Doorgaan naar hoofdcontent

Chauffeurs nemen de benen na ongeval met wagen en vrachtwagen op A19 in Ieper

HLN
Chauffeurs nemen de benen na ongeval met wagen en vrachtwagen op A19 in Ieper
De snelweg A19 is ter hoogte van de afrit Ieper-centrum is zaterdagavond bijna 2 uur lang afgesloten gebleven voor het verkeer. Oorzaak was een ongeval tussen een kleine vrachtwagen en een Poolse auto wat verderop waardoor de beide rijstroken en de pechstrook versperd waren.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Axel Daeseleire: "In Marbella een fles champagne van 10.000 euro de lucht inschieten: ik snap daar de ballen van"
Hoe dicht kan je bij de dood geraken? In het geval van Axel Daeseleire: heel dicht. In maart vorig jaar, toen corona hem tien dagen in een coma legde, scheelde het geen haar. Het was een bijna-doodervaring die hem veranderde, maar tegelijk ook niet. Want gulzig leven, dat deed hij ook ervoor al. "Ik was al jong geïntrigeerd door de eindigheid. Het leven blijft niet duren - dat is een realiteit waar ik zo goed als dagelijks mee bezig ben."
Lees verder

INTERVIEW. Lucie (79) mag eindelijk weer mensen rondleiden in Leuven: "Ja, ik vertel over paaldansen. En wist je dat het condoom ooit tweedehands verhandeld werd in Londen?"
Anderhalf jaar zonder gidsbeurt, en dat in wat nota bene een jubileumjaar moest worden. Vijftig jaar leidt Lucie Mertens (79) al mensen rond in Leuven, maar de strikte coronamaatregelen waren voor haar — met enige zin voor overdrijving — een voorafname op de hel. Dat jubileum moet ze nog altijd vieren, maar gidsen doet ze sinds enkele weken wél weer. "Het is als fietsen. Je verleert het niet en zolang je het kan, wil je het blijven doen."
Lees verder

Nazomeren aan de kust met de Vespa? Zeven idyllische routes, van historisch Brugge tot de Westhoek, tonen je de weg
Wie West-Vlaanderen op een originele manier wil verkennen, kan dat misschien eens met de Vespa doen. De Italiaanse tweewieler is aan een opmars bezig en is het ideale vervoermiddel voor wie de natuur of enkele toeristische trekpleisters vanuit een andere hoek wil leren kennen. Heel wat plekken pakken dan ook uit met uitgestippelde Vesparoutes en wie zelf geen scooter heeft, kan er op enkele West-Vlaamse adresjes een huren. Wij geven je alvast zeven tips voor de nazomer.
Lees verder

Zomer houdt zeker nog tot donderdag aan met temperaturen tot 27 graden
Zondag, na het optrekken van het eventuele lokale ochtendgrijs, blijft het vrij warm met zonnige perioden en enkele wolken. Eerst is er kans op een lokale bui. Later wordt het meestal droog. Maxima tussen 21 graden in de Hoge Venen en 26 graden in het westen van het land. De wind waait meestal zwak uit verschillende richtingen of uit oost, draaiend naar het noord tot noordoosten komt. Aan de kust waait de wind vaak matig. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Een zomer kregen we niet, maar gelukkig is er de nazomer. Tot donderdag temperaturen tot 27 graden
Zondag, na het optrekken van het eventuele lokale ochtendgrijs, blijft het vrij warm met zonnige perioden en enkele wolken. Eerst is er kans op een lokale bui. Later wordt het meestal droog. Maxima tussen 21 graden in de Hoge Venen en 26 graden in het westen van het land. De wind waait meestal zwak uit verschillende richtingen of uit oost, draaiend naar het noord tot noordoosten komt. Aan de kust waait de wind vaak matig. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Birgit Van Mol blikt terug op de terreuraan­sla­gen van 9/11: "Drijfnat en met 2 honden in de hand zag ik de eerste beelden"
Vanavond herdenkt Telefacts de aanslagen van 11 september en hoe ze tot op vandaag een impact hebben op de slachtoffer. "Het moment dat ik uit de lift stapte, hoorde ik een enorme knal. Het gebouw trilde en de rook en brokstukken vlogen door de gang. Toen we uit de lift gegooid waren, werd die een vuurbal en stortte die neer."
Lees verder

G20-landen praten over aanpak coronapandemie
De ministers van Volksgezondheid van de G20-landen beginnen zondag in Rome aan een tweedaags overleg in aanloop naar de G20-top in oktober. Er wordt onder meer gesproken over de internationale aanpak van de coronapandemie en de toegang tot vaccins.
Lees verder

Man gedood door haai in Australië
Aan een strand in het oosten van Australië heeft een haai zondag een man gedood. Surfers en zwemmers deden nog verwoede pogingen om het slachtoffer te redden, maar tevergeefs. Dat melden de lokale autoriteiten.
Lees verder

Ontbijten met HLN-Lezer Hilde Coucke (50): "Ik moest en zou schoonheidsspecialiste worden"
In onze rubriek 'Ontbijt met lezer' belden we dit weekend aan bij Hilde Coucke (50) uit Koekelare. Met haar man Bert (54) kreeg ze een zoon en een dochter - dit is trouwens een basketfamilie. Maar daarnaast heeft Hilde nog een 'kindje': haar schoonheidsinstituut.
Lees verder

Straks rijdt hij zijn eerste GP in eigen land, maar Max Verstappen had evengoed Belg kunnen zijn
Op zijn auto staat een Nederlandse vlag. Het scheelde niet veel of het was een Belgische geweest. Waarom dat feest niet doorging. En waarom de entourage van Max Verstappen daar nu ongetwijfeld zeer blij om is.
Lees verder

Waar eet... Sven Ornelis? "Toen ze hun Michelin-ster verloren, vermoedde ik dat er iets scheelde met de smaakpapillen van de recensent"
Is het voor de malse steak, de glimlach van de gastvrouw of het mooie decorum? Elke week tipt een bekende medemens zeven plekken om duimen en vingers van af te likken. Deze week: Sven Ornelis.
Lees verder

"Kosten orkaan Ida lopen op tot 80 miljard euro"
De kosten na de doortocht van orkaan Ida in het noordoosten van de Verenigde Staten lopen op tot 95 miljard dollar (80 miljard euro). Dat blijkt uit schattingen van de Amerikaanse weerdienst Accuweather.
Lees verder

Marc (52) wil een spannend seksleven, zijn vriendin niet: "Ik mis mijn avontuurtjes met mannen." Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
Marc (52) zegt het zoals het is: hij houdt van seks. Graag met zijn vriendin. Maar ook met mannen. "Toen ik single was, heb ik geëxperimenteerd met mannen en ik ontdekte zo het prostaatorgasme. Ik wil dat nu samen met mijn vriendin beleven, maar ze vindt dat onbespreekbaar. Hoe los ik dat op?" Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck geeft Marc advies om opnieuw verbinding te vinden met zijn vriendin én een praktische doetip voor in de slaapkamer. "Wij zijn tijdens het vrijen erg gericht op de penis, terwijl er nog veel andere mannelijke zones te ontdekken zijn."
Lees verder

Angelina Jolie: "Samenwerking van Brad Pitt met Harvey Weinstein deed pijn"
Angelina Jolie (46) zegt in het verleden misbruikt te zijn door de inmiddels veroordeelde zedendelinquent Harvey Weinstein. De actrice vertelt dat hij ooit aanstalten maakte, maar zij daar niet op in ging. Dat Brad Pitt (57), destijds de man van Jolie, later met de voormalig Hollywood-producent samenwerkte deed haar pijn.
Lees verder

Pandemie leidt in VS tot stormloop op antiparasitair middel voor paarden en koeien
Gezondheidsexperts in de Verenigde Staten maken zich zorgen over mensen die het antiparasitaire middel Ivermectine slikken omdat ze het zien als wondermiddel tegen het coronavirus. Een arts uit Oklahoma zegt dat ziekenhuizen de handen vol hebben aan patiënten die een overdosis van het geneesmiddel hebben genomen.
Lees verder

Ashleigh Barty, 's werelds nummer 1, strandt in derde ronde: "Heb alles gegeven"
Voor Ashleigh Barty eindigde de US Open in de derde ronde (zestiende finales). De Australische nummer 1 van de wereld ging na ruim twee uur tennis onderuit tegen de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA 43). Die haalde het met 6-2, 1-6 en 7-6 (7/5).
Lees verder

Eerste quarantaine in middelbare school: 41 kinderen op non-actief nadat één leerling in contact komt met besmet persoon
Ook het coronavirus heeft alweer zijn weg gevonden naar de schoolbanken. Afgelopen week kwam één van de leerlingen uit De MET in Tielt-Winge in contact met iemand die positief testte op het virus. De MET hanteert geen klassiek onderwijssysteem en werkt zonder afgebakende klassen. Hierdoor komen zo goed als alle leerlingen met elkaar in contact. Bijgevolg moesten alle 41 leerlingen in quarantaine.
Lees verder

Zware uitslaande brand legt achterbouw ijssalon in Lede in de as
In de nacht van zaterdag op zondag woedde een hevige brand bij ijssalon Gelateria La Dolce Vita in Lede.
Lees verder

Nieuwe 'Harry en Meghan'-film bekritiseerd door scène waarin hertogin betrokken is bij auto-ongeluk zoals prinses Diana
Hoewel de nieuwe film van de hertog en hertogin van Sussex pas morgen uitkomt, kan hij nu al op een vlaag van kritiek rekenen. In een trailer van 'Harry & Meghan: Escaping The Palace', is te zien hoe Meghan Markle (40) betrokken is bij een auto-ongeluk. De feiten lijken verdacht veel op de dood van prinses Diana. Heel wat kijkers uiten nu hun ongenoegen op sociale media
Lees verder