Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 26 september 2021

Deze week in 'Familie': komt er eindelijk een ontmoeting tussen Lars, Aaron en Leon of loopt het weer fout?

HLN
Deze week in 'Familie': komt er eindelijk een ontmoeting tussen Lars, Aaron en Leon of loopt het weer fout?
De saga rond de familie van Lars gaat maar door. Vorige week liep Raven (Aaron Blommaert) zijn mogelijke grootvader Leon (Herbert Flack) tegen het lijf. Het zorgde voor spannende momenten. En ook deze week zetten de mannen hun spelletje verder...
Lees verder

India zet zich schrap voor komst van tropische storm
De zuidoostkust van India wordt zondag getroffen door zware regenval, terwijl de cycloon Gulab onderweg is naar het land. Nog geen vier maanden geleden veroorzaakten andere cyclonen al grote schade in de regio.
Lees verder

Wout van Aert eerlijk na elfde plaats: "De ploeg kan ik niets verwijten, maar mezelf wel. Ik was in finale niet op de afspraak"
Een eerlijke Wout van Aert na het WK wielrennen voor de camera van VTM Nieuws. "Ik was in de finale niet op de afspraak."
Lees verder

Billie Eilish haalt uit naar security tijdens optreden
Billie Eilish (19) stond afgelopen vrijdag op het podium van het zogenaamde Governors Ball in New York. Alleen verliep haar optreden niet helemaal zoals gepland. Tijdens haar concert haalde ze namelijk plots uit naar de aanwezige beveiliging. "Security, waarom zijn jullie niet aan het opletten?"
Lees verder

"Dit doet pijn": meest ondankbare plaats voor Jasper Stuyven in net zijn thuis-WK
Net geen eremetaal voor Jasper Stuyven, en dat in zijn thuisstad. De ontgoocheling was enorm bij de Leuvenaar. Gestreden, maar net niet. Vierde. "Ik weet niet goed wat te zeggen... Dit is pijnlijk. In de spurt kwam ik net tekort, al was er van een echte spurt niet echt sprake meer. Het publiek was geweldig en daar heb ik van genoten, ja. Dat ik hen dan geen medaille heb kunnen schenken, dat doet pijn."
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Lieven Van Gils: "De leemte die 'Film Ward' achterliet kan alleen door een ervaren tv-rot wat worden opgevuld"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot tv-presentator Lieven Van Gils (33). "Geen geniale virtuoos, maar een oerdegelijke uitvoerder die altijd nauwlettend de partituur volgde en zo uitgroeide tot een minzame heer van stand die met 'Van Gils & Gasten' eindelijk loon naar werken kreeg."
Lees verder

Marco Borsato en Sergio Herman in Italië voor opnames van nieuw tv-programma
Wie Marco Borsato (54) en Sergio Herman (51) volgt op sociale media heeft afgelopen weekend ongetwijfeld een aantal jaloersmakende filmpjes voorbij zien komen. Momenteel zijn de twee heren samen in het zonnige Italië, maar het gaat natuurlijk niet om een uitstapje onder vrienden. De Nederlandse zanger en de bekende chef-kok zijn binnenkort samen te zien in een nieuw televisieprogramma.
Lees verder

LIVE. Anderlecht in vieze papieren aan de kust: Gueye brengt Oostende in extase met tweede goal én dubbele voorsprong!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Diaz Arena • KV Oostende-Anderlecht
Lees verder

LIVE. Verschaeren op de bank tegen Oostende, Zirkzee en Kouamé vormen spitsenduo
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Diaz Arena • KV Oostende-Anderlecht
Lees verder

Journaliste die zich insmeerde met modder om reportage 'realistischer' te maken, moet voortaan achter de schermen werken
Een Duitse journaliste die zichzelf met modder insmeerde alvorens op antenne te gaan na de zware overstromingen in Duitsland, mag voorlopig enkel achter de schermen werken. Susanne Ohlen had in de reportage laten uitschijnen dat ze de handen uit de mouwen had gestoken bij de opruimwerkzaamheden. Maar daar was dus niets van aan.
Lees verder

Ex-man Staf (48) heeft kanker, dus bouwt Cindy (45) huis om tot kangoeroewoning: "Ik wil dat hij nog zoveel mogelijk tijd met kinderen kan doorbrengen"
Cindy Geysmans (45) uit Bilzen start een crowdfunding op voor haar ex-man Staf Doomen (48), nu hij zonet te horen kreeg dat hij longkanker heeft. Met die oproep hopen de twee zo'n 10.000 euro op te halen voor de renovatie van het extra woongedeelte aan Cindy's huis, zodat Staf tijdens zijn gevecht zorg en liefde van Cindy en hun kinderen Seppe (14) en Hanne (10) kan krijgen. "Ja, wij zijn gescheiden, maar zullen altijd elkaars beste vriend blijven."
Lees verder

Honderdtal actievoerders willen kernwapens weg uit Kleine Brogel
Een kleine honderd antikernwapenactivisten hebben zondagnamiddag aan de luchtmachtbasis Kleine Brogel actiegevoerd tegen de daar aanwezige kernwapens en de geplande vervanging ervan door een twintigtal B61-kernbommen.
Lees verder

KIJK LIVE. Vanthourenhout vol lof voor Evenepoel en betreurt mindere communicatie: "Maar had niets veranderd aan uitslag"
Geen extra Belgische medaille bij de oogst van vier stuks, na Van Aert (zilver) en Evenepoel (brons), Vermeersch (brons bij beloften) en Segaert (brons bij juniores) in het tijdrijden. Een zure pil voor Sven Vanthourenhout en co, al besefte de bondscoach dat zijn ploeg weinig te verwijten valt. Alleen de communicatie kon soms beter, maar ook dan zou Alaphilippe nog wel gewonnen hebben, zegt Vanthourenhout. Even na 19u maakt hij in VTM Nieuws de balans van het WK wielrennen op.
Lees verder

Vanthourenhout vol lof voor Evenepoel en betreurt mindere communicatie: "Maar had niets veranderd aan uitslag"
Geen extra Belgische medaille bij de oogst van vier stuks, na Van Aert (zilver) en Evenepoel (brons), Vermeersch (brons bij beloften) en Segaert (brons bij juniores) in het tijdrijden. Een zure pil voor Sven Vanthourenhout en co, al besefte de bondscoach dat zijn ploeg weinig te verwijten valt. Alleen de communicatie kon soms beter, maar ook dan zou Alaphilippe nog wel gewonnen hebben, zegt Vanthourenhout.
Lees verder

In de Rustberg, supporterscafé van Remco Evenepoel, zijn ze trots op hun wielerheld. "Eerst ons verdriet verdrinken en nadien een feestje bouwen"
Applaus in café In de Rustberg in Schepdaal voor de nieuwe wereldkampioen. Al hadden ze niet verwacht dat een Fransman op het hoogste schavot zou staan. Maar of dat een domper zette op de feestvreugde? "Heb je onze Remco zien rijden? Die gaat ons nog veel redenen geven om te vieren." We pikten de finale mee in het supporterslokaal van Evenepoel.
Lees verder

Lefevere geeft opmerkelijk interview na zege Alaphilippe: "Evenepoel heeft voor Julian gereden"
Opnieuw de regenboogtrui in de rangen van Deceuninck-Quick.Step. Patrick Lefevere zag Julian Alaphilippe optimaal profiteren van het harde labeur van Remco Evenepoel. "De Belgen hebben de koers gekregen die ze vroegen. Maar je moet op het einde nog een paar kogels overhebben, hé."
Lees verder

Supporterscafé van Wout van Aert in Lille verbijt ontgoocheling: "Immense druk heeft hem parten gespeeld"
Het heeft niet mogen zijn voor Wout van Aert. In het café van het parochiecentrum van Lille, de uitvalsbasis van de supportersclub van Van Aert, zagen de fans de Fransman Julian Alaphilippe aan de haal gaan met de overwinning. "Dit is heel menselijk van Wout, niemand zou zoveel druk kunnen verdragen."
Lees verder

"Niet dronken geweest, toch een kater": onze chef wielrennen zag een geweldig WK, maar ook hoe de Belgen onder de maat bleven
Geen delirium, niet eens dronken geweest, toch een kater. Zo eindigde het wereldkampioenschap voor de Belgen. Onze chef wielrennen zoekt naar waar het fout ging. Zijn conclusie: "Het was een geweldig WK, maar de Belgen zijn onder de maat gebleven."
Lees verder

Amerikaanse luchtmacht wil oudste bommenwerper B-52 tot 2050 in dienst houden
De Amerikaanse luchtmacht wil tot in 2050 blijven vliegen met B-52's, zware bommenwerpers die in 1954 voor het eerst ingezet werden. De Britse fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce kreeg de opdracht toegewezen om meer dan 600 nieuwe motoren te leveren om de toestellen te updaten, zo maakte het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, bekend.
Lees verder

Gigantische drukte aan station Leuven na afloop WK Wielrennen: 42.000 mensen moeten met trein naar huis
Zo'n 300.000 wielerfans zijn vandaag naar Leuven afgezakt om de aankomst en doortocht van de renners te volgen. Daarvan kwamen er 42.000 met de trein en zij moeten ook weer allemaal terug naar huis met het openbaar vervoer. Het is dan ook enorm druk in de stationsbuurt van Leuven en het station moest zelfs even afgesloten worden.
Lees verder