Doorgaan naar hoofdcontent

Donaties stromen binnen voor vzw ‘Boven de wolken’ die sterrenkinderen fotografeert: al 250.000 van de 500.000 eu...

HLN
Donaties stromen binnen voor vzw 'Boven de wolken' die sterrenkinderen fotografeert: al 250.000 van de 500.000 euro ingezameld
Er is al een kwart miljoen euro ingezameld voor 'Boven de wolken', de vzw die ouders van overleden pasgeborenen bijstaat met een gratis fotosessie. De vzw startte zelf een crowdfundingactie nadat het in geldnood kwam. De giften stromen binnen, wat er vanavond even voor zorgde dat de donatiepagina overbelast werd.
Lees verder

Vzw 'Boven de wolken' die sterrenkinderen fotografeert, dreigt te verdwijnen: "Het leek raar, maar nu hebben we honderden prachtige foto's van onze dochter"
De voorbije vijf jaar troostte vzw 'Boven de wolken' de ouders van 3.300 overleden pasgeborenen door hun pril geluk en verdriet te fotograferen. Nu dreigt daar een einde aan te komen, want de vzw zit in zware geldnood. Anne-Sofie en Roel zijn twee Vlamingen die er alles aan willen doen om de organisatie te redden. Hun doodgeboren dochter Marilou lag zonder het te beseffen aan de basis van 'Boven de wolken'. "Ik weet niet hoe we ons vandaag zouden voelen zonder die foto's."
Lees verder

GEZIEN? 'Viervoeters': "Interessante weetjes over honden én borsten"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Viervoeters' op Play4, waarin Dominique Van Malder (45) en Joris Hessels (41) asielhonden aan het perfecte baasje koppelen. "Zelden zag ik volwassen mannen zo dartel op het scherm huppelen."
Lees verder

Biden wil uitbreiding Russische invloed in Oost-Europa voorkomen
De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski verzekerd dat hij de Russische expansie in Oost-Europa wil tegengaan en Oekraïne steunt tegen de agressie van Moskou. Biden en Zelenski ontmoetten elkaar woensdag voor het eerst in het Witte Huis, na een paar telefoongesprekken eerder dit jaar.
Lees verder

Hondenuitlater Lady Gaga blikt terug op schietpartij: "Ik had maar één doel voor ogen: de hondjes veilig thuis krijgen"
In februari sloeg het noodlot toe voor Lady Gaga (35). Haar medewerker Ryan Fischer (40) werd tijdens het uitlaten van de honden neergeschoten, de beestjes zelf werden gekidnapt. Fischer blikt nu in Rolling Stone terug op de traumatiserende gebeurtenis.
Lees verder

Releasedata 'Top Gun: Maverick' en 'Mission: Impossible 7' uitgesteld
Wéér pech voor Tom Cruise (59). De Amerikaanse releasedata van zijn nieuwe films, 'Top Gun: Maverick' en 'Mission: Impossible 7', zijn uitgesteld. Dat heeft Paramount woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Zwitserse aanvoerder Xhaka legt positieve coronatest af
De Zwitserse aanvoerder Granit Xhaka heeft positief getest op het coronavirus. Het is onduidelijk of hij zondag in actie kan komen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Europees kampioen Italië.
Lees verder

Cristiano Ronaldo evenaart Sergio Ramos als Europeaan met meeste caps
Cristiano Ronaldo (36) verscheen vanavond aan de aftrap van het WK-kwalificatieduel van Portugal tegen Ierland en zo telt de superster 180 caps, een evenaring van de Spanjaard Sergio Ramos. Beide spelers zijn momenteel houder van het Europese record van meeste caps. Het wereldrecord staat op naam van de Maleisiër Soh Chin Ann, die tussen 1969 en 1984 195 caps verzamelde.
Lees verder

Will Smith verrast acteur die hem speelt in 'Fresh Prince'-reboot
De jonge acteur Jabari Banks heeft de rol van Will Smith (52) te pakken in de remake van sitcom 'The Fresh Prince of Bel-Air'. Jabari kreeg het goede nieuws te horen tijdens een verrassend videogesprek met zijn wereldberoemde voorganger.
Lees verder

Conner Rousseau over TikTok-filmpje Van Grieken: "Leerkrachten 'de rekening presenteren' is puur haatzaaien, heel gevaarlijk"
Wat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken met zijn inmiddels berucht TikTok-filmpje over 1 september doet, is "pure haatzaaierij". Dat heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in 'De Afspraak'(Canvas) gezegd. Van Grieken belooft "alle linkse leerkrachten" in 2024 "de rekening te presenteren."
Lees verder

Geen droomstart voor Van Gaal: Oranje raakt niet voorbij Noorwegen, Frankrijk laat punten liggen tegen Bosnië-Herzegovina
Oranje is in z'n eerste interland sinds de terugkeer van Louis van Gaal niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel tegen Noorwegen. Oranje en de Noren hebben zo na vier speeldagen elk 7 punten in WK-kwalificatiegroep G, leider Turkije heeft er ééntje meer.
Lees verder

Cristiano Ronaldo internationaal topscorer aller tijden na late goals tegen Ierland
De Portugese superster Cristiano Ronaldo heeft het mondiale record voor de meeste interlandgoals verbeterd in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Hij maakte zijn 110de en 111de doelpunt voor Portugal en bezorgde zo zijn land in extremis een 2-1-zege.
Lees verder

Feestje op de zeedijk! Herbeleef hier alle optredens uit 'Tien om te Zien'
Nostalgie troef op VTM vanavond. De zender blies het legendarische programma 'Tien om te Zien' weer nieuw leven in en haalde de leukste acts van vroeger en nu naar de zeedijk van Middelkerke. Een optreden gemist? Je kan ze hier alle 23 herbekijken. Ambiance verzekerd!
Lees verder

Twintig mensen ontvoerd in Congo door gewapende groep
In het oosten van Congo zijn woensdag twintig mensen ontvoerd, vermoedelijk door de Allied Democratic Forces (ADF), een van oorsprong Oegandese rebellengroep die intussen al jaren grote delen van de provincies Ituri en Noord-Kivu onveilig maakt. Het leger en de VN-vredesmissie Monusco konden zestig mensen bevrijden.
Lees verder

Rodeorijder (22) belandt onder stier en overlijdt
Een jonge rodeorijder is zondag om het leven gekomen in het Californische Fresno. Amadeu Campos Silva (22) raakte met een spoor aan een van z'n laarzen in een riem verstrikt, waardoor hij onder de stier belandde en werd vertrappeld.
Lees verder

Rolstoeltennisser Joachim Gérard met spoed overgebracht naar ziekenhuis Tokio
Rolstoeltennisser Joachim Gérard (32) is deze avond met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Tokio. Eerste onderzoeken wijzen in de richting van een cardiologisch probleem. Dat meldt het Belgisch Paralympisch Comité (BPC).
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Halen de Rode Duivels uit in en tegen Estland? De WK-kwalificatiematch is live te bekijken op VTM en HLN.be!
• WK-kwalificatie, groep E • Aftrap: 20u45 • A Le Coq Arena • Uitzending start om 20u25, met Jan Mulder, Marc Degryse en Heleen Jaques in de studio
Lees verder

Studie: Schotse leerkrachten liepen geen hoger risico op hospitalisatie door Covid-19
Leerkrachten in Schotland liepen in het schooljaar 2020-2021 geen hoger risico om met Covid-19 in het ziekenhuis te belanden of zwaar ziek te worden door het coronavirus dan andere gelijkaardige werknemers. Dit blijkt uit een studie van de universiteit van Glasgow die in het vakblad BMJ (The British Medical Journal) is verschenen.
Lees verder

Luchtvaartautoriteit VS onderzoekt problemen ruimtevlucht Branson
De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA doet onderzoek naar de ruimtevlucht die Virgin Galactic, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Richard Branson, op 11 juli uitvoerde. The New Yorker meldde woensdag lokale tijd namelijk dat het ruimtevaartuig van Branson tijdens de vlucht van koers zou zijn geraakt.
Lees verder

LIVE. Wat hebben Hazard en Martínez te zeggen in aanloop naar WK-kwalificatiematch tegen Estland?
Daags voor het WK-kwalificatieduel van de Rode Duivels tegen Estland spreken aanvoerder Eden Hazard en bondscoach Roberto Martínez nog met de pers. Vanaf 17u15 nemen de twee het woord, nadien (18u) volgt nog een training. Op deze pagina kunt u de persconferentie live volgen via tekstupdates.
Lees verder