Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 september 2021

Dankzij nieuw Belgisch platform Veloo (ver)koop je tweedehands fietsen (en je moet er nauwelijks iets voor doen)H...

HLN
Dankzij nieuw Belgisch platform Veloo (ver)koop je tweedehands fietsen (en je moet er nauwelijks iets voor doen) Het nieuwe Belgische platform Veloo is Vinted voor tweedehands fietsen
Ben je op zoek naar een stalen ros, of wil je juist van jouw vervoersmiddel op twee wielen afgeraken? Dan komt de Belgische start-up Veloo helemaal als geroepen. Of je nu wil kopen of verkopen, je hoeft, net zoals bij het populaire Vinted voor tweedehands kledij, nauwelijks iets te doen. Eens de verkoop rond is, haalt het bedrijf de fiets namelijk op, en brengt 'm van verkoper naar koper.
Lees verder

Dankzij nieuw Belgisch platform Veloo (ver)koop je tweedehands fietsen (en je moet er nauwelijks iets voor doen)
Ben je op zoek naar een stalen ros, of wil je juist van jouw vervoersmiddel op twee wielen afraken? Dan komt de Belgische startup Veloo helemaal als geroepen. Of je nu wil kopen of verkopen, je hoeft, net zoals bij het populaire Vinted voor tweedehands kledij, nauwelijks iets te doen. Eens de verkoop rond is, haalt het bedrijf de fiets namelijk op, en brengt 'm van verkoper naar koper.
Lees verder

Fietser (90) overleden na botsing met Belgische motard in Zeeuws-Vlaamse IJzendijke
Een 90-jarige Nederlandse fietser die gisteren betrokken was bij een botsing met een Belgische motorrijder in het Zeeuws-Vlaamse IJzendijke, is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.
Lees verder

Vooruit wil telewerk mogelijk houden voor Belgische grensarbeiders
Belgen uit grensregio's die in buurlanden als Nederland of Frankrijk werken, moeten na de coronacrisis de mogelijkheid behouden om te telewerken. Dat zeggen Vooruit-Kamerleden Anja Vanrobaeys en Kris Verduyckt. Ze vragen de federale regering om op Europees niveau en in samenspraak met de buurlanden een nieuwe permanente regeling uit te werken.
Lees verder

Ooit waren we het zwarte eskadron, maar waarom koersen de Belgische nationale ploegen al jaar en dag in het blauw?
Het zijn legendarische truitjes, waar alle grote Belgische wielerkampioenen - Merckx! Van Looy! Boonen! Gilbert! - wereldkampioen in werden. Azuurblauw, met een zwart-geel-rode band over borst en rug: grotere iconen vind je nauwelijks in het peloton. Maar waar komt dat blauw vandaan?
Lees verder

Football Talk. RSCA praat met Reims om Will Still te halen
In de zoektocht naar een nieuwe assistent praat Anderlecht met Reims over Will Still. De 28-jarige coach is T2 in Frankrijk, maar ziet een overstap naar RSCA zitten. De onderhandelingen lopen. Anderlecht had nieuwe adjuncten nodig voor Vincent Kompany na het vertrek van Bellamy en Danks. Still werd ook gepolst door Beerschot, hij geeft evenwel de voorkeur aan paars-wit. (PJC)
Lees verder

LIVE. Florian Vermeersch pakt brons! Price-Pejtersen kroont zich tot wereldkampioen
Het WK wielrennen in Vlaanderen is aan dag 2 toe. Na de mannelijke profs gisteren is het vandaag tussen Knokke-Heist en Brugge de beurt aan de beloften en de vrouwen elite in de strijd tegen de klok. Wie rijdt naar de regenboogtrui en krijgen we nieuw Belgisch eremetaal? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

Achter de schermen bij 'De Verhulstjes': "De vakantie van Gert en co. vastleggen, dat is hard werken"
Voor de familie Verhulst was het pure vakantie: genieten van zon en zee in Saint-Tropez. Voor de achtkoppige ploeg die 'De Verhulstjes' inblikte, was het vooral lange dagen kloppen. De ploeg legde 6.561 kilometer af, verorberde 120 baguettes en verzamelde 168 uur aan beeldmateriaal. "Uniek was dat we zowat alles mochten filmen, als een vlieg op de muur", vertelt Karen Bogaerts, de producer van het programma. Ze schetst hoe Vlaanderens bekendste gezin écht is. "Gert wilde toch even zeker zijn dat ons zwembad niet groter was."
Lees verder

Nederlands treinconducteurs staken woensdag: mogelijk geen trein tussen Brussel en Amsterdam
Het verkeer van de Beneluxtreinen tussen Amsterdam en Brussel kan woensdag verstoord zijn. De Nederlandse conducteurs van de trein staken uit onvrede met hun salaris, zo hebben de vakbonden FNV Spoor en VVMC aangekondigd.
Lees verder

Nederlandse treinconducteurs staken woensdag: mogelijk geen trein tussen Brussel en Amsterdam
Het verkeer van de Beneluxtreinen tussen Amsterdam en Brussel kan woensdag verstoord zijn. De Nederlandse conducteurs van de trein staken uit onvrede met hun salaris, zo hebben de vakbonden FNV Spoor en VVMC aangekondigd.
Lees verder

Florian Vermeersch bezorgt België derde medaille op WK: "Bondscoach riep in slotkilometer dat ik sneller dan Wout van Aert reed"
De derde Belgische medaille op het WK wielrennen in eigen land is binnen. Florian Vermeersch (22) strandde op 't Zand op 11 seconden van winnaar Price-Pejtersen. De Deen fietste als laatste van het pak Luke Plapp uit de hot seat. Jenno Berckmoes werd 22ste.
Lees verder

Appeltaart voor Genkse spelers na derbywinst tegen STVV: "Dit betekent veel voor ons"
Tradities zijn er om in ere te houden. En dus krijgen de spelers van RC Genk na de gewonnen derby tegen Sint-Truiden ook vandaag weer appeltaart, product uit de streek. Het waren enkele leden van de supportersfederatie die de taarten vandaag in de kleedkamer overhandigden. "De match tegen Sint-Truiden blijft voor ons de wedstrijd van het jaar. Dit betekent veel voor ons." De uitslag op Stayen, 1-2 na een late winner van Paul Onuachu, werd ook in de taarten verwerkt die overhandigd werden aan kapitein Bryan Heynen.
Lees verder

Aldi test winkel zonder kassa in Londen
De Duitse supermarktketen Aldi voert in Londen een test uit met een supermarkt zonder kassa's, naar het voorbeeld van Amazon Go. Klanten hebben voor hun aankopen enkel een app nodig die ze bij het binnenkomen scannen. In de winkel registreert technologie wie welke goederen meegenomen heeft. Na het verlaten van de winkel wordt er via de app afgerekend.
Lees verder

Vijf gewonden bij schietpartij in Spanje, zwangere vrouw verliest baby
Een schutter heeft maandagochtend vijf mensen neergeschoten die een openluchtfeest bijwoonden in de Spaanse stad Sabadell bij Barcelona. Een van de slachtoffers, een zeven maanden zwangere vrouw, verloor haar baby als gevolg van haar verwondingen, zo meldt de Spaanse krant La Vanguardia, die de politie citeert.
Lees verder

Politie aangevallen met krik in Molenbeek: agente loopt hersenschudding op, twee collega's lichtgewond
Drie agenten zijn in Molenbeek gewond geraakt bij een uit de hand gelopen politiecontrole. Een van hen is met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Oppas (52) misbruikt zeven zeer jonge meisjes in regio Eindhoven, kompaan (58) kreeg beelden ervan toegestuurd
Een vrouw uit Nederlands Limburg is aangehouden voor het seksueel misbruiken van zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven (Noord-Brabant), meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het misbruik werd vastgelegd op beeld en doorgestuurd naar een man uit Nederlands Limburg. Hij is eveneens aangehouden. Er loopt ondertussen een groot onderzoek. De vrouw werkte als oppas. De slachtoffertjes waren tussen de eén en zes jaar oud.
Lees verder

Vaccin van Pfizer/BioNTech ook veilig en effectief voor 5- tot 11-jarigen
Het vaccin van Pfizer/BioNTech is ook veilig en effectief bij vijf- tot elfjarigen. Dat blijkt uit fase 2/3-onderzoek, melden beide bedrijven maandag in een persbericht. Ze zullen de onderzoeksresultaten delen met het Amerikaanse en Europese geneesmiddelenagentschap om op die manier zo snel mogelijk een markttoelating te verkrijgen.
Lees verder

Oostenrijk verplicht coronabewijzen voor gebruikers skiliften
Oostenrijk voert aanvullende coronamaatregelen in voor wintersporters. Komend seizoen mogen exploitanten van skiliften alleen mensen vervoeren die zijn ingeënt tegen Covid-19, negatief zijn getest of recent de ziekte hebben doorgemaakt. Deze bewijzen zijn al verplicht in de horeca.
Lees verder

Patrick Lefevere in onze HLN Sportcast: "Ik had wel wat gedronken, maar ik ben diabeet en deed een hypo"
Het WK wielrennen in Vlaanderen is met een knal begonnen. Wout van Aert en Remco Evenepoel reden gisteren naar zilver en brons in de tijdrit bij de mannen elite. Stof genoeg om over na te kaarten dus in een nieuwe HLN Sportcast. Stijn Vlaeminck heeft er Tom Boonen en Patrick Lefevere te gast, en ook hij had wat uit te leggen na zijn optreden gisteravond in 'Vive le Vélo'.
Lees verder

Camping ontruimd na vinden van bom bij graafwerken
In Kinrooi bij camping Papillon is vanmiddag een bom gevonden bij graafwerken. Een 50-tal aanwezigen verzamelt in de bistro van de camping op veilige afstand tot DOVO er is.
Lees verder