Doorgaan naar hoofdcontent

Dronken spookrijder veroorzaakt ongeval op Noorderlaan in Antwerpen

HLN
Dronken spookrijder veroorzaakt ongeval op Noorderlaan in Antwerpen
Een spookrijder heeft vrijdagnacht een zwaar ongeval veroorzaakt op de Noorderlaan. Er vielen twee gewonden. De spookrijder bleek dronken te zijn.
Lees verder

Experts VS willen nog geen extra coronaprik voor hele bevolking
De hoofden van Amerikaanse gezondheidsdiensten hebben achter gesloten deuren kritiek geuit op het plan om volledig gevaccineerde Amerikanen deze maand nog een extra coronaprik te geven. Meerdere landen geven inwoners al zo'n 'booster', maar in de Verenigde Staten zeggen de toezichthouders volgens The New York Times meer tijd nodig te hebben om informatie te verzamelen en bestuderen.
Lees verder

Mertens verslaat Tunesische Jabeur in twee sets en stoomt door naar vierde ronde US Open, waar Sabalenka wacht
Elise Mertens (WTA 16) heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de US Open. Onze landgenote won in de derde ronde van de Tunesische Ons Jabeur (WTA 21): 6-3, 7-5. In de volgende ronde wacht Aryna Sabalenka, de voormalige dubbelpartner van Mertens.
Lees verder

Heb je vragen over de nieuwe pensioenplannen? Onze geldexpert beantwoordt al je vragen
De pensioenplannen die minister Karine Lalieux (PS) exclusief in onze krant uit de doeken deed, zorgen voor heel wat vragen: wat zijn de grootste veranderingen ten opzichte van de huidige regeling? Hoeveel bedraagt het minimumpensioen? Komen er ook extra maatregelen voor mensen met zware beroepen? Heb je zelf nog andere vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende — óf meest originele — vragen voor aan onze geldexpert Stijn Baert.
Lees verder

Oja of Néné? Ontdek hier exclusief de pre-audities van vijf kandidaten uit 'K2 zoekt K3'
Wie wordt het nieuwe K3'tje? Om het antwoord op die vraag te kennen, moeten we nog even wachten. Maar dankzij VTM kan je in primeur al enkele kandidaten aan het werk zien.
Lees verder

Slachtoffers blikken na 20 jaar terug op 9/11: "Ik voelde hoe de vlammen zich door mijn kleren groeven"
Volgende week zaterdag is het elf september. Het is dan precies 20 jaar geleden dat twee vliegtuigen zich in de WTC-torens boorden in hartje New York. Eén van de grootste terreurdaden uit onze geschiedenis, en een gebeurtenis die onze wereld voorgoed veranderde. Deze zondag start het nieuwe seizoen VTM Telefacts met een BBC-reportage over de aanslagen, waarin de slachtoffers die 9/11 overleefden vertellen hoe ze die dag meemaakten.
Lees verder

Eerste uitnodigingen voor derde coronaprik binnenkort verstuurd: "Het gaat vooral om kwetsbare mensen"
De eerste uitnodigingen voor een derde coronaprik worden vanaf maandag 13 september verstuurd. Het Agentschap Zorg en Gezondheid schat dat het in totaal om 280.000 Vlamingen gaat. "Het gaat vooral om extra kwetsbare mensen", zegt Dirk Dewolf van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

Dan Martin kondigt afscheid aan: "Er zijn nog andere dingen in het leven dan wielrennen"
De Ier Dan Martin neemt binnenkort na een carrière van veertien jaar in het peloton afscheid van het wielrennen, zo maakte hij bekend in een communiqué van zijn ploeg Israel-Start Up Nation. Voor de 35-jarige renner wordt de Ronde van Lombardije op 9 oktober zijn laatste koers.
Lees verder

Probeerde jager die Jürgen Conings vond ook zijn machinepistool te stelen? Man verdacht van poging tot diefstal wapen
Jager Nard Houben (64) wordt ervan beschuldigd dat hij het machinepistool van Jürgen Conings probeerde te stelen, nadat hij het levenloze lichaam van de militair had gevonden. Dat bevestigt het parket aan onze redactie.
Lees verder

Räikkönen (Alfa Romeo) geeft forfait voor GP in Zandvoort na positieve coronatest, Kubica vervangt hem
De Fin Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) heeft positief getest op het coronavirus. 'Iceman' moet daardoor forfait geven voor de Grote Prijs van Nederland, zondag op het circuit van Zandvoort. Dat maakte de Formule 1 bekend.
Lees verder

Jonge vader Matteo Simoni (eindelijk) terug op het witte doek: "Coronacrisis kwam op het juiste moment voor m'n gezin"
Matteo Simoni (34) houdt ervan om even uit beeld te verdwijnen maar is opgelucht dat hij eindelijk weer op het witte doek te zien is. Vanavond gaat 'Rookie' in première, waarin de acteur een getormenteerde motorrijder vertolkt. "Buiten de opnames heb ik volle gas gegeven op het circuit maar nu ik vader ben geworden, neem ik toch steeds minder risico's."
Lees verder

Novak Djokovic begint nu écht aan queeste naar Grand Slam: "Druk is een privilege"
Na twee opwarmrondes begint voor Novak Djokovic vandaag, met een derde ronde tegen Kei Nishikori (ATP 57), het serieuze werk. De Servische superman staat op vijf zeges van een Grand Slam. "Ik hou van de druk, het drijft me", aldus Djokovic.
Lees verder

De bodywarmer, de blazer en de trenchcoat: zo draag je deze 3 onmisbare items tijdens de herfst
De zomer loopt op zijn einde, het jonge volk stapt weer gretig de speelplaats op en bij de werkende mens roept de plicht opnieuw. Kortom, back to reality op alle mogelijke manieren. Om stijlvol terug te keren naar het dagelijkse leven, zetten wij drie herfsttrends op een rijtje en inspireren we je met stijltips.
Lees verder

Aantal overnachtingen stijgt door binnenlands toerisme
Het aantal overnachtingen in Vlaanderen lag de afgelopen zomermaanden hoger dan in 2020 en zelfs hoger dan in 2019, vooral door het binnenlandse toerisme. Dat melden minister Zuhal Demir en Toerisme Vlaanderen. De cijfers zijn het resultaat van een inschatting op basis van de boekingsgegevens.
Lees verder

LIVE. Slotweekend Benelux Tour opent met Ardennenrit naar Houffalize, wie slaat z'n slag?
De Benelux Tour nadert zijn onknoping. Het slotweekend wordt ingezet met een heuvelachtige rit van Ottignies naar Houffalize. In het verleden won Tim Wellens drie keer een soortgelijke rit met aankomst in de Belgische hoofdstad van het mountainbiken. Slaat hij vandaag opnieuw toe of zet iemand anders de wedstrijd naar zijn hand? Volg het live op deze pagina!
Lees verder

Leider van Afghaanse verzetsgroep wil strijd tegen taliban niet staken
De leider van een factie die in Afghanistan weerwerk aan de taliban biedt heeft zaterdag aangekondigd dat de strijd doorgaat.
Lees verder

Parket onderzoekt verdacht overlijden van man (58): onderzoeksrechter gevorderd voor moord
Het parket in Antwerpen heeft vrijdagavond een onderzoeksrechter gevorderd voor moord om een verdacht overlijden te onderzoeken in Borgerhout.
Lees verder

Sven De Leijer wordt papa: "Ik besef hoe hard ons leven gaat veranderen"
Leuk nieuws voor Sven De Leijer (42): de presentator verwacht binnenkort zijn eerste kindje. Dat maakte hij deze ochtend bekend in 'De Vijver van Siska' op Radio 2. "Het zal een jongetje worden", gaf De Leijer toe.
Lees verder

Uber gaat chauffeurs die wegens strenge abortuswet in Texas worden aangeklaagd bijstaan
Taxi-apps Uber en Lyft gaan chauffeurs bijstaan die worden aangeklaagd vanwege de zeer strenge abortuswet in de Amerikaanse staat Texas. Vrouwen in Texas mogen sinds woensdag hun zwangerschap na zes weken niet meer laten beëindigen. Iedereen kan een vrouw die deze wet overtreedt of iemand die haar heeft geholpen, zoals een taxichauffeur, wettelijk aansprakelijk stellen.
Lees verder

Romelu Lukaku praat in exclusief gesprek met Marc Degryse over hoe hij z'n megatransfer beleefde: "Toen Chelsea 110 miljoen bood, dacht ik 'ai: dit is serieus'"
Onze huisanalist Marc Degryse had voor VTM NIEUWS een exclusief interview met Romelu Lukaku (28). Net als Eden Hazard enkele dagen geleden ging ook 'Big Rom' op één van de tribunes in het voetbalcentrum van Tubeke geen thema uit de weg. Hij praat openhartig over zijn droomtransfer naar Chelsea, naar eigen zeggen de enige club voor wie hij Inter zou verlaten. "Bij derde aanbieding van Chelsea wist ik dat het serieus was en ik was er niet meer bij. Chelsea bood 110 miljoen plus Zappacosta, maar Inter zei 'neen'. Ik ben naar het bureau van Inzaghi gestapt om alsjeblieft een akkoord te vinden."
Lees verder