Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 september 2021

Dit moet u weten over de rechtszaak van Berlusconi: “Hij zou mensen betaald hebben om te liegen”

HLN
Dit moet u weten over de rechtszaak van Berlusconi: "Hij zou mensen betaald hebben om te liegen"
Voormalig premier van Italië, Silvio Berlusconi, moet voor de rechtbank verschijnen voor fraude. De Italiaan zou mensen op zijn beruchte bunga bunga-feesten omgekocht hebben. Volgens Italië-correspondent van het Algemeen Dagblad zouden de gasten verklaard hebben dat de feesten elegante diners waren. Nu zou blijken dat dat niet waar is. Alles wat u moet weten over de zaak, kan u terugvinden in bovenstaande video.
Lees verder

Frituurbaas over relatie met ex-miss: "Op valentijn ging ik met Ilse goudblokjes ophalen in Zwitserland"
De Antwerpse frituurbaas en miljonair Jacobus Perdaems heeft ook op de tweede procesdag zijn gal gespuwd over de inhaligheid van ex-miss Ilse De Meulemeester. De aanklager eist drie jaar cel tegen Perdaems wegens het opzettelijk aanrijden van Ilse De Meulemeester en haar zoontje. Volgens de frituurbaas kan dat ongeval niet los gezien worden van de 2,8 miljoen euro aan giften in cash, juwelen, auto's en zelfs een villa die hij in al zijn verliefdheid aan de ex-miss cadeau deed.
Lees verder

Frituurbaas over relatie met ex-miss Ilse De Meulemeester: "Op Valentijnsdag ging ik met Ilse goudblokjes ophalen in Zwitserland"
De Antwerpse frituurbaas en miljonair Jacobus Perdaems heeft ook op de tweede procesdag zijn gal gespuwd over de inhaligheid van ex-miss Ilse De Meulemeester. De aanklager eist drie jaar cel tegen Perdaems wegens het opzettelijk aanrijden van Ilse De Meulemeester en haar zoontje. Volgens de frituurbaas kan dat ongeval niet los gezien worden van de 2,8 miljoen euro aan giften in cash, juwelen, auto's en zelfs een villa die hij in al zijn verliefdheid aan de ex-miss cadeau deed. Voor de rechtbank deed zijn advocaat uitgebreid de details over die relatie uit de doeken.
Lees verder

Ziekenhuizen moeten vaccinatiestatus Covid-patiënten registreren: "Voordelen op korte én lange termijn"
Ziekenhuizen zullen moeten registreren of hun Covid-patiënten al dan niet gevaccineerd zijn. Dat heeft de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist. Zowel viroloog Steven Van Gucht als Margot Cloet, de topvrouw van zorgkoepel Zorgnet-Icuro, reageert tevreden. Hoe de cijfers concreet zullen gecommuniceerd worden, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Ziekenhuizen moeten vaccinatiestatus Covid-patiënten registreren
Ziekenhuizen zullen moeten registreren of Covid-patiënten gevaccineerd zijn of niet. Dat heeft de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist. Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) liet dit weten in een brief.
Lees verder

Lopen voor het goede doel: doe mee aan 'Run to Kick' en sponsor de strijd tegen kinderkanker
De Belgische organisatie KickCancer organiseert eind deze maand een loopwedstrijd: Run to Kick. Iedereen die wil, kan zich inschrijven. De opbrengst gaat naar kankeronderzoek en meer specifiek naar remedies voor kinderkanker.
Lees verder

2.812 leerlingen en 220 personeelsleden testen positief op corona sinds start van schooljaar
2.812 leerlingen en 220 personeelsleden hebben sinds de start van het schooljaar positief getest op corona. Dat komt overeen met respectievelijk 0,23 en 0,13 procent, blijkt uit cijfers van de CLB's.
Lees verder

Beerschot grijpt in na teleurstellende 1 op 21 en ontslaat Peter Maes, Storck in beeld als opvolger
Game over voor Peter Maes bij Beerschot. Na de recente 1 op 21 kreeg de 57-jarige trainer vanochtend zijn C4. Vraag is nu of dit meteen ook het einde is van Maes' (rijk gevulde) carrière op het hoogste niveau.
Lees verder

Landbouwverenigingen luiden alarmbel: "Hoort de wolf hier wel thuis?"
Verschillende landbouwverenigingen noemen de voorstellen die tijdens het wolvenplatform van overheidswege gemaakt werden teleurstellend. De reactie van het Agentschap Natuur en Bos (ANB), dat er meer moet ingezet worden op preventie, is voor hen onvoldoende. "We vragen om dit probleem echt ernstig te nemen en als overheid dringend andere maatregelen te nemen", klinkt het.
Lees verder

Eenheid talibanregime vertoont barsten na ruzie in paleis
Binnen het nieuwe bewind van de taliban in Afghanistan ontstond kort nadat een regering was gevormd fikse ruzie. Aanhangers van twee rivaliserende leiders gingen met elkaar op de vuist bij het presidentiële paleis in Kaboel, zo vertelden bronnen binnen de taliban aan de BBC.
Lees verder

KOERS KORT. Laporte sprint naar de bloemen in GP de Wallonie - Hirschi wint in Luxemburg - WK-selecties van Spanje, Duitsland en Noorwegen bekend
Christophe Laporte (Cofidis) heeft de 61ste editie van de Grand Prix de Wallonie (1.Pro) gewonnen. Na 208,1 kilometer van Aywaille naar Namen sprintte de 28-jarige Fransman op de Citadel sneller dan zijn landgenoot Warren Barguil. Tosh Van der Sande spurtte naar de derde stek en ook Gianni Vermeersch (4e), Tom Van Asbroeck (8e), Tiesj Benoot (9e) en Dimitri Claeys (10e) finishten in de top tien.
Lees verder

Vital Heynen met Polen op koers voor goud op EK volleybal
Het EK volleybal voor mannen nadert de eindfase. Waar de Red Dragons te vroeg werden uitgeschakeld in de groepsfase, blijft onze landgenoot Vital Heynen op koers om met Polen de finale te spelen.
Lees verder

Antwerps model geeft fotograaf lik op stuk na ongepaste opmerking: "Van zo'n uitspraken krijg je een eetstoornis"
Het Antwerpse model Lize Dzjabrailova (22) heeft tijdens een recente fotoshoot een fotograaf eens goed op zijn plaats gezet. De Franstalige man adviseerde haar om tot de volgende sessie niet meer te eten. Dzjabrailova was niet gediend met de uitspraak van de man en dat heeft ze hem duidelijk gemaakt ook. "Zo praat je niet tegen mensen."
Lees verder

LIVE (18u45). Meunier in basis bij Dortmund voor CL-duel tegen Besiktas van Batshuayi, Witsel op de bank
• Groep C Champions League • Aftrap: 18u45 • Vodafone Park (Istanbul) • Thorgan Hazard nog steeds out met enkelblessure. Witsel, Meunier en Batshuayi wel fit
Lees verder

Nasleep dubbele moord South Carolina wordt nóg vreemder: vader vroeg huurmoordenaar om hem van kant te maken, de 10 miljoen van de levensverzekering ging zo toch naar zoon
Meer dan drie maanden na de geruchtmakende dubbele moord op een moeder en zoon van een prominente advocatenfamilie in South Carolina is het verhaal nóg vreemder geworden. Een tiental dagen geleden kreeg vader Alexander 'Alex' Murdaugh (54) een kogel in het hoofd toen een onbekende automobilist hem bij een autopanne onder vuur nam. Nu blijkt dat Murdaugh de huurmoordenaar zelf had aangezocht met de opdracht hem om het leven te brengen. Zijn overlevende zoon zou zo tien miljoen dollar levensverzekeringsgeld uitgekeerd krijgen.
Lees verder

Weinig opwinding rond nieuwe iPhone: daarom zijn nieuwe smartphones niet meer revolutionair
Een iets betere camera, een iets beter scherm, een iets snellere processor en een iets betere batterij. Nee, helemaal wild wordt niemand van de nieuwe iPhone 13. De markt van smartphones verandert niet meer zo spectaculair als vroeger. Toch wil dat niet zeggen dat er helemaal niets nieuws meer zit aan te komen. "Er is nog één grote verandering die ik de komende jaren van Apple verwacht", vertelt smartphonespecialist Arnoud Wokke.
Lees verder

LIVE. Gilles De Bilde blikt vooruit op Club-PSG, volg live de verplaatsing van Messi en co richting Jan Breydel
• Champions League • Aftrap: 21u, Jan Breydelstadion • Ref: Sandro Schaerer (Zwi) • Match live te bekijken op VTM2 of VTM GO!
Lees verder

Harry en Meghan opgenomen in top 100 van meest invloedrijke mensen
Prins Harry (37) en zijn vrouw Meghan (40) zijn opgenomen in de lijst met de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld van 2021. Time Magazine maakte het jaarlijkse overzicht woensdag bekend. Het Amerikaanse tijdschrift prijst de hertog en hertogin van Sussex vanwege hun medeleven voor de minderbedeelden in de wereld en hun werk met de Archewell Foundation.
Lees verder

Valt vrijdag het doek over Autosalon? "Salon of niet, autoverkoop zal sowieso veranderen"
Komt er in januari nog een 99ste editie van het Autosalon of niet? Vrijdag wordt de knoop doorgehakt, nu grote merkgroepen als D'Ieteren en Stellantis dreigen af te haken. Hoe dan ook zal de autoverkoop de komende jaren drastisch veranderen volgens auto-expert Tony Verhelle. Hij voorspelt minder showrooms en dealers, en meer online verkoopstappen. "Al zal toch één aspect waarschijnlijk offline blijven."
Lees verder

Minister van Klimaat: "Gebruik inkomsten uit Europese emissiehandel om energiefactuur te drukken"
België heeft zeker nog 350 miljoen euro ter beschikking om de energiefactuur te verlichten, maar dat geld staat op een geblokkeerde rekening omdat de federale overheid en de deelstaten het nog niet eens zijn geraakt over de verdeling van de middelen. Dat zegt federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi. De Ecolo-minister wil dit jaar nog één keer een beroep doen op de oude verdeelsleutel, stelt ze voor.
Lees verder