Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 september 2021

Eerste gesprekken tussen CDU/CSU en mogelijke coalitiepartners in het weekend

HLN
Eerste gesprekken tussen CDU/CSU en mogelijke coalitiepartners in het weekend
De Duitse christendemocraten van CDU/CSU gaan zondag voor het eerst aan tafel zitten met een mogelijke coalitiepartner. Om 18.30 uur staat een gesprek gepland met de liberale FDP over een mogelijke coalitie, zegt Paul Ziemiak, algemeen secretaris van de CDU. Dinsdag volgt een onderhoud met de groenen. Partijleider en kandidaat-kanselier Armin Laschet hoopt nog steeds dat hij een regering kan vormen, hoewel de Union bij de verkiezingen van zondag een flink pak slaag heeft gekregen.
Lees verder

"Ik ga me niet belachelijk laten maken": hoe 96-jarige nazitypiste waarschuwde dat ze zou vluchten voor haar proces
Ben je als typiste medeplichtig aan de executies waarvoor je de bevelen uitgetikt hebt? Die vraag staat centraal op het proces dat donderdag had moeten starten tegen Irmgard Furchner (96). Ze werkte voor de nazi's en wordt vervolgd voor 11.000 moorden. Maar in een handgeschreven brief liet ze de rechtbank weten dat ze niet terecht wil staan, waarna ze spoorloos verdween. Even dan toch.
Lees verder

Florentien uit 'K2 Zoekt K3' geeft de moed niet op: "Ik weet wel dat ik moet afvallen, maar ik mag er zijn"
"Ik weet dat ik meer weeg dan een meisje met size zero. Maar waarom zou dat me moeten tegenhouden om mijn dromen na te jagen?" En dus stapte Florentien Mol afgelopen zaterdag vol zelfvertrouwen het podium op tijdens 'K2 Zoekt K3'. Dat de Nederlandse het niet haalde, vindt ze uiteraard jammer, al blikt ze wel met een tevreden gevoel terug op haar deelname. "Als ik één ding heb willen aantonen met mijn auditie, is het wel dat iedereen het recht heeft om te dromen."
Lees verder

Deze automerken staan het verst in hun elektrische transitie
Het aantal elektrische wagens op onze wegen neemt stelselmatig toe. Al valt die stijging niet bij alle merken even groot te noemen. Welke constructeurs zijn de beste leerlingen van de elektrische klas? HLN Drive zocht het uit.
Lees verder

Jamie Spears reageert op het nieuws van zijn ontslag: "Groot verlies voor Britney"
Op donderdag raakte het nieuws bekend dat Jamie Spears (69) uit zijn functie gezet is. Na dertien jaar is hij niet langer de bewindvoerder van zijn dochter. Britney Spears (39) reageerde alvast dat ze dolblij is met de beslissing van de rechter en ondertussen liet ook papa Spears van zich horen.
Lees verder

Gevreesde 'shutdown' in VS lijkt afgewend
Het Amerikaanse Congres gaat donderdag vermoedelijk op het laatste moment een gevreesde 'shutdown' afwenden. De Senaat keurt naar verwachting een soort noodbegroting goed die moet voorkomen dat overheidsdiensten na middernacht zonder geld komen te zitten, schrijven Amerikaanse media.
Lees verder

Philippe Gilbert krijgt omstandigheden in Parijs-Roubaix die hij nooit eerder heeft meegemaakt: "De 'Hel' ligt er héél glibberig bij"
Even schrikken was het toch voor Philippe Gilbert tijdens de verkenning van Parijs-Roubaix. "Ik heb al in striemende regen gereden. In hevige sneeuwval, 45 graden, windvlagen van meer dan 60 kilometer per uur. Maar in de modder? Dat wordt een première!"
Lees verder

"Refter op het werk te klein? Spreid de pauzes"
Indien de lunch- of pauzeruimte van een bedrijf te klein is, moet een spreiding van de pauzes voorzien worden. Dat valt te lezen in de nieuwste versie van de "Generieke Gids om de verspreiding van Covid-19 op het werk tegen te gaan" van de sociale partners in de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, de FOD Werkgelegenheid en de beleidscel van de minister van Werk. Lunchen met vaste tafelpartners strekt tot aanbeveling.
Lees verder

PORTRET. Karel Pinxten, opkomst en ondergang van een ambitieuze Limburgse boerenzoon
Voor oud-politicus Karel Pinxten (69) leek ooit een grootse toekomst weggelegd binnen de CVP en de Belgische politiek. Vanochtend trok het Europees hof van Justitie definitief een streep onder zijn loopbaan. Volgens het Hof staat het vast dat Pinxten zich als lid van de Europese Rekenkamer heeft verrijkt op kosten van zijn werkgever. Waar en wanneer liep het mis?
Lees verder

Kim Van Oncen lanceert eigen kledinglijn bij JBC
Na Julie Vermeire, Olga Leyers en Dina Tersago brengt nu ook Kim Van Oncen een eigen kledingcollectie op de markt. Daarvoor werkt de Dertigers-actrice samen met het Belgische familiebedrijf JBC. Kim ontwierp een kledinglijn vol edgy stuks voor vrouwen met pit én die geschikt is voor elke gelegenheid. Van de kinderen van school halen tot schitteren op een trouwfeest.
Lees verder

Russische journalist die berichtte over betrokkenheid Kremlin bij vergiftiging Navalny gezocht door autoriteiten
De hoofdredacteur van de Russische nieuwszender The Insider wordt gezocht door de Russische autoriteiten, nadat hij onder meer een onderzoek voerde naar de vergiftiging van oppositiepoliticus Aleksej Navalny. Volgens de Russische federale veiligheidsdienst FSB - de opvolger van de KGB - heeft de man illegaal het land verlaten.
Lees verder

Mogi Bayat dient na RTBF-reportage klacht in voor laster en schending onderzoeksgeheim
Voetbalmakelaar Mogi Bayat dient klacht in voor laster en voor schending van het geheim van het onderzoek. Dat meldt zijn advocaat in een reactie aan Belga. De klachten komen er na de uitzending van de reportage 'Le milieu du terrain' woensdagavond door de RTBF.
Lees verder

Mogi Bayat dient na RTBF-reportage klacht in wegens laster en schending onderzoeksgeheim
Voetbalmakelaar Mogi Bayat dient klacht in vanwege laster en voor schending van het geheim van het onderzoek. Dat meldt zijn advocaat in een reactie aan Belga. De klachten komen er na de uitzending van de reportage 'Le milieu du terrain' woensdagavond door de RTBF.
Lees verder

Bruggeling (29) neergestoken door medestudent in Brussel: "We kunnen alleen maar hopen dat het goedkomt"
Een 29-jarige Bruggeling ligt in kunstmatige coma na een steekpartij. Gus Hessels, die binnenkort een zaak zou openen in Brugge, werd door de dader in de hals gestoken ter hoogte van zijn halsslagader. De gevolgen zijn zwaar. "Zijn tongzenuw is definitief doorgesneden", getuigt zijn moeder. "We moeten afwachten wat de gevolgen daarvan zullen zijn op lange termijn. Gus ligt nog steeds in kunstmatige coma."
Lees verder

In helft van Afrikaanse landen is minder dan 2 procent van bevolking gevaccineerd
In de helft van de Afrikaanse landen is 2 procent of minder ingeënt tegen het coronavirus. Dat meldt het Afrikaans bureau van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De VN-organisatie had zich tot doel gesteld om tegen eind september in alle landen 10 procent van de bevolking ingeënt te hebben. Van de 54 Afrikaanse landen zijn er slechts vijftien daarin geslaagd.
Lees verder

LIVE. Vanhaezebrouck zet Okumu, Nurio en Tissoudali in de basis tegen Famagusta
• Tweede speeldag Conference League • Ghelamco Arena • AA Gent won vorige speeldag tegen Flora Tallinn • Hein Vanhaezebrouck: "Sterke en te duchten tegenstander"
Lees verder

Afbraak van getroffen huizen gestart in Pepinster
Pepinster, in de provincie Luik, is vandaag gestart met de sloop van de woningen die in juli het zwaarst werden getroffen door de overstromingen. Burgemeester Philippe Godin (Pepin) en verschillende nieuwsgierige toeschouwers zagen hoe een deel van een muur rond 15 uur door een bulldozer werd neergehaald.
Lees verder

'Cultuur van angst, intimidatie en gehoorzaamheid onder de refs en juryleden': rapport legt corruptie tijdens olympisch boksen in Rio 2016 bloot
Tijdens de Spelen van 2016 in Rio, en vermoedelijk ook tijdens Londen 2012, is er bij de jurering van een tiental bokskampen geknoeid met de jurering, zo wees onderzoek uit van de Canadese jurist Richard McLaren, die eerder het Russische dopingschandaal uitvoerig documenteerde.
Lees verder

Vlaamse regering reduceert aantal testcentra voor corona tot 39
De Vlaamse regering zet de financiering van acht Covid-testcentra stop. Het gaat om de allerkleinste. Er blijven nu nog 39 centra over.
Lees verder

Waarom zijn de energieprijzen zo hoog? Hoe kan ik besparen? En waar moet ik op letten? De prangendste vragen beantwoord
De prijzen voor gas en elektriciteit gaan door het dak en dat zullen we geweten hebben. Niet alleen zien vele gebruikers de voorschotten op hun energiefactuur sterk stijgen, verschillende leveranciers bieden nu ook geen vaste contracten meer aan en er wordt zelfs gevreesd voor faillissementen bij energieleveranciers. Wat mogen we verwachten en hoe kan je best reageren op de hoge prijzen?
Lees verder