Doorgaan naar hoofdcontent

Chauffeur in levensgevaar nadat hij uit voertuig geslingerd wordt: bestuurder reed door rood en droeg geen gordel

HLN
Chauffeur in levensgevaar nadat hij uit voertuig geslingerd wordt: bestuurder reed door rood en droeg geen gordel
Op het kruispunt met de Europalaan en de Dommekensstraat in Zele zijn twee zwaargewonden gevallen bij een ongeval met een brommobiel en een personenwagen. De bestuurder van de brommobiel droeg geen gordel op het moment van het ongeval en werd uit de wagen geslingerd. Hij reed ook door het rode licht.
Lees verder

Gentse vrouw (86) jarenlang opgelicht door 'vriend' aan huis: man krijgt 18 maanden cel en moet 94.300 euro terugbetalen
Een 86-jarige Gentse vrouw is jarenlang belogen en bedrogen geweest door een man (60) die stelselmatig haar vertrouwen wist te winnen. De beklaagde leerde de vrouw, die kinderloos en al enkele jaren weduwe is, kennen in 2010 en gebruikte zijn charme om haar te misleiden. Achter haar rug om plunderde hij echter haar bankrekening. De man werd veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, een boete van 4.000 euro en het terugbetalen van 94.300 euro.
Lees verder

Luna uit Antwerpen raadt vijf hits en wint 20.000 euro in 20 seconden op Qmusic
Ongeziene vreugde vanmorgen bij Maarten & Dorothee op Qmusic. De 28-jarige Luna uit Antwerpen herkende vijf hits in maar liefst 15 seconden en won daarmee 20.000 euro. Luna was door het dolle heen: "Oh my god, ik had dit echt niet verwacht! Ik ben aan het trillen op mijn benen."
Lees verder

Concerten Nick Cave in Antwerpen op enkele minuten uitverkocht
Het leven is voor de rappen, wordt weleens gezegd. En dat geldt duidelijk ook voor de fans van Nick Cave: de beide concerten die de Australische singer-songwriter volgende maand in de Antwerpse Stadsschouwburg zal geven, waren op amper enkele minuten uitverkocht.
Lees verder

Koeman foetert na rode kaart en gelijkspel tegen Cadiz: "In dit land sturen ze je voor niets weg"
Ronald Koeman moest gisteravond met FC Barcelona niet alleen puntenverlies incasseren met de 0-0 bij Cádiz, hij werd in de blessuretijd ook met rood weggestuurd. "In dit land sturen ze je voor niets weg", zei de Nederlandse trainer. "Iedereen zag dat er twee ballen op het veld waren, alleen de scheidsrechter niet. Dat zegt genoeg."
Lees verder

Arsène Wenger countert kritiek op hervormingsplannen WK: "Als we zo verder doen, rijden we de afgrond in"
Het voornemen van de wereldvoetbalbond FIFA om het WK in de toekomst tweejaarlijks te organiseren, heeft al heel wat kritiek opgeleverd. Toch wil voormalig Arsenalcoach Arsène Wenger, die namens de FIFA een studiegroep voorzit die het project onderzoekt, het plan niet opgeven. "Het plan om de speelkalender te hervormen is geen ego-trip", vertelde de Fransman in een interview met de BBC.
Lees verder

Dodelijke schietpartij in Amerikaanse supermarkt: klanten en personeel moeten zich verstoppen in diepvriezers
In de Amerikaanse staat Tennessee zijn één dode en veertien gewonden gevallen bij een schietpartij in een supermarkt. Ook de schutter, die de winkel rond 13.30 uur lokale tijd binnenviel, werd dood aangetroffen. Volgens de autoriteiten overleed hij ten gevolge van een schotwonde die hij bij zichzelf had toegebracht. De gewonde slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Enkelen onder hen zouden er ernstig aan toe zijn.
Lees verder

KOERS KORT. Ion Izagirre ruilt Astana voor Cofidis
De Spaanse wielrenner Ion Izagirre verlaat Astana en ondertekende een contract voor een jaar bij Cofidis. Het Franse team bevestigde zijn komst deze voormiddag. De 32-jarige Izagirre is de regerende Spaanse kampioen tijdrijden, een titel die hij ook in 2016 won. Twee jaar eerder werd hij nationaal kampioen op de weg.
Lees verder

Vijf bergbeklimmers overleden bij sneeuwstorm op hoogste berg van Rusland en Europa, 14 anderen gered
Tijdens een zware sneeuwstorm op de Elbrus, met zijn 5.642 meter de hoogste berg van Rusland en Europa, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vijf bergbeklimmers om het leven gekomen. Veertien anderen konden gered worden. Dat heeft het Russische ministerie van Noodsituaties meegedeeld.
Lees verder

Nike waarschuwt voor tekorten door bevoorradingsproblemen
Sportartikelenfabrikant Nike waarschuwt dat sommige van zijn producten op korte termijn niet beschikbaar kunnen zijn. Het bedrijf kampt met bevoorradingsproblemen door enerzijds de sluiting van fabrieken in Vietnam en Indonesië als gevolg van corona en anderzijds transportproblemen.
Lees verder

Amber Heard sleept politie van Los Angeles voor de rechter in zaak tegen Johnny Depp
Exen Amber Heard (35) en Johnny Depp (58) blijven de messen slijpen voor hun wederzijdse rechtszaken. Heard vraagt in een dagvaarding dat het politiekorps in Los Angeles alle documenten, beelden en andere informatie vrijgeeft van een bezoekje dat de politie in 2016 aan het huis van het toenmalige koppel bracht. Ook eist ze inzage in het functioneren van de betrokken agenten.
Lees verder

"Hoe meer je je hart traint, hoe lager je kans op hart- en vaatziekten": sportkinesiste toont oefeningen die je makkelijk thuis kan uitvoeren
We doen massaal oefeningen voor onze buik, armen en benen, maar heb je er al eens aan gedacht om specifiek je hart te versterken? Dat is is immers een spier die je kan trainen zoals elke andere. "Vooral door oefeningen te herhalen maak je je hartspier sterker", vertelt sportkinesiste Marie-Laure van Move To Cure, de praktijk van fysiotherapeut Lieven Maesschalck. Zij toont de beste oefeningen om je hart in topvorm te houden.
Lees verder

Inbraak vermijden? Met deze tips zet je inbrekers buitenspel
Wist je dat er in België meer dan 130 inbraken per dag plaatsvinden? Wil jij deze gangsters te slim af zijn? Speel dan in op hun zwaktes. Er zijn grofweg vier soorten maatregelen die je kan treffen om de kans op inbraak zo klein mogelijk te houden. Bouwsite Livios legt uit welke dat zijn. Wedden dat je vannacht weer op je beide oren slaapt?
Lees verder

Remi is momenteel topfavoriet in 'K2 zoekt K3': "Ik besef dat ik niet meteen door iedereen aanvaard zal worden"
Wie Remi De Smet afgelopen zaterdag aan het werk zag in 'K2 zoekt K3', beseft dat hij geboren is voor de showbizz. Deze Vlaamse student, die al sinds z'n kinderjaren fan is van Studio 100, hoopt nu op dat felbegeerde plaatsje naast Hanne en Marthe. "Ik heb een eigen Wikipediapagina en deed al mee in verschillende musicals. Mijn leven is geweldig, maar het nieuwe K3tje worden zou mij nog net dat tikkeltje gelukkiger maken."
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Van Mechelen eerste Belgische junior op 8ste plaats, hoe doen Nys en co het bij de beloften?
Het WK wielrennen begint met de wegritten bij de mannen junioren en beloften aan een nieuw hoofdstuk. West-Vlaanderen wordt ingeruild voor Antwerpen en vooral Leuven. De junioren beten de ochtendspits af met een wereldtitel voor Per Strand Hagenes. De beloften zijn deze namiddag Thibau Nys, Arnaud De Lie, Stan Van Tricht, Fabio Van den Bossche en Florian Vermeersch aan de beurt. U volgt alles uiteraard LIVE op deze pagina.
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Hagenes wint wegrit bij junioren, geen Belgen in top vijf
Het WK wielrennen begint met de wegrit bij de mannen junioren en beloften aan een nieuw hoofdstuk. West-Vlaanderen wordt ingeruild voor Antwerpen en vooral Leuven. De junioren bijten de ochtendspits af met onder anderen Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks. De beloften zijn deze namiddag Thibau Nys, Arnaud De Lie, Stan Van Tricht, Fabio Van den Bossche en Florian Vermeersch aan de beurt. U volgt alles uiteraard LIVE op deze pagina.
Lees verder

Kat Kerkhofs is het nieuwe gezicht van de Roze Mars tegen borstkanker. "Toen mijn meter het kreeg, besefte ik: het kan iedereen overkomen"
Oktober is de internationale borstkankermaand, en daarom het perfecte moment voor een nieuwe Roze Mars van Pink Ribbon. Tv-maakster Kat Kerkhofs is dit keer het boegbeeld: zij belooft elke dag mee 10.000 stappen te zetten voor het goede doel. Met ouder worden voelt ze namelijk dat borstkanker een steeds-minder-ver-van-haar-bedshow wordt. "Vriendinnen van me vonden al eens een knobbeltje in hun borst."
Lees verder

'Wonderhuisje' van Nederlandse dat vulkaan La Palma overleeft gaat de hele wereld over
De zeldzame vulkaanuitbarsting op het Canarische eiland La Palma heeft de afgelopen dagen al honderden huizen verwoest, maar wonderwel ontsnapte één huisje aan de kolkende lavastromen. Dit huisje, dat op het eiland al is omgedoopt tot 'house of miracles' , is door een Nederlandse vrouw ontworpen. "We begonnen allemaal te huilen toen ik de eigenaren vertelde dat hun geliefde huis intact was", getuigt ze aan de BBC.
Lees verder

Kaat Bonte (37) fotografeert voor 'Boven de Wolken': "Bij elk telefoontje staat mijn hart even stil"
Ouders een blijvende herinnering schenken aan hun overleden baby. Dat is waarom Kaat Bonte (37) uit Aalter nu al vijf jaar fotografeert voor de vzw 'Boven de wolken'. "Wanneer ik de kamer van de getroffen ouders binnenstap, zeg ik eerst 'proficiat'. Belangrijk, want die mensen horen dat van niemand", zegt Kaat. Dit is haar verhaal.
Lees verder

Veel privacy, maar wel nood aan een nieuwe keuken: dit weten we over het nieuwe appartement van Kanye West
'Ni**as in Paris' is nu definitief 'Ni**a in Wijnegem'. Nadat gisterenavond bekend raakte dat de Amerikaanse superster Kanye West (44) een optrekje kocht op de Kanaal-site van kunsthandelaar en binnenhuisarchitect Axel Vervoordt, is nu ook duidelijk om welk pand het gaat.
Lees verder