Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 september 2021

Een eigen auto: dit moeten jongeren er (extra) voor betalen

HLN
Een eigen auto: dit moeten jongeren er (extra) voor betalen
Het is zover: je gaat studeren aan de universiteit of hogeschool. Hotel mama wordt nog niet uitgecheckt, maar de campus is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Een kleine stadswagen is dan de ideale oplossing. Maar kies je best voor een oudere, meer vervuilende auto, of voor een splinternieuwe ecowagen? Wat is op termijn de goedkoopste optie? Independer.be vergelijkt.
Lees verder

Kaap van 90 procent volledig gevaccineerde volwassenen gerond in Vlaanderen
In Vlaanderen is 90 procent van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de vaccinatieteller van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

Net sluit zich rond prins Andrew: misbruikzaak valt niet te ontlopen nu Brits gerechtshof zich mengt
De Britse prins Andrew (61) krijgt een tegenvaller te verduren in de misbruikzaak die tegen hem werd aangespannen in de Verenigde Staten. Een Brits gerechtshof heeft zich volgens verschillende media bereid getoond om de zoon van koningin Elizabeth formeel te informeren over de zaak als dat noodzakelijk blijkt. Concreet wil dat zeggen dat het Britse gerechtshof de dagvaarding van de prins wil overnemen, als de twee partijen in de VS er onderling niet zouden uitkomen.
Lees verder

Zwijgcontracten verworpen en belastende audiotapes worden afgespeeld: aanklagers R. Kelly halen hun slag thuis
Enkele slachtoffers van de Amerikaanse zanger R. Kelly (54) kunnen binnenkort eindelijk tegen hem getuigen. In het verleden ondertekenden verschillende vrouwen een geheimhoudingsovereenkomst waardoor ze niets mochten zeggen over hun ervaringen met de zanger. Een rechter uit Brooklyn heeft de desbetreffende overeenkomsten nu verworpen.
Lees verder

Fabrizio schudt 'Temptation'-imago van zich af: "Ik trok vooral foute mensen aan, en ik wil net positiviteit in mijn leven"
Hij was tot voor kort vooral bekend van 'Temptation Island' en van zijn afgesprongen relatie met collega-verleidster Pommeline. Maar sinds een tijdje is Fabrizio Tzinaridis (28) een heel andere weg ingeslagen. De Limburger met Griekse roots heeft komaf gemaakt met z'n 'foute' gewoontes uit het verleden en hoopt met 'The Bachelor' ook een gelijkwaardige partner aan de haak te slaan. "Alcohol of drugs: dat zegt me niks meer. Mijn mama herkent nu de oude 'ik' weer."
Lees verder

Facebook veegde intern onderzoek over schadelijk effect van Instagram op tienermeisjes onder de mat
Het socialemediakanaal Facebook zou twee jaar lang een intern onderzoek geheim hebben gehouden dat suggereert dat de Instagram-app een schadelijk effect heeft op het lichaamsbeeld van tienermeisjes.
Lees verder

Brandweeroefening leidt tot ontdekking stoffelijk overschot in gezonken auto
In de auto die woensdagavond tijdens een brandweeroefening in het kanaal Kortrijk-Bossuit in Stasegem (Harelbeke) is gevonden, werd een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen.
Lees verder

Brandweer ontdekt stoffelijk overschot in gezonken auto tijdens oefening in kanaal
In de auto die woensdagavond tijdens een brandweeroefening in het kanaal Kortrijk-Bossuit in Stasegem (Harelbeke) is gevonden, werd een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen.
Lees verder

'Brandbare' Chevrolet Bolt moet 15 meter van ander voertuig worden geparkeerd
Eigenaren van de elektrische auto Chevrolet Bolt doen er verstandig aan hun auto op veilige afstand van andere voertuigen te parkeren. Volgens het Amerikaanse General Motors (GM), dat de auto's produceert, wordt daarmee het risico minder dat door het spontaan in de brand vliegen van de Bolt ook andere auto's beschadigd raken. Dit heeft GM aan meerdere bezitters van de Bolt laten weten.
Lees verder

OPROEP. Hoe heb jij de memorabele match Club Brugge-PSG beleefd?
De Champions League-wedstrijd van gisteren is er een voor in de boeken. Club Brugge liet niet met zich sollen en speelde gelijk tegen PSG. Het resultaat: een enorme feestvreugde in het Jan Breydelstadion. Was jij hierbij of stond je luid mee te juichen vanuit je huiskamer of op café? Deel dan met ons jouw leukste videobeelden via WhatsApp op het nummer 0474 74 65 02 of stuur ze naar video@hln.be.
Lees verder

"Sorry, maar Thibaut Courtois is gewoon de beste keeper van de wereld": Spaanse kranten zien hoe doelman Inter tot wanhoop drijft
Prima avond voor Thibaut Courtois in de Champions League. De keeper ging met Real Madrid winnen bij Inter en hield zijn netten schoon. Courtois pakte uit met verschillende topsaves en oogst vandaag flink wat lof in de Spaanse en Italiaanse pers. "Hij was als een muur waar Inter telkens op botste."
Lees verder

3.000 personeelsleden geschorst en tientallen ontslagen in Franse zorgsector na weigering coronavaccin
Enkele dagen nadat de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel in Frankrijk in werking is getreden, zijn zowat 3.000 personeelsleden tijdelijk geschorst. Dat heeft de Franse minister van Volksgezondheid, Olivier Véran gezegd. Hij voegde eraan toe dat er ook sprake is van "enkele tientallen ontslagen".
Lees verder

Gezichtsherkenning als coronamaatregel stuit op kritiek in Australië Kritiek op coronamaatregel met gezichtsherkenning in Australië
De twee grootste deelstaten van Australië, Nieuw-Zuid Wales en Victoria, testen gezichtsherkenning die de politie laat controleren of mensen thuis blijven tijdens quarantaine. Dit baart kritische stemmen zorgen.
Lees verder

Gezichtsherkenning als coronamaatregel stuit op kritiek in Australië
De twee grootste deelstaten van Australië, Nieuw-Zuid Wales en Victoria, testen gezichtsherkenning die de politie laat controleren of mensen thuis blijven tijdens quarantaine. Dit baart kritische stemmen zorgen.
Lees verder

Bij L'Équipe waren ze minder onder de indruk: Franse sportkrant buist twee spelers van Club Brugge na stunt
De stunt van Club Brugge tegen Paris Saint-Germain krijgt heel wat aandacht in buitenlandse media. Ook in de toonaangevende Franse sportkrant L'Équipe wordt de match uitgebreid besproken, al gaat het vooral over wat er verkeerd liep bij de Parijse grootmacht. Van Club was de krant ook niet echt onder de indruk, zo blijkt uit de punten die de spelers van Philippe Clement krijgen. Twee Bruggelingen worden zelfs getrakteerd op een onvoldoende.
Lees verder

Twitter smult van Brugse stunt tegen teleurstellend sterrenensemble: "Laten we hopen dat PSG De Ketelaere niet koopt tijdens de rust"
Het onverhoopte 1-1 gelijkspel van Club Brugge tegen het sterffenelftal van Paris Saint-Germain in de Champions League is voer voor hopen tweets. Ook nu zijn #CLUPSG en #Bruges nog trending topics. Twitteraars van over de hele wereld hebben aan inspiratie geen gebrek om de peperdure almacht van Neymar, Mbappé, Messi en co een knauw te geven en Blauw-zwart op te hemelen. Een overzicht.
Lees verder

Ook Belgische fans moeten geduld hebben: Elton John ondergaat heupoperatie en stelt afscheidstournee uit naar 2023
Elton John (74) heeft zijn terugkeer naar het podium voorlopig weer uitgesteld. De Britse zanger zou begin september zijn afscheidstournee na anderhalf jaar hervatten in Duitsland, maar die eerste shows had hij door de coronacrisis al verzet naar 2023. Ook de uitverkochte concerten in het Antwerpse Sportpaleis worden nu verplaatst, deze keer vanwege een blessure aan zijn heup.
Lees verder

Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? "Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes"
Misschien loopt u er liefst van al in een grote boog omheen, maar u kent ze vast: de kruisspin. Zeker in deze tijd van het jaar zitten ze liefst van al in hun grote web - tussen twee struiken in de tuin of in het raamkozijn, maar altijd buiten - te wachten tot er een vliegje of een mug in blijft kleven. Maar hoeveel van die spinnen zijn er? Zijn het er meer dan vroeger of net minder? En overleven ze beter of net slechter in onze steeds meer verstedelijkte en opwarmende steden en gemeenten? Dat wil bioloog Bram Vanthournout (36) graag weten, dus lanceren de UGent, Natuurpunt en de Belgisch Arachnologische Vereniging (ARABEL) de allereerste grote Vlaamse spinnentelling.
Lees verder

5voor12: Onderzoek Pukkelpop, stuntend Club Brugge en (zoveelste) primeur van SpaceX
Het parket opent een onderzoek naar de bedrijven achter Pukkelpop, Club Brugge stunt in de Champions League tegen de wereldsterren van PSG, en SpaceX zorgt voor een primeur door een ruimtemissie met enkel 'amateurs'. Wij vatten voor u de belangrijkste nieuwsfeiten van deze voormiddag samen in een nieuwe 5 voor 12.
Lees verder

Gezondheidsexperten halen uit naar Nicki Minaj na controversiële tweets rond coronavaccin: "Ze moet zich schamen"
Afgelopen maandag was Nicki Minaj al niet aanwezig op het Met Gala omdat ze weigert om zich te laten vaccineren. Naar eigen zeggen omdat ze eerst nog wat onderzoek wil doen, maar dat hield de 38-jarige zangeres niet tegen om enkele opvallende uitspraken de wereld in te sturen. Uitspraken die stilaan uit de hand dreigen te lopen, want Nicki kreeg zowel de Britse premier als enkele gezondheidsexperten op haar dak.
Lees verder