijgt twee speeldagen voorwaardelijke schorsing en een boete van 2.000 euro. Dat heeft het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal beslist. Het Bondsparket had nochtans een zwaardere straf van drie speeldagen en een boete van 3.000 euro gevorderd tegen de spits van Zulte Waregem.
Lees verder

PSG-directeur Leonardo is in aanloop naar duel tegen Club weer scherp voor Real: "Niet blij met hun gedrag"
Paris Saint-Germain en Real Madrid zijn geen dikke vrienden na de afgelopen transfermercato. De Spaanse topclub probeerde vorige maand Kylian Mbappé (22) weg te kapen bij PSG, dat een bod van liefst 180 miljoen weigerde. En dat voor een speler die na dit seizoen einde contract is. "Niemand denkt aan een PSG zonder Mbappé", zegt sportief directeur Leonardo aan 'Canal + France' in aanloop naar het Champions League-duel tegen Club Brugge.
Lees verder

Football Talk. Rode Duivels blijven FIFA-ranglijst aanvoeren
De Rode Duivels blijven na de laatste WK-kwalificatiewedstrijden de FIFA-ranglijst aanvoeren. Nummer twee Brazilië verkleint de kloof in het klassement, dat morgen/donderdag officieel wordt vrijgegeven, wel een beetje. Het verschil bedraagt nu 20 in plaats van 24 punten (1832 tegen 1812).
Lees verder