Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 september 2021

“Dit was meer een champagne shower dan een babyshower”: de opvallendste momenten uit ‘Anouk Matton Privé’

HLN
"Dit was meer een champagne shower dan een babyshower": de opvallendste momenten uit 'Anouk Matton Privé'
Zes weken lang krijgt de VTM 2-kijker een blik in het leven van dj, onderneemster en moeder in spe Anouk Matton (29). In de eerste aflevering van 'Anouk Matton Privé' zagen we onder andere hoe de wederhelft van Dimitri Vegas (39) zich amuseerde op haar babyshower. "Er is hier zoveel champagne gedronken."
Lees verder

Drie op de vier gemeenten hebben te weinig huisartsen
Minstens 227 van de 299 Vlaamse gemeenten tellen te weinig huisartsen. En het probleem dreigt de komende jaren nog groter te worden. "Om één oudere huisdokter te vervangen heb je er 1,5 à 2 nieuwe nodig. Weinig beginnende artsen willen nog werkweken van 80 uur kloppen."
Lees verder

Vlamingen in Londen over de stormloop op tankstations en winkelrekken: "Brandstof lijkt wel wc-papier 2.0"
Lege winkelrekken en een ware rush op brandstof. De chaos in het Verenigd Koninkrijk loopt stilaan op. Zo getuigen ook twee Vlamingen die er al jaren wonen. "Of mensen steken voor, of ze komen egoïstisch met jerrycans aan. Het doet terugdenken aan toen corona pas begon. Noem het: WC-papier 2.0"
Lees verder

Zij kochten hun huis op fiscaal minst interessante moment: "Met dat geld konden we tóch zonnepanelen plaatsen"
Het steekt, de plotse verlaging van het registratierecht bij de aankoop van een nieuwe woning. Vooral bij de duizenden Vlamingen die het afgelopen jaar - dus nà het afschaffen van de woonbonus - hun huis of appartement hebben gekocht. Want het scheelt 'm toch een pák geld dat de nieuwe huiseigenaren liever aan iets zinvoller hadden besteed - zonnepanelen en een energiezuinigere woning, zo blijkt.
Lees verder

Oudste discotheek van het land staat te koop: "Donna Summer zag groen van de koorts maar blies hier iedereen omver"
Na 108 jaar valt in Sint-Katelijne-Waver het doek over 'de Rio', de oudste discotheek van ons land. Wat begon als een tent voor de fanfare evolueerde doorheen de jaren tot een discotheek waar gouden schoen Michel Preud'homme kwam feesten en grootheden als Grace Jones, Donna Summer en Backstreet Boys elkaar op het podium verdrongen. "Maar veel mensen kwamen speciaal voor onze draaiende dansvloer, waarvoor ik in Amerika mijn leven heb geriskeerd."
Lees verder

De 11 van RB Leipzig doorgelicht: 'mini-Foppa', de zoon van een karatekampioen en goalgetter met meer goals dan Haaland
De tegenstander waar Club Brugge maar beter punten tegen pakt als het tweede wil worden in de groepsfase: RB Leipzig. Van de zoon van een karatekampioen tot een goalgetter met meer treffers dan Haaland. De Duitse (sub)topper doorgelicht.
Lees verder

Amper twee fitnesscentra gecontroleerd op CO2-meter
In bijna 2.500 horecazaken was er een controle van de verplichte CO2-meter. Bij fitnesscentra staat de teller op twee. Het toezicht gebeurt door twee overheidsdiensten. De ene controleert systematisch, de andere enkel na een klacht. Dat schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

Ford bouwt nieuwe fabrieken in VS: 11.000 extra jobs tegen 2025
De Amerikaanse autofabrikant Ford gaat samen met zijn Zuid-Koreaanse partner SK Innovation drie accufabrieken en een elektrische assemblagefabriek bouwen in de VS. De investering, die kadert in het elektrificatieplan van Ford, moet tegen 2025 zorgen voor 11.000 extra banen.
Lees verder

RTBF-reportage komt met onthullingen over Belgisch voetbal: "Een clubleider zei: 'Mogi Bayat bood horloges aan in ruil voor transfers'"
"Omerta, geld, corruptie, leugens: de voetbalwereld heeft veel van de maffia." Tot die conclusie komt RTBF-journalist Thierry Luthers (62) – zeg maar de Waalse Frank Raes – na twee jaar graven in de stinkende krochten van het Belgisch voetbal. ­Morgen komt zijn documentaire 'Milieu du terrain' uit. "Een groot deel gaat over de broers-Bayat. Mehdi is niet enkel uit familiale omstandigheden ­gestopt als voorzitter van de bond…"
Lees verder

Welke BV's duiken op in nieuwe seizoen van De Buurtpolitie? "Contracten zijn nog niet rond met alle acteurs"
Goed nieuws voor de vele fans van De Buurtpolitie. Deze winter komt het populairste politiekorps van Vlaanderen opnieuw op tv. Door het succes van Lisa was het langer wachten op nieuwe afleveringen. Maar de kogel is nu door de kerk: er komt een veertiende seizoen, met veel oude bekenden, maar ook met een bekende Vlaming in elke aflevering. Wat vindt de cast daar zelf van? Wie keert terug? En wie niet? En welke BV's duiken op? Jarne en Senne spreken in een nieuwe Showbits met actrice Ilse La Monaca, alias Brigitte Broeckx.
Lees verder

Welke BV's duiken op in nieuwe seizoen van De Buurtpolitie?
Goed nieuws voor de vele fans van De Buurtpolitie. Deze winter komt het populairste politiekorps van Vlaanderen opnieuw op tv. Door het succes van Lisa was het langer wachten op nieuwe afleveringen. Maar de kogel is nu door de kerk: er komt een veertiende seizoen, met veel oude bekenden, maar ook met een bekende Vlaming in elke aflevering. Voor die scenario's tekent onder meer An Swartenbroekx (Bieke uit F.C. De Kampioenen). Wat vindt de cast daar zelf van? Wie keert terug? En wie niet? En welke BV's duiken op? Jarne en Senne spreken in een nieuwe Showbits met actrice Ilse La Monaca, alias Brigitte Broeckx.
Lees verder

Discriminatie bij sollicitaties nauwelijks aangepakt: arbeidsinspecteurs gebruiken bijna nooit mystery calls
De praktijktests bij sollicitaties of zogenaamde mystery calls leverden in drie jaar tijd amper resultaat op. Daardoor wordt discriminatie bij sollicitaties nog altijd onvoldoende aangepakt. Dat schrijft De Morgen vandaag. Het kabinet van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) benadrukt dat de wet momenteel wordt aangepast.
Lees verder

Rustige herfstdag met regelmatig wat zon, rest van de week fris en kans op regen
We dinsdag een rustige herfstdag met zon en hier en daar wat wolken. Komende dagen belooft het wisselvalliger en frisser te worden, meldt het KMI.
Lees verder

OVERZICHT. Minder besmettingen en hospitalisaties, aantal sterfgevallen stijgt
De coronacijfers in ons land kabbelen voort. Zowel het aantal besmettingen als het aantal hospitalisaties nam de afgelopen week lichtjes af, maar het aantal sterfgevallen steeg wel met ruim een kwart. Dat blijkt uit de voorlopig cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Man die president Reagan probeerde te vermoorden komt volgend jaar waarschijnlijk volledig vrij
John Hinckley Jr, de man die in 1981 probeerde de Amerikaanse president Ronald Reagan te vermoorden om indruk te maken op actrice Jodie Foster, zou in juni 2022 volledig vrij kunnen zijn. Volgens gerechtelijke documenten heeft een federale rechter maandag een overeenkomst bekrachtigd tussen het ministerie van Justitie en Hinckley, die in 2016 na meer dan 30 jaar opsluiting werd vrijgelaten uit een psychiatrisch ziekenhuis.
Lees verder

An Swartenbroekx schrijft scenario voor 'De Buurtpolitie VIPS': "Verwacht geen misverstanden of dagschotels"
De kogel is door het commissariaat. Anderhalf jaar na de laatste uitzending geeft VTM groen licht voor een nieuwe reeks van 'De Buurtpolitie'. Een vip-editie zelfs, waarbij iedere aflevering een verhaal rond en met een BV brengt. An Swartenbroekx (52), bekend van 'F.C. De Kampioenen', geeft de scenario's mee kleur en laat meteen ook een nieuwe wind door het programma waaien. "Vroeger moest de cast vaak improviseren, dat is verleden tijd." Maar wie zal precies te zien zijn?
Lees verder

Wisselvallige Clijsters in drie sets onderuit tegen dubbelpartner Mertens: "Er waren momenten dat ik me wel echt goed voelde"
Opnieuw geen zege voor Kim Clijsters. Tegen de Taiwanese Hsieh Su-wei (WTA 97), dubbelpartner van Elise Mertens, ging ze na bijna tweeënhalf uur in drie sets onderuit: 3-6, 7-5, 3-6. Clijsters verliest zo haar vierde wedstrijd op vier sinds haar comeback.
Lees verder

Axel Daeseleire presenteert nieuw realityspel 'Klopjacht': "Het is Rambo, maar dan in Vlaanderen"
Wie blijft het langst uit de greep van 's lands beste speurders? Dat is het opzet van het nieuwe realityspel 'Klopjacht', binnenkort op Play 4. Kijkt mee in de kaarten van dat rechercheteam: de onversaagde boeventronie van presentator Axel Daeseleire (52). "De politie beschikt in ons land over maar liefst vijfhonderdduizend camera's om de kandidaten te vinden."
Lees verder

Waarom Jambon Vlaamse begroting op orde wil krijgen: voor zijn zeven kleinkinderen, "en voor die van u"
Door zich als teamspeler en 'bezorgde grootvader' te ontpoppen, wil minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn Vlaamse regering afzetten tegen de ruziënde federale coalitie en de coronabladzijde definitief omslaan. Maar de maatregelen zelf kunnen op weinig bijval rekenen bij de oppositie. "Opgewarmde kost", klinkt het daar.
Lees verder

Thijs Zonneveld: "Ik zat met open mond te kijken, het wereldkampioenschap in Leuven was het mooiste dat ik in járen zag"
Columnist Thijs Zonneveld is zeer te spreken over de WK wielrennen in Leuven. "Dit WK was een plaatje. De koers, het parcours, het publiek. Geen onvertogen woord." Of toch misschien eentje aan het adres van de met bier gooiende fan in de slotkilometer: "Weer eentje die te veel naar voetbal gekeken heeft. Opsporen en ondersteboven aan de onderbroek aan de finishboog hangen, zou ik zeggen."
Lees verder