Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 september 2021

Derde keer, goede keer: Pete Doherty is opnieuw verloofd

HLN
Derde keer, goede keer: Pete Doherty is opnieuw verloofd
The Libertines- zanger Pete Doherty (42) gaat binnenkort in het huwelijksbootje stappen met Katia de Vidas. De zanger en gitarist, die ooit voornamelijk bekend stond om zijn drug- en drankgebruik, heeft zijn bandlid ten huwelijk gevraagd. Het is de derde verloving voor de muzikant.
Lees verder

Topvoetballer met 3 miljoen euro jaarloon betaalt minder sociale bijdragen dan arbeider: Arbeidseconoom legt uit hoe dit kan
De federale regering buigt zich de komende weken over de begroting voor de komende jaren. Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft al voorstellen uitgewerkt om de fiscale en RSZ-voordelen in de sport aan te pakken, net als minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) die stelt dat een hervorming van de sociale zekerheidsbijdrage op voetballonen meer inkomsten kan opleveren. Onze werkexpert Stijn Baert is het met hen eens. Sterker nog: hij begrijpt politici die tegengas geven niet.
Lees verder

Topvoetballer met 3 miljoen euro jaarloon betaalt minder sociale bijdragen dan arbeider: "Hervorming van de RSZ-korting uitstellen kan echt niet"
De federale regering buigt zich de komende weken over de begroting voor de komende jaren. Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft al voorstellen uitgewerkt om de fiscale en RSZ-voordelen in de sport aan te pakken, net als minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) die stelt dat een hervorming van de sociale zekerheidsbijdrage op voetballonen meer inkomsten kan opleveren. Onze werkexpert Stijn Baert is het met hen eens. Sterker nog: hij begrijpt politici die tegengas geven niet.
Lees verder

Kishida verkozen tot nieuwe leider van regeringspartij Japan, toekomstig eerste minister
In Japan heeft de gematigde ex-minister van Buitenlandse Zaken Fumio Kishida (64) woensdag de verkiezingen gewonnen om de nieuwe leider van de regerende Liberaal-Democratische Partij (LDP) te worden en daarmee ook de toekomstige eerste minister. Hij haalde het in de tweede ronde van Taro Kono, de vaccinatieminister, tevens ex-minister van Buitenlandse Zaken en een van de bekendste politici van het land.
Lees verder

Staf Coppens krijgt de eer om huwelijksfoto's te maken
Op één van de laatste dagen op de camping, is Staf Coppens nog getuige van iets heel bijzonders. Hij mag de officiële trouwfoto's maken van een koppel dat op huwelijksreis is in Zweden.
Lees verder

Zangeres en slachtoffer FKA twigs is het gezicht van nieuwe campagne tegen seksueel en huiselijk geweld
De Britse triphop- en r&b-zangeres FKA twigs is het gezicht van een nieuwe, wereldwijde campagne die seksueel- en huiselijk geweld een halt roept. Ze werd er vorig jaar zelf het slachtoffer van en vraagt nu openlijk om verandering.
Lees verder

Real-coach Ancelotti niet te spreken over Belgische refs: "Eerste keer dat zo'n jong iemand me zo respectloos behandelt"
Carlo Ancelotti (62) was gisteravond niet te spreken over de Belgische arbitrage. De coach van Real Madrid, dat pijnlijk onderuit ging tegen Sheriff Tiraspol, haalde vooral uit naar de vierde ref, Bram Van Driessche. "Hij toonde geen respect."
Lees verder

Waarom 'Squid Game' zo'n groot succes is op Netflix
Het lijkt erop dat 'Squid Game' de populairste serie tot nu toe wordt op Netflix. Dat maakte co-CEO Ted Sarandos bekend. De Koreaanse serie is al zeker de best bekeken niet-Engelstalige reeks tot nu toe, maar andere records zijn ook al in zicht.
Lees verder

Deloitte zoekt recordaantal van 1.500 nieuwe werknemers in België
Deloitte wil de komende maanden 1.500 nieuwe werknemers aanwerven in België. Dat heeft de consultant bekendgemaakt.
Lees verder

Advocaat Britney Spears: "Papa Jamie is een alcoholist en gokverslaafd"
Het team van Britney Spears (39) heeft een vervanger gevonden voor Jamie Spears (69), die voorlopig nog steeds aangesteld is als bewindvoerder. Jamie is het echter niet eens met de keuze van z'n vervanger en dat levert hem veel commentaar op van advocaat Mathew Rosengart.
Lees verder

Play-offs en rol van Genk-coach Emilio Ferrera in 2013-2014 verdacht? "Mogi Bayat bood luxehorloges aan om matchen te beïnvloeden"
Zijn de play-offs van het seizoen 2013-2014 en de daarbijhorende titel van Anderlecht verdacht? Volgens de documentaire 'Le milieu du terrain' die vanavond wordt uitgezonden op La Une speelde Genk-coach Emilio Ferrera mogelijk een dubieuze rol. En er was makelaar Mogi Bayat die als 'master of puppets' her en der luxehorloges aanbood om wedstrijden te beïnvloeden.
Lees verder

Maksim brengt soloalbum uit: "Mijn zangcarrière en '#LikeMe' combineren zal heel uitdagend zijn"
Het begin zo stilaan een trend te worden binnen de cast van '#LikeMe'. Na Pommelien en Camille gaat nu ook Maksim Stojanac (23) eigen muziek maken. Binnenkort brengt hij zijn eerste album uit, waarin de zanger onder meer zingt over zijn relatiebreuk. "Normaal ben ik redelijk introvert, maar met muziek kan in mijn gevoelens blootgeven en laat ik mijn hart spreken." En Maksims agenda wordt nog drukker bezet, want binnenkort staat hij in het Sportpaleis, het AB en op het podium van 'Dancing With The Stars'.
Lees verder

Viktor Fischer, het buitenbeentje dat zich lang misbegrepen voelde en later graag wil... acteren
Viktor Fischer (27) is een buitenbeentje - er is voor hem meer in het leven dan voetballen alleen. De Deen van Antwerp heeft smoel en een uitgesproken mening.
Lees verder

REPORTAGE. In Brugge schrapen ze het fijnstof gewoon van de muren en maken er servies van: "Dit is dus wat je inademt als je hier woont"
In de tunnel onder 't Zand in Brugge is dinsdagavond roet van de muur geschraapt om er later serviesgoed met Brugs fijnstofglazuur van te maken. Of zoals de bedenkers het noemen: SerVies. "Het is letterlijk en figuurlijk stof om over na te denken", zegt ontwerper Annemarie Piscaer, die het project ook al in Rotterdam op poten zette. "De luchtvervuiling in drukke steden wordt zo tastbaar."
Lees verder

Bill Cosby reageert op veroordeling R. Kelly: "Hij had geen kans"
Bill Cosby (84), zelf nog maar pas op vrije voeten, vindt dat R. Kelly (54) geen eerlijk proces heeft gekregen. Dat laat een woordvoerder van de acteur weten aan The New York Post.
Lees verder

Benvenuto 'Big Rom': Lukaku kijkt Juventus in de ogen bij eerste terugkeer naar Italië
Vandaag siert hij nog eens de Italiaanse sportkranten. De beste speler van de Serie A van 2020-21 keert voor het eerst terug. Benvenuto 'Big Rom'.
Lees verder

Nieuwe voedselcrisis in de maak? Van cordon bleu tot specerijen: lijst van teruggeroepen producten wordt steeds langer
Van smeersalades, cordon bleu en stoofvlees tot kookham en roomkaas: de lijst met producten die supermarkten op bevel van de Belgische voedselwaakhond FAVV uit de winkelrekken moesten terugroepen was in augustus en september opvallend lang. Er zat te veel van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide in, een pesticide die kanker kan veroorzaken. Al een jaar wordt er te veel van het product aangetroffen in Europees voedsel.
Lees verder

Robin Ramaekers trok als eerste Belgische journalist naar Kaboel. Stel hier je vragen
Oorlogsjournalist Robin Ramaekers trok voor 'VTM Nieuws' en HLN naar de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Hij hield tijdens zijn reis een videodagboek bij en dat leverde verschillende opvallende reportages op. Heb je nog vragen over de reportages? Stel ze dan in het onderstaande formulier. Robin Ramaekers zal ze vanavond om 19 uur beantwoorden in de 'VTM Nieuws'-studio.
Lees verder

Een sterker en gezonder hart? Sportfysioloog Johan vertelt hoe je dat aanpakt
29 september is de Internationale Dag van het Hart. Het ideale moment om aan de mouw te trekken van sportfysioloog Johan Roeykens (UZA). Hij weet precies waarom het zo belangrijk is dat we ons hart gezond houden. De fysioloog licht toe met welke sporten we ons hart zo gelukkig en gezond mogelijk kunnen houden, en hoe je je 'cardioconditie' meet. "Je kan je hart trainen zonder het zwaar te belasten."
Lees verder

OVERZICHT. Hier verdwijnt mondmaskerplicht vanaf 1 oktober. Waar moet je wél nog een mondmasker dragen?
Vanaf 1 oktober worden er heel wat coronamaatregelen aangepast. Zo verdwijnt de mondmaskerplicht op verschillende plekken, zoals in de horeca en de winkels. Op welke plaatsen mag je je mondmasker opbergen? En waar en wanneer moet je wél nog een mondmasker dragen? Een overzicht.
Lees verder