Doorgaan naar hoofdcontent

De Croo spreekt VN toe: ‘meer samenwerking nodig om covid, klimaatopwarming en terrorisme te bestrijden’

De Croo spreekt VN toe: 'meer samenwerking nodig om covid, klimaatopwarming en terrorisme te bestrijden'

Premier Alexander De Croo sprak vrijdagavond de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe. Hij herinnerde daarbij de slachtoffers van de overstromingen.

Lees verder

Vader Britney luisterde eigen dochter jarenlang af

Vader Jamie Spears zou dochter Britney jarenlang hebben afgeluisterd. Dat blijkt uit de

nieuwste documentaire vanThe New York Times over de zangeres. Er zou onder andere geheime audio-opnames werden gemaakt in haar slaapkamer en dat al haar sms'jes, oproepen en browsergeschiedenis van dichtbij gecontroleerd werden.

Lees verder

Modi heeft bijzondere verrassing voor Biden

De Amerikaanse president Joe Biden nodigde vrijdag de regeringsleiders van Japan, Australië en India uit voor de zogenaamde Quad-besprekingen tussen de vier landen. Narendra Modi, de premier van India, had vooraf een bijzondere verrassing voor Biden die zijn familiebanden kan verhelderen. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Zoe Bäckstedt (17) is wereldkampioene bij junioren op WK Wielrennen

Zoe Bäckstedt heeft zich tot wereldkampioene bij de junioren gekroond. De Britse vierde vrijdag pas haar zeventiende verjaardag en is de dochter van ex-wielrenner Magnus Bäckstedt.

Lees verder

Vijftienjarige jongen overlijdt na steekpartij Oostkamp

In het West-Vlaamse Oostkamp is vrijdagavond een vijftienjarige jongen met geweld om het leven gebracht. Dat meldt het parket van Brugge. Er werden meerdere personen opgepakt.

Lees verder

Onderzoekers dalen voor het eerst af in 'poort naar de hel'

In Jemen is een team grotonderzoekers voor het eerst afgedaald tot de bodem van de 'poort naar de hel'. Dat is een gigantisch zinkgat van 112 meter diep, middenin de woestijn. De expeditie stelde allesbehalve teleur, zoals u in de video hierboven kan zien.

Lees verder

Merkel roep op voor Laschet en 'toekomst van Duitsland' te stemmen

Morgen zijn het verkiezingen in Duitsland. Voor het eerst in 16 jaar staat niet Merkel niet op dat stembiljet. Ze roept op te stemmen voor Laschet, de conservatieve kandidaat van haar partij.

Lees verder

'Schone slaapster op het Zuid', KMSKA, ontwaakt exact over een jaar

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) telt af naar de heropening, op 25 september 2022. Het museum is intussen bijna elf jaar dicht voor een ingrijpende renovatie.

Lees verder

Alle 65-plussers krijgen derde prik, uitnodigingen voor de 85-plussers gaan nu al de deur uit

De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geraakt over de derde prik van het corona-vaccin voor de 65-plussers. De uitnodigingen voor de 85-plussers gaan nu al de deur uit. De procedure voor de rest van die doelgroep moet woensdag vastgelegd worden.

Lees verder

Nederlandse minister ontslagen na kritiek op pas ingevoerde coronapas

De Nederlandse staatssecretaris voor Economische Zaken Mona Keijzer is ontslagen nadat ze bedenkingen had geuit bij de invoering van het coronatoegangsbewijs. Dat heeft het kabinet van de Nederlandse premier Mark Rutte aangekondigd. In Nederland is sinds vandaag een coronapas verplicht voor horeca, cultuur en bij evenementen.

Lees verder

Disney klaagt stripmaker en erfgenamen aan om rechten op Marvel-helden

Walt Disney heeft rechtszaken aangespannen tegen een van de stripmakers en erfgenamen van andere stripmakers achter superhelden als Iron Man en Spider-Man.

Lees verder

Lange wachtrijen aan Britse tankstations door tekort aan truckers

Tienduizenden Britten willen dit weekend gaan tanken. De reden: het tekort aan truckers, waardoor tankstations dreigen droog te komen staan. Dat leidt tot ellenlange wachtrijen, zoals u in de video hierboven ziet.

Lees verder

Italiaanse Elisa Balsamo pakt wereldtitel bij vrouwen

Geen vijfde Nederlandse wereldkampioene op een rij bij de vrouwen. De Italiaanse Elisa Balsamo haalde het in een sprint met een twintigtal voor de Nederlandse Marianne Vos en de Poolse Katarzyna Niewiadoma. Onze landgenote Lotte Kopecky kon zich niet mengen in de sprint.

Lees verder

In China vrijgelaten Canadezen zijn weer thuis

Michael Kovrig en Michael Spavor, de twee Canadezen die vrijdag werden vrijgelaten nadat ze sinds eind 2018 hadden vastgezeten in China, zijn zaterdagochtend op Canadese bodem geland. Ze werden in de westelijke stad Calgary opgewacht door premier Justin Trudeau, zo was te zien op de zender CTV.

Lees verder

Reddingsschip brengt meer dan 120 migranten naar Sicilië

Het reddingsschip Ocean Viking heeft 122 migranten naar het stadje Augusta op Sicilië gebracht. Nadat ze een coronatest hadden afgelegd, konden de inzittenden, onder wie ook onbegeleide minderjarigen, zaterdag het schip verlaten, meldt de ngo SOS Mediterranee.

Lees verder

Hongerstakende Duitse klimaatactivisten weigeren nog te drinken

Twee Duitse klimaatactivisten die in hongerstaking zijn, starten nu ook een dorststaking. Ze doen dat nadat de sociaaldemocratische kandidaat-bondskanselier Olaf Scholz niet reageerde op hun ultimatum. Ze eisen een ontmoeting met de kandidaat-kanseliers.

Lees verder

Beerschot troosteloos laatste na nieuwe nederlaag tegen Eupen

Het wil maar niet lukken voor Beerschot. In de thuiswedstrijd tegen Eupen leed het een 0-3 nederlaag. Twee rode kaarten in de eerste helft deden de Kielse Ratten de das om, al slikte Beerschot ook wel een vroeg tegendoelpunt.

Lees verder

Poetin verwerpt beschuldiging van fraude: 'Verkiezingen in alle openheid verlopen'

De Russische parlementsverkiezingen zijn 'in alle openheid en strikt volgens de wet' verlopen. Dat verklaarde president Vladimir Poetin zaterdag tijdens gesprekken met toppolitici van de partijen die in de Doema vertegenwoordigd zijn.

Lees verder

15-jarige jongen doodgestoken nadat hij onuitgenodigd op feestje verschijnt

De vijftienjarige Milan M. was vrijdagavond niet uitgenodigd op het feestje in het West-Vlaamse Oostkamp. Toen hij opdaagde, liep het om onduidelijke reden compleet uit de hand. Met de negentienjarige bewoner Jordy D. die hem neerstak en dodelijk verwondde. Elf jongeren, getuige van de scène, zijn opgepakt voor ondervraging.

Lees verder

Wagen ramt twee politievoertuigen tijdens achtervolging in Hasselt

Twee dienstvoertuigen van de lokale politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) zijn zaterdagnamiddag geramd door een personenauto die achtervolgd werd. Een politieagent raakte tijdens het incident lichtgewond. De twee inzittenden van de personenauto zijn gearresteerd voor verder onderzoek.

Lees verder

Zulte Waregem sleept in slotfase gelijkspel uit de brand tegen KV Kortrijk

Zulte Waregem en KV Kortrijk hebben in een tumultueuze wedstrijd 2-2 gelijkgespeeld. KVK leek na een goede start aan de tweede helft op weg naar de zege na goals van Gueye en Ocansey, maar in de slotfase zorgden Pletinckx en Vossen alsnog voor een gelijkspel.

Lees verder

Puigdemont kan maandag al terugkeren naar België

De Catalaanse ex-president Carles Puigdemont zal maandag terug naar België komen. Dat heeft hij zaterdag aangekondigd. Op 4 oktober gaat hij opnieuw naar Italië om de rechtszaak over zijn uitlevering aan Spanje bij te wonen.

Lees verder

Zuid-Europese landen vragen migranten eerlijker te verdelen in EU

Vijf landen uit het Middellandse Zeegebied hebben opgeroepen tot een 'eerlijke' en 'verplichte' verdeling van de verantwoordelijkheden binnen de Europese Unie om de migratiestromen aan te pakken. Dat deden ze zaterdag tijdens een bijeenkomst in Malaga, in het zuiden van Spanje.

Lees verder

Ruim 10.000 tijdelijke werkvisa moeten britse Kerst redden

Meer dan 10.000 buitenlandse werknemers zullen tijdelijk in het Verenigd Koninkrijk mogen werken als vrachtwagenchauffeur en in de levensmiddelensector. Dat heeft de Britse regering beslist in de hoop Kerstmis te redden van bevoorradingstekorten.

Lees verder

STVV smeert zwak Standard tweede thuisnederlaag op rij toe

Standard heeft thuis voor de tweede week op rij verloren. De Rouches gingen met 1-2 de boot in tegen Sint-Truiden. Na een saaie eerste helft scoorde Nicolas Gavory uit het niets met een afstandschot, maar na rust kwam STVV via Mory Konaté alweer snel op gelijke hoogte. In de slotfase tekende Reitz voor de winnende Limburgse treffer.

Lees verder

CurieuzenAir: zelfs koning en premier meten luchtkwaliteit in Brussel

In Brussel gaat zaterdag CurieuzenAir van start, een burgeronderzoek naar luchtkwaliteit. In deze video van Bruzz zie je hoe ook aan de Wetstraat 16 en aan het paleis in Laken de luchtkwaliteit gemeten wordt.

Lees verder

Clijsters opent in Chicago tegen dubbelpartner van Elise Mertens

Kim Clijsters staat deze week in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Chicago (Illinois) tegenover de Taiwanese Hsieh Su-Wei (WTA-93), de dubbelpartner van Elise Mertens. Het wordt de eerste ontmoeting tussen de 38-jarige Clijsters en de 35-jarige Hsieh.

Lees verder

'Brein achter Rwandese genocide' overleden

Oud-kolonel Théoneste Bagosora, die wordt gezien als de architect van de moordpartijen in Rwanda in 1994, is in Mali op 80-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Britse omroep BBC.

Lees verder

Regering IJsland wint verkiezingen

In IJsland heeft de uittredende regeringscoalitie goed gescoord bij de parlementsverkiezingen van zaterdag. Dat blijkt nu meer dan een derde van de stemmen is geteld. De coalitie lijkt stand te kunnen houden.

Lees verder

Temperatuur klimt tot 24 graden, maar kans op buien blijft

Het wordt een zeer zachte zondag, met maxima tot lokaal 24 graden. Dat zegt het KMI. De nieuwe week wordt frisser.

Lees verder

Duitse stembussen geopend

In Duitsland zijn de stembussen zondagochtend geopend. De Duitsers kiezen voor een nieuwe regering, die voor het eerst in zestien jaar niet geleid zal worden door Angela Merkel als bondskanselier.

Lees verder