Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 september 2021

Energieprijzen stijgen spectaculair verder in oktober: Wat doe je best?

HLN
Energieprijzen stijgen spectaculair verder in oktober: Wat doe je best?
Aan de ongezien sterke prijsstijgingen voor energie lijkt geen einde te komen. Een analyse van de energiemarkten wijst voor variabele stroomcontracten op een nieuwe prijstopstoot tot zelfs 70 procent hoger. Wie binnenkort een nieuw contract met vast tarief moet afsluiten, kan op zijn beurt tot 30 procent meer betalen voor het onderdeel energiekosten. "Er resten dus nog drie dagen om die nog hogere prijzen te omzeilen", vertelt Kristof De Paepe van Mijnenergie.be.
Lees verder

ASSISEN. Belangrijkste getuige komt niet opdagen. Vriendin Shana getuigt wel: "Ik vroeg Bart nog of hij alsjeblieft niet wilde doodgaan"
Sandra C., de ex-partner van Dimitri Gorris en mogelijk de belangrijkste getuige in zijn assisenproces, is vanmiddag niet komen opdagen. Daarmee loopt de zitting wat vertraging op. Het parket stuurt nu een team om te kijken of ze haar nog kunnen ophalen. Ondertussen heeft Shana V. wel al haar getuigenis gegeven. "Ik zag Sandra op haar knieën zitten naast een grote stapel bebloede handdoeken. 'Mijn kinderen horen dat niet te zien', zei ze."
Lees verder

ASSISEN. Belangrijkste getuige stuurt haar kat, vriendin daagt wel op: "Toen ik Bart op brancard zag, vroeg ik of hij alsjeblieft niet wilde doodgaan"
Sandra C., de ex-partner van Dimitri Gorris en mogelijk de belangrijkste getuige in zijn assisenproces, is vanmiddag niet komen opdagen. Daarmee loopt de zitting wat vertraging op. Het parket stuurt nu een team om te kijken of ze haar nog kunnen ophalen. Ondertussen heeft Shana V. wel al haar getuigenis gegeven. "Ik zag Sandra op haar knieën zitten naast een grote stapel bebloede handdoeken. 'Mijn kinderen horen dat niet te zien', zei ze."
Lees verder

Een laat-me-gerustwet, een workation of liever een verrassingsvakantiedag? Van deze 7 wereldwijde initiatieven op de werkvloer kan jouw baas iets leren
Working 9 to 5, what a way to make a living, zong Dolly Parton ooit over het werkleven. Op de internationale werkvloer is haar klaagzang intussen al lang passé. In steeds meer landen is werkgeluk het hoogste goed. Een burn-out expert bespreekt de nieuwste inspirerende initiatieven met ons. "We denken in Vlaanderen te vaak dat hard werken gelijkstaat aan veel uren kloppen."
Lees verder

Carrefour zet alles op alles om lege winkelrekken aan te pakken
Supermarktketen Carrefour zet alles in het werk om de lege rekken in de winkels aan te vullen. De keten ondervindt bevoorradingsproblemen als gevolg van een staking in een magazijn in Nijvel.
Lees verder

OPROEP. Bent u al voor 11 euro naar de psycholoog geweest?
Deze maand startte het plan om mentale zorg voor de burger betaalbaar te maken. In casu: voor 11 euro naar de psycholoog. Heeft u intussen al van deze regeling gebruik gemaakt? Of nog niet, en bent u aan het wachten tot ze bij u in de buurt beschikbaar is, omdat u graag dit tarief wil? Maakt een bedrag van 11 euro voor u het grote verschil tussen wél of niet naar een psycholoog te kunnen? Dan horen wij graag van u. Beschrijf ons kort uw situatie en vergeet aub geen contactgegevens. Mailen kan naar: nadine.van.der.linden@dpgmedia.be.
Lees verder

Conner Rousseau zingt Samson-klassieker 'In De Disco'
Conner Rousseau (28) haalde maandag z'n beste zangstem naar boven tijdens de opnames van 'De Cooke & Verhulst Show'. Om het publiek te entertainen tijdens een pauze haalde de Vooruit-voorzitter de Samson-klassieker 'In De Disco' van onder het stof.
Lees verder

Russische autoriteiten verdenken oppositieleider Navalny van extremisme
De Russische autoriteiten hebben weer een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar oppositieleider Aleksej Navalny. De prominente tegenstander van president Vladimir Poetin wordt ervan verdacht dat hij met zijn bondgenoten een extremistische groep heeft gevormd.
Lees verder

LIVE. Onze man in Duitsland: "Leipzig wil wurgvoetbal spelen" - Club NXT geeft het goede voorbeeld - Zijn dit de basisopstellingen?
• Red Bull Arena • 2de speeldag groepsfase CL • Club begon met gelijkspel tegen PSG, Leipzig verloor van City • Kijk LIVE naar RB Leipzig-Club op VTM2
Lees verder

Bandleden Eagles of Death Metal stellen zich burgerlijke partij op proces over aanslagen Parijs
Twee bandleden en de geluidstechnicus van de Amerikaanse rockgroep Eagles of Death Metal hebben zich deze middag burgerlijke partij gesteld op het proces over de aanslagen van Parijs van 13 november 2015. Dat melden Franse media. De groep was die vrijdag aan het optreden in de Parijse concertzaal Bataclan toen daar drie terroristen het vuur openden.
Lees verder

CELEBS 24/7. Amy Schumer herstelt van zware operatie en Gwyneth Paltrow gaat in bad
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Chinese groei onder druk door stroomonderbrekingen
China wordt geconfronteerd met steeds meer stroomonderbrekingen, die de groei van de op een na grootste economie ter wereld dreigen af te remmen. De voorbije maanden hebben minstens 17 regio's, die samen 66 procent van het Chinese bbp vertegenwoordigen, te maken gehad met energietekorten. Dat blijkt uit gegevens van Bloomberg Intelligence.
Lees verder

Deze hamster handelt in cryptomunten en hij doet beter dan Bitcoin en Warren Buffett
Hij heet Mr. Goxx en drijft sinds juni vanuit zijn kooi in Duitsland een handeltje in cryptomunten. Die selecteert hij door in een rad te lopen en daarna door een buisje met 'kopen' of 'verkopen' te kruipen. Intussen staat de hamster op 17 procent winst en hij doet daarmee beter dan onder meer Bitcoin en Berkshire Hathaway van Warren Buffett.
Lees verder

Onze reporter volgt de allereerste 'normale' les aan de KUL: "Volle bak feest op de Oude Markt, maar in de aula moet ons mondmasker weer aan... Absurd"
Tot 4 uur 's nachts feesten op de Oude Markt en om 9 uur 's morgens mét mondmasker in de aula zitten. De motivatie is groot, nu de studenten weer voltijds les 'on campus' kunnen volgen. Onze reporter ging mee met enkele KU Leuven-studenten naar de eerste les Internationaal en Europees recht. "Ik zou niet weten waarom dat mondmasker nog op moet. Het is niet dat er op de Oude Markt afstand gehouden wordt hé."
Lees verder

In deze landen is een rijbewijs halen het moeilijkst, België op achtste plek
België staat op de achtste plaats van landen waar het halen van je rijbewijs het moeilijkst is. Heel wat anders dan bijvoorbeeld Egypte, waar je al op je 15de je rijbewijs krijgt, zonder dat je een praktijkexamen hoeft af te leggen.
Lees verder

Franse gemeenschap bindt strijd aan met "seksistisch taalgebruik"
De Franse gemeenschap wil in haar communicatie meer respect aan de dag leggen voor de gendergelijkheid. Een ontwerp van decreet, ingediend door minister voor Vrouwenrechten Bénédicte Linard (Ecolo), is door de bevoegde commissie van het gemeenschapsparlement unaniem goedgekeurd.
Lees verder

Nieuwe wegmarkering op Vlaamse snelwegen: dit is wat ze betekent
Je hebt ze misschien ook al gezien: de nieuwe wegmarkeringen op de Vlaamse snelwegen in de vorm van een v-vormige witte lijn over de hele breedte van de weg. Opvallend: ze komt alleen voor aan tunnels, maar niet aan élke tunnel.
Lees verder

Overstock Home heet voortaan Juntoo
De meubelketen Overstock Home verandert van naam en gaat voortaan door het leven als Juntoo. De wijziging komt er nadat de voorbije jaren al een nieuwe stijl werd ingevoerd en na een aanpassing van het showroomconcept.
Lees verder

Walgelijke video's, verontrustende opnames: wat we niet te zien kregen tijdens de rechtszaak van R. Kelly
Geen pers, geen publiek. Rechter Ann Donnelly sprak één maand voor de rechtszaak tegen R. Kelly duidelijke taal. Enkel de twaalf juryleden, zeven mannen en vijf vrouwen, werden "door de aanhoudende coronacrisis" toegelaten in haar zaal. Haar beslissing zorgde voor heel wat hindernissen tijdens de rechtszaak én kritiek over persvrijheid. De buitenwereld kreeg zo immers heel wat cruciaal bewijsmateriaal niet te zien. Dit is wat de vier muren niet mocht verlaten.
Lees verder

Kamagurka maakt beste Nederlandse politieke tekening
Kamagurka heeft bij onze noorderburen de Inktspotprijs gewonnen, de onderscheiding voor de beste politieke tekening van het afgelopen Nederlandse parlementaire jaar. De Oostendse cartoonist - echte naam Luc Zeebroek (65) - krijgt de prijs voor zijn tekening Migranten, die op 18 mei verscheen in NRC Handelsblad.
Lees verder