Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 september 2021

Diane (78) vastgebonden in slaapkamer na brutale overval bij haar thuis: Daders aan de haal met cash geld

HLN
Diane (78) vastgebonden in slaapkamer na brutale overval bij haar thuis: Daders aan de haal met cash geld
In Berlare is, op klaarlichte dag, een home invasion gepleegd in de woning van Diane (78). De daders stonden haar aan de deur op te wachten en sleurden haar meteen uit de wagen vanaf het moment dat ze aankwam. Ze werd vastgebonden, maar slaagde erin om zichzelf los te maken en om hulp te roepen.
Lees verder

Beruchte 'swastikafontein' aan gemeentehuis verdwijnt: "In de plaats komt een waterpartij waar kinderen zullen kunnen spelen"
In 2006 haalde Maasmechelen de nationale media met de fontein die voor hun gemeentehuis lag. De fontein lag er nochtans al bijna 40 jaar, maar niemand besefte dat die de vorm had van een hakenkruis. Tot Google Earth plots de kop opstak. Een storm in een glas water die snel overwaaide, maar waar nu definitief een einde aan komt. Een veel groener verhaal komt in de plaats.
Lees verder

Man zonder papieren ontsnapt uit celwagen op E411 na gijzeling van chauffeurs
Op de E411 ter hoogte van Éghezée is een man zonder papieren, die gedetineerd was, ontsnapt nadat hij eerst twee chauffeurs in een celwagen gijzelde. De man, die zonder rechtmatige status in het land verblijft, zou met een mes de bestuurders bedreigd hebben. Hij werd op dat moment overgebracht van de gevangenis in Aarlen naar het repatriëringscentrum in Steenokkerzeel, waar hij de volgende dag van Zaventem naar zijn land van herkomst zou vliegen.
Lees verder

Bekende strafpleiter krijgt één jaar celstraf als lid van criminele organisatie
De Antwerpse strafpleiter Pol Vandemeulebroucke is ook door het hof van beroep schuldig bevonden aan lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij was als advocaat tussenbeide gekomen in een geschil tussen twee drugsbendes. Met die inmenging ging hij zijn boekje als advocaat te buiten, vindt het hof van beroep. Hij krijgt één jaar celstraf en een boete van 12.000 euro.
Lees verder

Bekende strafpleiter Pol Vandemeulebroucke ook in beroep veroordeeld: één jaar celstraf voor lidmaatschap van criminele organisatie
De Antwerpse strafpleiter Pol Vandemeulebroucke is ook door het hof van beroep schuldig bevonden aan lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij was als advocaat tussenbeide gekomen in een geschil tussen twee drugsbendes. Met die inmenging ging hij zijn boekje als advocaat te buiten, vindt het hof van beroep. Hij krijgt één jaar celstraf en een boete van 12.000 euro.
Lees verder

Belgische spookrijdster veroorzaakt ongeval met meerdere voertuigen op snelweg in Nederland
Een spookrijdster uit België heeft dinsdagavond in Nederland een ongeval veroorzaakt op de snelweg A76. Bij het ongeluk in Nederlands Limburg zijn drie voertuigen geraakt. Zowel een slachtoffer als de verdachte, een vrouw uit Hasselt, liggen nog in het ziekenhuis.
Lees verder

Herschikt Britse premier Johnson binnenkort zijn kabinet? Welke ministers moeten vrezen voor hun job?
In Groot-Brittannië wenkt een herschikking van de regering. Premier Boris Johnson zou vandaag nog enkele ministers omwisselen, zo meldt de Britse krant The Independent. Volgens een regeringsbron wil Johnson de herschikking doorvoeren om "een sterk en verenigd team samen te stellen in de strijd tegen de coronapandemie".
Lees verder

Britse premier Boris Johnson herschikt regering en ontslaat ministers
Op zoek naar een tweede adem, na anderhalf jaar coronacrisis en een zeer bekritiseerde terugtrekking uit Afghanistan, heeft de Conservatieve Britse premier Boris Johnson woensdag zijn regering herschikt. De belangrijkste wijziging is dat Dominic Raab niet langer minister van Buitenlandse Zaken is, aldus Britse media.
Lees verder

Britse premier Boris Johnson ontslaat drie ministers
De Britse premier Boris Johnson gaat zijn kabinet herschikken en heeft de ministers van Onderwijs, Huisvesting en Justitie ontslagen. Met de herschikking zou hij eenheid in zijn land willen bevorderen, zeggen anonieme overheidsbronnen, en Johnson zou een "sterk team" willen neerzetten om het land te herstellen van de coronapandemie.
Lees verder

Radio 2-inspecteur Sven Pichal getuige van incident met William Boeva: "Ik zie op zijn gezicht hoe hard het aankomt"
Radiostem Sven Pichal (42) heeft het in een column opgenomen voor comedian William Boeva (31). Op dinsdagmiddag was Pichal namelijk getuige van een naar voorval. Zo werd de komiek, terwijl hij op een terras zat, hardop uitgelachen door enkele jongeren.
Lees verder

Radio 2-inspecteur Sven Pichal neemt het op voor William Boeva: "Ik zie op zijn gezicht hoe hard het aankomt"
Radiostem Sven Pichal (42) heeft het in een column opgenomen voor comedian William Boeva (31). Op dinsdagmiddag was Pichal namelijk getuige van een naar voorval. Zo werd de komiek, terwijl hij op een terras zat, hardop uitgelachen door enkele jongeren.
Lees verder

KOERS KORT. Hirschi wint in Luxemburg - WK-selecties van Spanje, Duitsland en Noorwegen bekend
Marc Hirschi (UAE Team Emirates) heeft de tweede etappe in de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Zwitser haalde het voor Joao Almeida (Deceuninck-QuickStep), die zijn leiderstrui verliest aan Hirschi. David Gaudu (Groupama-FDJ) eindigde als derde. Voor de 23-jarige Hirschi is het de derde overwinning in zijn carrière, na winst in de 12de etappe in de Tour van 2020 en de Waalse Pijl. Na een moeilijke periode lijkt hij net op tijd klaar te zijn voor het WK.
Lees verder

Taliban vinden meer dan 12 miljoen dollar aan cash en goud in kantoren vroegere regeringsleden
Bij vroegere Afghaanse bureaucraten is zowat 12,3 miljoen dollar (10,4 miljoen euro) in baar geld en goudstaven gevonden. Dit heeft de Afghaanse Centrale Bank vandaag gemeld, een maand nadat de taliban de macht hebben heroverd. Ze laken de corruptie van het vroegere regime en gaan prat op hun transparantie.
Lees verder

Armand Duplantis krijgt uitbrander van vader na pintje op Memorial: "Als je al die dopingverhalen hoort, moet je beter nadenken"
Armand Duplantis, wereldrecordhouder in het polsstokspringen, vierde z'n overwinning op de Memorial Van Damme met een biertje. "Want als je in Brussel bent, moet je een Belgisch biertje drinken." Vader en coach Greg Duplantis was het daar niet mee eens en wees zijn zoon op z'n verantwoordelijkheden.
Lees verder

"Ik hak je kop eraf": verborgen camera filmt hoe Italiaanse kleuterjuf kinderen hardhandig aanpakt
Een kleuterjuf (59) uit Monza zit in nauwe schoentjes nu zwart op wit bewezen is dat ze kinderen mishandelde. Een verborgen camera legde vast hoe ze hen hardhandig aanpakte en uitschold. "Ik hak je kop eraf", zei ze zelfs op een bepaald moment tegen een van de kleintjes.
Lees verder

4 toeristen gaan vanavond alleen de ruimte in. Kunnen zij dat wel? Onze expert legt uit
Vanavond gaan vier toeristen de ruimte in. Dat doen ze in een raket van SpaceX, het ruimtebedrijf van miljardair Elon Musk. Voor het eerst is er geen enkele professionele astronaut mee aan boord, enkel de vier toeristen maken dus de ruimtereis. De missie draagt de naam Inspiration4 en zal drie dagen duren. Maar kunnen vier 'amateurs' dit eigenlijk wel zonder een lange opleiding zoals astronauten? We bespreken het met onze wetenschapsexpert Martijn Peters bij HLN LIVE. Bekijk het hier.
Lees verder

Van Quickenborne wil komende jaren vijftien nieuwe detentiehuizen openen: "Kleinschalige aanpak vermindert kans op recidive"
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil nog deze regeerperiode vijftien nieuwe kleinschalige detentiehuizen openen in ons land. Daarbij dient het penitentiair landbouwcentrum in Ruiselede, waar gevangenen meer vrijheid hebben dan in een klassieke gevangenis, als voorbeeld. Van Quickenborne ging er woensdag een kijkje nemen. "De aanpak van Ruiselede werkt. Uit onderzoek blijkt dat de recidive aanzienlijk vermindert."
Lees verder

LIVE. Club NXT tankt vertrouwen met gelijkspel tegen PSG in Youth League - Fans proberen glimp op te vangen van Messi
• Champions League • Aftrap: 21u, Jan Breydelstadion • Ref: Sandro Schaerer (Zwi) • Match live te bekijken op VTM2 of VTM GO!
Lees verder

RECENSIE. 'Scenes from a Marriage': "Een slap aftreksel van een baanbrekend origineel"
'Scenes from a Marriage' stuurde 50 jaar geleden een schokgolf door de tv en theaterwereld. Nooit eerder werd een heilig huisje als het huwelijk met zo veel rauwheid tentoongespreid. En nooit eerder werd een regisseur door zo veel radeloze koppels overstelpt met aanvragen voor huwelijksadvies. De remake, met Jessica Chastain en Oscar Isaac, wist meteen genoeg verwachtingen op te wekken om een wereldpremière op het filmfestival van Venetië af te dwingen. Of u deze vijfdelige HBO-miniserie, die vanaf nu wekelijks te zien is op Streamz, daarom ook moet uitzitten? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Bart Slegers ziet de 'Mocro Maffia' in zijn eigen straatbeeld: "Onlangs werd mijn frituur doorzeefd met een Kalasjnikov"
Drugs, geweld en folterpraktijken, dat is het recept van de populaire Nederlandse misdaadreeks 'Mocro Maffia', die draait rond de drugsoorlog in Amsterdam. Sinds kort is het derde seizoen van de reeks te bekijken op Streamz, en daarin is een grote rol weggelegd voor Bart Slegers. Hij woonde jarenlang in Borgerhout maar verhuisde tien jaar geleden naar de Nederlandse hoofdstad. En weet als geen ander hoe dicht de serie aanleunt bij de realiteit. "Drugsbendes laten ook in het echt hoofden achter. Letterlijk."
Lees verder