Doorgaan naar hoofdcontent

Dertiger die scholieren lastigviel, blijft maand langer in de cel: huiszoeking leverde ook verboden wapens op

HLN
Dertiger die scholieren lastigviel, blijft maand langer in de cel: huiszoeking leverde ook verboden wapens op
De 36-jarige Lierenaar die afgelopen vrijdag werd opgesloten in de gevangenis, zag zijn aanhouding vanmorgen met een maand verlengd door de raadkamer. De dertiger wordt verdacht van het lastigvallen en belagen van zeker drie scholieren tussen 15 en 16 jaar oud. Er werd ook een psychiater aangesteld.
Lees verder

Koppel weet niet wat hen overkomt. Plots oog in oog met Messi in hotel: "Ik wist niet wat me overkwam"
De droom van elke voetbalfanaat? Lionel Messi ontmoeten. Door een toeval én vroege hotelboeking werd die droom werkelijkheid voor Luuk (33). "Maar niet alleen Messi, ook Neymar, Mbappé en de andere sterren van PSG heb ik van dichtbij gezien. Fantastisch", zegt de man trots. "Morgen samen ontbijten? Wie weet."
Lees verder

Koppel weet niet wat hen overkomt. Plots oog in oog met Messi in hotel
De droom van elke voetbalfanaat? Lionel Messi ontmoeten. Door een toeval én vroege hotelboeking werd die droom werkelijkheid voor Luuk (33). "Maar niet alleen Messi, ook Neymar, Mbappé en de andere sterren van PSG heb ik van dichtbij gezien. Fantastisch", zegt de man trots. "Morgen samen ontbijten? Wie weet."
Lees verder

Zico Waeytens botst op rotonde en vlucht weg: ex-profrenner krijgt 3,5 maanden rijverbod
Amper vier maanden nadat hij na een botsing op de parking van een café wegreed, knalde voormalig profrenner Zico Waeytens (30) uit Ledegem in Roeselare met zijn Porsche op een rotonde en zette het weer op een lopen. Het leverde hem dinsdag op de politierechtbank in Kortrijk bij verstek een rijverbod van 3,5 maanden en 2.500 euro boete op.
Lees verder

Ex-profrenner Zico Waeytens krijgt 3,5 maanden rijverbod en moet rijbewijs opnieuw halen na botsing op rotonde in Roeselare
Amper vier maanden nadat hij na een botsing op de parking van een café wegreed, knalde voormalig profrenner Zico Waeytens (30) uit Ledegem in Roeselare met zijn Porsche op een rotonde en zette het opnieuw op een lopen. Het leverde hem dinsdag op de politierechtbank in Kortrijk bij verstek een rijverbod van 3,5 maanden en ruim 2.500 euro boete op.
Lees verder

LIVE. Clement en Mignolet blikken vooruit: "Niet met 11 spelers voor ons eigen doel hangen"- PSG-selectie aangekomen in hermetisch afgesloten hotel
Van de landing in Oostende tot de laatste training voor het Champions League-duel tegen Club Brugge: bij HLN.be zit u vandaag op de eerste rij om de komst van de sterren van Paris Saint-Germain naar België van dichtbij te volgen. Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé... Beter wordt het niet. Wij coveren PSG's 'matchday -1' live, met onder meer deskundige commentaar van onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier.
Lees verder

Politie arresteert verdachte die anti-LGBTQ-stickers in Antwerpen verspreidde
De Antwerpse politie kon de verdachte arresteren die op verschillende plaatsen in Antwerpen stickers verspreidde met een anti-LGBTI-boodschap. Het onderzoek van de cel diversiteit en verschillende interne partners leidde vandaag tot een huiszoeking en een arrestatie.
Lees verder

Politie arresteert man (30) die anti-LGBTQ-stickers in Antwerpen verspreidde
De Antwerpse politie heeft een verdachte gearresteerd die op verschillende plaatsen in Antwerpen stickers verspreidde met een anti-LGBTQ-boodschap. Het gaat om een dertigjarige man.
Lees verder

Eén op zeven mensen op aarde heeft iPhone: zo succesvol was afgelopen decennium voor Apple en zo kreeg Tim Cook het voor elkaar
Er waren bedenkingen toen Tim Cook op 24 augustus 2011 het stuur van elektronicabedrijf Apple overnam van de doodzieke stichter Steve Jobs. Maar tien jaar later kan hij indrukwekkende adelbrieven voorleggen. Wist je dat één op zeven mensen op aarde intussen een iPhone heeft? En dat Cook van Apple het meest winstgevende bedrijf ter wereld maakte? Een overzicht.
Lees verder

Nederlandse jongens verkleden zich als nazi, tv-journaliste krijgt dagen later eieren naar zich gesmeten
Een tv-journaliste is maandag tijdens een reportage op het voormalige Nederlandse eiland Urk (provincie Flevoland) door een jongen bekogeld met eieren. Jamie Reuter (27) van omroep Powned bevroeg enkele bewoners over een bizarre verkleedactie zaterdag waarbij een aantal jongeren als nazi over straat ging. Een wat oudere inwoner van het orthodoxe vissersdorp sloeg haar de microfoon uit de handen terwijl hij riep: "Wegwezen, anders ga je de haven in!"
Lees verder

Experts willen zowat 30 miljoen Britten derde coronaprik geven
Zowat 30 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk, onder wie de 50-plussers, zouden vanaf komende winter een 'boosterprik' met een coronavaccin moeten krijgen. Dat staat in een advies van experts aan de Britse regering, zo meldt de Britse oproep BBC.
Lees verder

Gitzwarte rookpluim boven Sint-Niklaas door zware uitslaande brand in kippenbedrijf
Boven Sint-Niklaas hangt momenteel een zwarte rookpluim als gevolg van een zware uitslaande brand in een kippenbedrijf in de Weverstraat. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.
Lees verder

Gaan jouw planten altijd dood? 4 goede redenen om voor kunstplanten te kiezen
Ben je niet gezegend met groene vingers, maar wil je wel genieten van meer groen in je huis? Dan zijn kunstplanten misschien wel dé uitkomst voor jou. Toegegeven, sommige kamerplanten kunnen heel gezond voor je zijn. Dit positieve effect ga je aan een kunstplant helaas niet beleven. Maar er zijn wel heel veel andere voordelen aan kunstplanten versus echt planten. Vtwonen zet vier pluspunten op een rij.
Lees verder

'Crembo' heeft wel oren naar kazerne in Aalter
Henegouwen en Oost-Vlaanderen krijgen elk een nieuwe kazerne. In Henegouwen valt de keuze op Charleroi. In Oost-Vlaanderen is er nog geen beslissing. Er circuleren drie namen: Sint-Niklaas, Aalst en Aalter. Alleen Pieter De Crem (CD&V), de burgemeester van Aalter, lijkt geïnteresseerd.
Lees verder

Onzeker tijden voor Qmusic, Joe en Nostalgie: welke zenders krijgen felbegeerde FM-frequentie?
Dag van de waarheid voor radiomakers met ambitie. Wie één van de drie landelijke FM-frequenties wil, moet vandaag zijn dossier indienen. Het kan het startschot zijn voor een mogelijk ingrijpende herschikking van het radiolandschap.
Lees verder

Urbanus over ouder worden en de woke-cultuur: "Ik ben niet elke seconde van mijn leven een lapzwans, hé"
"Op mijn nieuwe plaat ga ik proberen dat onnozele weer wat meer te accentueren." Urbanus (72) voelt dat de leeftijd, net als de dood van zijn moeder, hem serieuzer heeft gemaakt. En de woke-cultuur, die speelt hem toch ook parten, klinkt het in dit gesprek over stoute humor, lange tenen en al fietsend leren. "Als je nu mijn shows van vroeger bekijkt, lijk ik wel een barbaar."
Lees verder

Faroek Özgünes over 'Belgische dag' op terreurproces Parijs: "Belgische onderzoeksrechter getuigt over terreurcel in ons land"
Het is vandaag een 'Belgische dag' op het terreurproces in Parijs, want de onderzoeksrechter Isabelle Pannou getuigt over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen op 13 november 2015. Gerechtsjournalist Faroek Özgünes vertelt alles wat je hierover moet weten bij HLN LIVE.
Lees verder

Getuige in zaak tegen Netanyahu komt om bij crash met privévliegtuig in Griekenland
Bij een ongeval met een privévliegtuig is maandagavond nabij het Griekse eiland Samos een Israëliër om het leven gekomen. Het slachtoffer moest getuigen in het proces tegen de Israëlische ex-premier Benjamin Netanyahu, zo heeft het bureau van de Israëlische procureur bekendgemaakt. De Griekse luchtvaartautoriteiten onderzoeken de crash.
Lees verder

Binnenkort meer trajectcontroles op Vlaamse wegen
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) wil het aantal trajectcontroles in Vlaanderen opkrikken. Vlaanderen telt nu 238 trajectcontroles, verspreid over 135 locaties. Daar komen er nog 161 bij. "Trajectcontroles zijn essentieel om de veiligheid op onze wegen te verhogen", vindt Peeters.
Lees verder

Amazon wil 125.000 mensen aanwerven in VS
Amazon wil 125.000 logistieke medewerkers aanwerven in honderden steden en gemeenten verspreid over de Verenigde Staten. Dat heeft de webwinkelgigant aangekondigd.
Lees verder