Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 september 2021

Eminem opent spaghettirestaurant ‘Mom’s Spaghetti’

HLN
Eminem opent spaghettirestaurant 'Mom's Spaghetti'
"There's vomit on his sweater already, mom's spaghetti." Het bekende zinnetje uit de Eminem-hit 'Lose Yourself' krijgt binnenkort een extra lekkere betekenis. De rapper opent een spaghettirestaurant in zijn geboorteplaats Detroit. De zaak zal de naam 'Mom's Spaghetti' krijgen.
Lees verder

Spotify onderzoekt waarom app batterij van iPhones zo snel doet leeglopen
Een gekend probleem voor Spotify-gebruikers van wie de iPhone op iOS 14.8 of 15 draait: hun batterij loopt belachelijk snel leeg. Het goede nieuws is dat Spotify het euvel erkent én er nu ook iets wil aan doen.
Lees verder

"Wie niet te veeleisend is en de handen uit de mouwen wil steken, heeft geen groot budget nodig": Elize en Wim knapten zelf hun Brugs rijhuis op
Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. Hoewel de huidige trend op het tegendeel lijkt te wijzen, ontkrachten Eliza en Wim met hun uiterst smalle rijwoning – amper 3,6 meter breed – het vooroordeel dat enkel jonge mensen die het breed hebben een huis kunnen kopen. Ook bij de inrichting gooiden ze de clichés overboord.
Lees verder

Elize en Wim knapten zelf hun Brugs rijhuis op: "De beperkte breedte van 3,6 meter maakte het moeilijk"
Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. Hoewel de huidige trend op het tegendeel lijkt te wijzen, ontkrachten Eliza en Wim met hun uiterst smalle rijwoning het vooroordeel dat enkel jonge mensen die het breed hebben een huis kunnen kopen. Ook bij de inrichting gooiden ze de clichés overboord. Het koppel laat zien hoe ze de renovatie hebben aangepakt.
Lees verder

Het bizarre liefdesleven van Tom Cruise: "Hij wilde zijn 'instrument' zo puur mogelijk houden"
Pech voor Tom Cruise (59). Z'n relatie met 'Mission: Impossible'-tegenspeelster Hayley Atwell (39) liep na ruim een jaar op de klippen. Het is een zoveelste tegenslag op liefdesvlak voor de acteur, die al drie mislukte huwelijken en een hoop flirts - vaak met bekende dames - achter de rug heeft. Een terugblik op een geheime romance met Cher (75), de gevolgen van Toms obsessie met Scientology en een gênant optreden in de show van Oprah Winfrey (67). "Tijdens onze eerste date begon hij plots die dansscène uit 'Risky Business' na te spelen."
Lees verder

Vanaf 1 oktober kan iedereen griepvaccin afhalen bij de apotheker
Wie zich wil laten vaccineren tegen griep kan vanaf 1 oktober bij de apotheker een griepvaccin afhalen zonder artsenvoorschrift. Dat moet het traject om je te laten vaccineren tegen griep korter maken, zegt de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) woensdag. Er wordt dit jaar geen tekort aan griepvaccins verwacht.
Lees verder

Standbeeld van schaars geklede vrouw leidt tot ophef in Italië: "Nutteloos om kunst uit te leggen aan degenen die alleen verdorvenheid willen zien"
Een kunstwerk dat zaterdag werd onthuld door voormalig premier Giuseppe Conte in Sapri in Zuid-Italië, veroorzaakt heel wat ophef. Het gaat om een bronzen beeld van een vrouw in een doorzichtige jurk - dat een personage uit een bekend 19de-eeuws gedicht moet voorstellen. "Het is een belediging voor vrouwen en de geschiedenis dat het zou moeten vieren", klinkt het scherp op sociale media.
Lees verder

Amazon lanceert thuisrobot Astro
Het Amerikaanse e-commerce- en technologiebedrijf Amazon heeft de thuisrobot Astro voorgesteld, een soort tablet op wielen, die functioneert op basis van de software van de Alexa-stemassistent. Amazon stelde de robot, die in de Verenigde Staten voor 1.000 euro (856 euro) op de markt komt, voor op een evenement. Er was te zien hoe de robot huisdieren in het oog houdt in huis terwijl de bewoner weg is of een kind volgt door huis gedurende een videocall.
Lees verder

Stafhouder leest advocaten Reuzegom de levieten: wie nu nog lekt naar de pers, riskeert vervolging
De nieuwe stafhouder van de Antwerpse balie, Johan Du Mongh, heeft de advocaten die optreden in het Reuzegom-proces gewaarschuwd voor hun optreden in de media. Wie vanaf nu nog inhoudelijke informatie over Reuzegom prijsgeeft, stelt zich bloot aan sancties van de stafhouder. Pikant detail: Johan Du Mongh is naast advocaat ook professor aan de faculteit rechten van de Katholieke Universiteit Leuven.
Lees verder

Stafhouder leest advocaten Reuzegom de levieten: wie nu nog beroepsgeheim schendt, riskeert vervolging
De nieuwe stafhouder van de Antwerpse balie, Johan Du Mongh, heeft de advocaten die optreden in het Reuzegom-proces gewaarschuwd voor hun optreden in de media. Wie vanaf nu nog inhoudelijke informatie over Reuzegom prijsgeeft, stelt zich bloot aan sancties van de stafhouder. Pikant detail: Johan Du Mongh is naast advocaat ook professor aan de faculteit rechten van de Katholieke Universiteit Leuven.
Lees verder

Fransman probeert in 'Helden van Hier' te onderhandelen over z'n boete: "Kunnen we niets regelen?"
Eerste inspecteurs Wim en Jörgen houden 's nachts een wagen met Franse nummerplaat staande aan een tankstation. De controle gaat van kwaad naar erger.
Lees verder

Britse soldaten zullen binnen enkele dagen tankstations bevoorraden
De Britse regering heeft er formeel mee ingestemd om 150 vrachtwagenchauffeurs van het leger in te zetten om de tankstations te bevoorraden. Na enkele dagen opleiding zullen ze de komende dagen de overbevraagde vrachtwagenchauffeurs versterken. Afgelopen weekend stonden al lange rijen aan de tankstations omdat er een gebrek is aan vrachtwagenchauffeurs om brandstof te leveren.
Lees verder

Vlaamse op La Palma is alles kwijt: "Heb enkel mijn kat en wat papieren kunnen redden"
De lavastroom op het Spaanse eiland La Palma heeft gisteravond de zee bereikt. Daar werd al dagen voor gevreesd, er kunnen zo zure dampen ontstaan. De Spaanse regering heeft La Palma uitgeroepen tot rampgebied en maakt 10,5 miljoen euro vrij. Dat is nodig, al zeker zeshonderd huizen zijn vernietigd. Ook de Vlaamse Ingrid Asseloos is alles kwijt.
Lees verder

Inzicht bij de CL-metamorfose van Club Brugge: van blij erbij te zijn tot ploeg die van niemand bang is
Mee aan de leiding. Met maar liefst 4 op 6 in wat een 'poule des doods' genoemd werd voor Club Brugge. Ziehier de nieuwe realiteit. Anno 2021 is blauw-zwart verbaal, voetballend en qua puntenaantal niet meer een kneusje in de Champions League.
Lees verder

"Waarom heb je mijn zoon doodgestoken?" Moeder Bart Teichmann spreekt Dimitri Gorris rechtstreeks toe tijdens getuigenis
Dimitri Gorris (35) is tijdens de getuigenverhoren erg stil geweest, maar vandaag hoorden we hem zeggen: "Sorry, mevrouw. Echt waar." De moeder van slachtoffer Bart Teichmann (38) had even daarvoor emotioneel verteld over het verlies van haar zoon en vroeg waarom hij hem heeft neergestoken. "Nog niet zo lang geleden heb ik mijn man verloren en nu ook nog mijn oudste zoon."
Lees verder

Tweede seizoen 'Ze Zeggen Dat' gaat midden oktober van start
Vanaf donderdag 14 oktober begint het tweede seizoen van 'Ze Zeggen Dat', waarin Dina Tersago en Andy Peelman weer een hoop levenswijsheden en beweringen uittesten. Daarin is dit keer een grote rol weggelegd voor Ivette en Lisette, hun mama's.
Lees verder

Raad van Europa wil 'recht op gezond leefmilieu' verankeren als afdwingbaar mensenrecht
De Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa wil dat het 'recht op een gezond leefmilieu' toegevoegd wordt aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Op die manier zou dat recht afdwingbaar worden gemaakt in nationale rechtbanken over het hele continent en in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg, maken de parlementsleden zich sterk.
Lees verder

Alison Van Uytvanck stoomt door naar kwartfinales in Nur-Sultan
Alison Van Uytvanck (WTA 89) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan (hard/235.238 dollar).
Lees verder

Overleden 'minikoe' Rani postuum uitgeroepen tot wereldrecordhouder
Een onlangs overleden 'minikoe' uit Bangladesh heeft postuum een wereldrecord op haar naam gekregen. De kleine koe met de naam Rani ging met haar hoogte van 50,9 centimeter eerder viraal op internet en trok voor haar dood duizenden mensen naar de boerderij waar ze leefde, net buiten Dhaka.
Lees verder

Mont Blanc bijna een meter kleiner dan bij vorige meting
In vergelijking met de laatste, uit 2017 daterende meting, is de Mont Blanc met ongeveer een meter gekrompen. Dat hebben landmeters woensdag bekendgemaakt. Het "dak van Europa" in de Franse Alpen bleek midden deze maand 4.807,81 meter hoog te zijn.
Lees verder