Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 september 2021

“Een pak van mijn hart”: wie in juli waterschade leed én verzekerd is, wordt 100 procent vergoed

HLN
"Een pak van mijn hart": wie in juli waterschade leed én verzekerd is, wordt 100 procent vergoed
Goed nieuws voor wie in juli schade leed door de immense wateroverlast. Alle verzekerden worden voor 100 procent terugbetaald. Dat gebeurt deels door de eigen verzekering én door het Vlaams Rampenfonds dat een bedrag vrijmaakt van 79 miljoen euro. Vooral Limburg kreeg het zwaar te verduren. "De luchtontvochtigers draaien hier nog steeds dag en nacht", zegt Charlotte Conraads uit Voeren die tevreden is met de financiële steun.
Lees verder

Elke uit 'Blind Getrouwd' bevallen van een dochtertje
Heugelijk nieuws voor Elke Voorspoels (39). De voormalige 'Blind Getrouwd'-kandidate is mama geworden van een dochtertje. Het meisje kreeg de naam Mila. Hoewel Elke vorige maand al beviel, maakte ze het nieuws nu pas bekend op Instagram.
Lees verder

Singapore test surveillancerobots: controle op foutparkeren en illegaal roken
De overheid van Singapore test in de komende drie weken twee robots die wetsovertredingen moeten opsporen en mensen erop moeten wijzen dat ze in overtreding zijn. De twee robots hebben daarvoor onder meer 360-gradencamera's met beeldherkenning.
Lees verder

20 JAAR 9/11. Hoe gaat het vandaag met de Amerikanen op deze iconische foto's?
De beelden zijn al twintig jaar oud maar de kans is groot dat ze nog steeds in uw geheugen gegrift staan. Drie iconische foto's die op 11 september 2021 werden genomen. Maar wie zijn de mensen op die foto's? En hoe gaat het vandaag met hen? "Iedere keer dat ik mijn kleren van die dag zie hangen, besef ik hoe blij ik mag zijn dat ik nog leef."
Lees verder

Drugsteam verzegelt café waar advocaten en onderzoeksrechters geregeld terrasje doen: "Dergelijke zaken worden vaak gebruikt als dekmantel"
Voor de tweede keer in een week heeft het drugsteam in Antwerpen een café gesloten. De zaakvoerder van Zibra Anr, pal tegenover het justitiepaleis, kon zijn tranen niet bedwingen toen de politiemensen zijn uitgestalde terras opruimden en daarna de toegangsdeur verzegelden. "Ik begrijp niet wat wij verkeerd doen", zucht Rezart L. Dat ziet de politie anders. En ook L.'s criminele drugsverleden spreekt niet in zijn voordeel.
Lees verder

Pupil van Xavier Malisse staat verrassend in de kwartfinales op de US Open: "Xavier kan me helpen een betere speler te worden"
Op een dag vind je de job van je leven. Coach Xavier Malisse (41) staat met zijn pupil Lloyd Harris (ATP 46) in de kwartfinales van de US Open tegenover Sascha Zverev (ATP 4). "Xavier heeft een enorme impact gehad", aldus Harris.
Lees verder

Buurman rijdt dwars door maïsdoolhof met pikdorser: "Een vete die al ruim 60 jaar aansleept..."
Het maïsdoolhof van De Merelhoeve, in Paal bij Beringen, is maandagnamiddag zwaar beschadigd door een landbouwer. Die reed met zijn pikdorser dwars door de toeristische trekpleister om zijn eigen veld te bereiken. "Hij kon daar nochtans perfect via een weg geraken. We hebben een advocaat in de arm genomen", vertelt uitbater Emiel Meelbergs.
Lees verder

Bouchez (MR) haalt zwaar uit naar socialisten: "Voor links dient de staat alleen om uitkeringen te betalen"
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez haalt naar aanleiding van de werkgelegenheidsconferentie tussen ministers, vakbonden en werkgevers die dinsdag is gestart, zwaar uit naar de socialisten. "Het debat over de knelpuntberoepen en de langdurig werklozen bewijst dat de staat voor links alleen maar dient om uitkeringen te betalen en om rechten op te eisen, zonder enige dwang om een bijdrage te leveren of een verplichting na te komen", zegt Bouchez.
Lees verder

Gemaskerde daders overvallen juwelier in Parijs en vluchten met scooters: "Buit schommelt rond de 10 miljoen euro"
In Parijs hebben zes overvallers op spectaculaire wijze juwelier Bulgari beroofd. Ze gebruikten een BMW én twee scooters om hun slag te slaan. 'Le Parisien' schat de buit op tien miljoen euro. Tijdens de dolle vlucht liet een van de daders een zak vol juwelen vallen. Twee verdachten konden opgepakt worden.
Lees verder

CELEBS 24/7. Romantiek tussen Tom Holland en Zendaya en van welke celeb is dit de tienerdochter?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

SHOWBITS. Vincent Fierens heeft iets te vieren en deze 'Temptation'-baby ging voor het eerst op reis
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Dit is het hotel waar Lionel Messi volgende week slaapt voor de match tegen Club Brugge: een kamer boeken op dezelfde gang zal niet lukken
Volgende week woensdag is het zover: dan speelt Club Brugge in de Champions League voetbal zijn eerste thuiswedstrijd tegen het sterrenelftal van Paris Saint-Germain. Vooral de komst van Lionel Messi zorgt voor extra pigment - het is zijn eerste wedstrijd voor PSG buiten Frankrijk. In welk hotel gaat de superster de avond voor de match slapen? En zullen fans een glimp kunnen opvangen van de Argentijn?
Lees verder

Twee maanden rijverbod en alcoholslot voor beschonken ex-profvoetballer Stijn Meert
Omdat hij opnieuw betrapt werd op rijden onder invloed (en in die toestand een ongeval veroorzaakte) moet Stijn Meert, ex-speler van onder meer Zulte-Waregem, twee maanden zijn auto aan de kant laten staan. En ook daarna zal hij nog lang herinnerd worden aan zijn misstap.
Lees verder

LIVE. Martínez na pittige reis naar Kazan: "Die spelers die morgen spelen, zullen fris zijn"
De Rode Duivels trokken vandaag naar Kazan om morgen Wit-Rusland partij te geven in de strijd om een ticket voor het WK in 2022. Op dit moment staan bondscoach Roberto Martínez en doelman Koen Casteels de pers te woord. U kunt de persconferentie op deze pagina volgen via tekstupdates.
Lees verder

IN BEELD. Cristiano Ronaldo meldt zich voor eerste training bij Manchester United na sensationele terugkeer
Hoewel de transfer al ruim een week rond was, stond Cristiano Ronaldo pas vandaag weer voor het eerst op het trainingsveld bij zijn nieuwe club. CR7 nam vroegtijdig afscheid van de Portugese nationale ploeg om na twaalf jaar weer het trainingsplunje van Manchester United aan te trekken. Hij nam voor het eerst deel aan de groepstraining en had ook een gesprek met coach Ole Gunnar Solskjaer.
Lees verder

Antwerp verhuurt Lamkel Zé aan Slovaakse vicekampioen DAC: "Dat ik de meest waardevolle speler van de competitie word? Dat deert me niet"
Didier Lamkel Zé verlaat Antwerp. De Great Old leent de Kameroener uit aan het Slovaakse DAC. 't Gaat om een uitleenbeurt zonder aankoopoptie, tot het einde van het seizoen.
Lees verder

Nick Celis, grote bezieler van 3x3 Belgian Lions, na alle heisa: "Of we getwijfeld hebben over onze EK-deelname? Nee, nooit mee bezig geweest"
Dit weekend strijden de 3x3 Belgian Lions op het EK in Parijs voor de Europese titel. Met hoge ambities na de voorbije resultaten op de World Tour. Maar ook met een strafklacht en een tuchtonderzoek vanwege de basketbalbond aan hun adres. Nick Celis, de grote bezieler van het project, laat zich echter niet zomaar uit zijn lood slaan.
Lees verder

Martínez na pittige reis naar Kazan: "De spelers die morgen in actie komen, zullen fris zijn"
De Rode Duivels trokken vandaag naar Kazan, waar ze morgen Wit-Rusland partij geven in de strijd om een ticket voor het WK in 2022. Bondscoach Roberto Martínez, die wel wat sterkhouders mist, blikte zonet vooruit en beschikt naar eigen zeggen over een frisse selectie. "De nieuwe namen die in de basis komen, krijgen een mooie kans om zich te tonen."
Lees verder

Talibanregering in Afghanistan krijgt vorm: nieuwe regeringsleider staat op zwarte lijst van VN, minister van Binnenlandse Zaken wordt gezocht door FBI
Drie weken nadat ze aan de macht kwamen in Afghanistan, hebben de islamistische taliban de eerste leden van de nieuwe regering voorgesteld. Mohammed Hassan Akhund wordt de nieuwe premier. Tijdens een persconferentie in Kaboel zijn ook de eerste ministers aangewezen.
Lees verder

Bitcoin crasht: in korte tijdspanne bijna 20 procent minder waard
Bitcoin, de grootste digitale munt, is vanmiddag met bijna 20 procent in waarde gedaald. De koers donderde van meer dan 50.000 dollar (42.200 euro) naar beneden tot iets meer dan 43.000 dollar (36.300 euro). Omstreeks 18.20 uur was de koers alweer hersteld tot meer dan 47.000 dollar (bijna 40.000 euro).
Lees verder