Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 12 september 2021

De 16 Vragen van De Wachter aan Kathleen Aerts: “Seks mag ook al eens op een andere plek. Of op een ongewoon moment”

HLN
De 16 Vragen van De Wachter aan Kathleen Aerts: "Seks mag ook al eens op een andere plek. Of op een ongewoon moment"
Ooit zong ze van Oya Lélé, toen verhuisde ze naar Zuid-Afrika. Kathleen ontluisde, ze ontbolsterde. De nieuwe versie is een verademing. Het is er één die praat over verdriet - niet het soort dat je rijmpjesgewijs bezingt in liedjes - maar over pijn met een grote P. Over liefde met een grote L. Zelfs seks met een grote S. "Steven en ik hebben een gezonde sekslust en zijn daar graag creatief mee. Het mag ook al eens op een andere plek. Of op een ongewoon moment. Dat is essentieel."
Lees verder

Oprichter Peruviaanse guerrillabeweging Lichtend Pad in gevangenis gestorven
Abimael Guzmán, oprichter en jarenlang leider van de Peruviaanse guerrillabeweging Lichtend Pad, is overleden. Hij stierf op 86-jarige leeftijd in de extra beveiligde gevangenis op een marinebasis in havenstad Callao, zo maakte de gevangenisdirectie zaterdag bekend. Zijn gezondheid verslechterde de afgelopen maanden. Hij at nauwelijks meer en werd een tijdlang in het ziekenhuis behandeld.
Lees verder

Amper jeugdkampen stilgelegd door corona
Afgelopen zomer werd bij gemiddeld 2,72 procent van de jeugdactiviteiten een of meer coronabesmettingen vastgesteld. Dat schrijft De Zondag.
Lees verder

Belgische Naomi Velissariou wint belangrijkste Nederlandse toneelprijs
De Belgische actrice Naomi Velissariou heeft zaterdagavond de Theo d'Or gewonnen, de belangrijkste Nederlandse toneelprijs. De Louis d'Or, de mannelijke tegenhanger, ging naar Emmanuel Ohene Boafo.
Lees verder

Mathieu van der Poel legt laatste test af voor Leuven en Roubaix: "Als het niet gaat, trekt hij best streep door seizoen"
Een sluimerende rugblessure houdt Mathieu van der Poel (26) al sinds ­begin juli uit het peloton. Zondag staat MVDP exact 71 dagen na zijn laatste rit in de Tour weer aan de start van een wegwedstrijd, maar niet zonder vraagtekens in het achterhoofd. Wil hij nog naar het WK en Roubaix, dan moet die rug standhouden.
Lees verder

FBI geeft eerste document over aanslagen 11 september vrij
De Amerikaanse politiedienst FBI heeft een eerste document vrijgegeven over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, meldt CNN. De nieuwszender zegt dat naar verwachting nog meer geheime stukken worden geopenbaard. De Amerikaanse president Joe Biden meldde ruim een week geleden al van plan te zijn documenten over de aanslagen naar buiten te brengen.
Lees verder

Na overwegend droge zondag wacht wisselvallige week
Zondag is het overwegend droog met vooral in de namiddag kans op bewolking en wat lokaal gedruppel. De komende dagen krijgen we een wisselend weerbeeld te zien, meldt het KMI.
Lees verder

FBI geeft eerste document over aanslagen 11 september vrij: "Nu worden de geheimen van de Saoedi's aan het licht gebracht"
De FBI heeft een eerste document vrijgegeven over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, meldt CNN. De nieuwszender zegt dat naar verwachting nog meer geheime stukken worden geopenbaard. De Amerikaanse president Joe Biden meldde ruim een week geleden al van plan te zijn documenten over de aanslagen naar buiten te brengen.
Lees verder

"Plots stond ik aan de schuilplaats van Bin Laden": Belgiës bekendste worstelaar Bernard Vandamme (49) bundelt wildste verhalen in autobiografie
Als de krachtpatser uit het Franse televisieprogramma Fort Boyard of als commentator bij catchwedstrijden op het toenmalige Kanaal 2. Zo raakte hij bij het grote publiek wellicht het meest bekend. De Brugse worstelaar Bernard Vandamme (49) leefde jarenlang als een filmster en brengt nu zijn autobiografie 'Bodyslam' uit. Daarin diept de 'Belgian Bomber' enkele straffe anekdotes op. Zijn droom is evenwel een Brugse worstelschool. "Mijn grote doel? Een opvolger vinden voor mezelf."
Lees verder

Jonge moordenaars. Dimitri (17) sloeg de moeder van zijn liefje zo hard dat hij er zelf misselijk van werd
In de nacht van 8 op 9 juli 2009 loopt bij de 101-centrale een paniekerig telefoontje binnen. "Mijn mama ligt dood in de zetel. Helemaal onder het bloed. Ik durf ons appartement niet meer in. Maar de tweeling (7) is nog binnen. En ik zag een man met een zwarte kap over zijn hoofd weglopen." Joy (15) wacht buiten op de eerste hulp. De verplegers die arriveren bij het flatgebouw in Leopoldsburg horen haar hysterisch tieren: "Als ik weet wie dit gedaan heeft!" Een slecht staaltje komedie, zo zal snel blijken. Erwin Verhoeven blikt in voor de reeks 'Jonge moordenaars' terug op het beruchte proces uit 2012.
Lees verder

Duitser (39) mishandelt Nederlandse vriendin (18): traumahelikopter brengt haar naar ziekenhuis
Een Nederlands meisje van 18 jaar is zaterdag zwaar mishandeld in het Noord-Duitse dorp Velgast (deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren).
Lees verder

Baccara-zangeres Maria Mendiola (Yes sir, I can boogie) overleden
Maria Mendiola, een van de twee zangeressen van de Spaanse groep Baccara, is op 69-jarige leeftijd overleden. De groep had in de jaren 70 een enorme hit met 'Yes sir, I can boogie' en stond in 1978 op het Eurovisiesongfestival.
Lees verder

Wat doe je tegen klaver en mierennesten in je gras? Tuinexperte beantwoordt de 10 meest gestelde gazonvragen
Dat veel mensen graag een piekfijn gazon willen bleek uit de vele vragen die jullie hebben ingestuurd voor onze tuinexperte Laurence Machiels. Die bewijzen ook dat soms een uitdaging is om een prachtig groen grastapijt te creëren én te onderhouden. Het juiste advies kan dan een wereld van verschil maken. Hier lees je het antwoord op de tien meest prangende gazonvragen. "Elk jaar je gazon verticuteren is niet goed voor je gras."
Lees verder

De vriendschap van Bart Peeters en Jan Leyers: "Als hij niet naast me zou wonen, zou ik niet de helft doen dat ik nu doe"
Bart Peeters (61) en Jan Leyers (63) zijn al beste makkers sinds hun studententijd, en intussen zijn ze ook al jaren buren. "Onze tuinen grenzen aan elkaar. Met een poortje tussen, want Olga en Ella hebben het niet zo voor onze hond." Tijdens de pandemie gaven ze elkaar energie en hebben ze niet stilgezeten, en daar stelden wij hen graag enkele vragen over. Een uniek dubbelgesprek over vriendschap, hypochondrie, zwemvijvers, hun kinderen en hun indrukwekkende carrière. "Toen ik leeuwen ging temmen, heb ik mijn vrouw wel om toelating gevraagd."
Lees verder

Bart Peeters en Jan Leyers zijn beste vrienden: "Als hij niet naast me zou wonen, zou ik niet de helft doen van wat ik nu doe"
Bart Peeters (61) en Jan Leyers (63) zijn al beste makkers sinds hun studententijd, en intussen zijn ze ook al jaren buren. "Onze tuinen grenzen aan elkaar. Met een poortje tussen, want Olga en Ella hebben het niet zo voor onze hond." Tijdens de pandemie gaven ze elkaar energie en hebben ze niet stilgezeten, en daar stelden wij hen graag enkele vragen over. Een uniek dubbelgesprek over vriendschap, hypochondrie, zwemvijvers, hun kinderen en hun indrukwekkende carrière. "Toen ik leeuwen ging temmen, heb ik mijn vrouw wel om toelating gevraagd."
Lees verder

Victor Campenaerts, vorig jaar bijna met pensioen, nu EK- en WK-pion: "Trainen na de tranen om Fanny gaf goed gevoel"
Hoe een dubbeltje rollen kan. In september 2020 leek het einde van zijn carrière nog nabij. Nu, één jaar later, hoort ex-toptijdrijder Victor Campenaerts (29) zowel voor de EK- als WK-wegrit bij de Belgische uitverkorenen. Van het vagevuur richting hemel. Met jammer genoeg een passage via de hel...
Lees verder

De Ideale Wereld-sketch 'Terug naar Kantoor' duikt op in Zuid-Amerika
De 'Terug naar Kantoor'-sketch van De Ideale Wereld gaat de wereld rond. Het satirische programma op Canvas maakte naar aanleiding van 1 september een komisch filmpje waar de rollen werden omgedraaid.
Lees verder

"Hij raakt me amper nog aan." Het leeftijdsverschil speelt Annelies (37) en Frank (57) parten in bed. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
Tien jaar geleden viel Annelies (37) voor de twintig jaar oudere Frank (57). Charmant, sexy, ervaren: hij was alles wat ze zocht. Ook vandaag. Behalve in de slaapkamer, daar botert het niet meer. "Tegen vrienden pocht hij met me. Thuis ziet hij me amper staan. Hij heeft geen behoefte meer aan seks, zegt hij. En ik dan?" Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck geeft Annelies advies, maar schotelt hen ook een praktische doetip voor. "Oudere mannen hebben soms directe stimulatie nodig van de penis."
Lees verder

Raducanu roept medische time-out in op cruciaal moment tijdens US Open-finale, tot frustratie van tegenstandster
Even had de jonge Emma Raducanu schrik tijdens de finale van de US Open. De Britse had net twee matchpunten onbenut gelaten en viel op haar knie. Ze riep verzorging in, tot ergernis van Leylah Fernandez, die voelde dat ze het momentum had.
Lees verder

Sean Dhondt speelt hoofdrol in laatste Ketnet Musical
Sean Dhondt zal de cast van Ketnet-musical 'Ketnet Musical: De finale' vervoegen als Hoflakei Jeroom. Ketnet-kijkers kwamen vanochtend in het programma 'Kingsize Live' te weten dat hij de hoofdrol zal spelen, naast Gloria Monserez.
Lees verder