Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 september 2021

Californische kustdorpen hebben geen drinkwater meer: vrachtwagens voeren dagelijks bijna half miljoen liter aan

HLN
Californische kustdorpen hebben geen drinkwater meer: vrachtwagens voeren dagelijks bijna half miljoen liter aan
Verschillende dorpen en stadjes aan de kust in het noorden van de Amerikaanse staat Californië hebben geen drinkwater meer voor inwoners, meldt de lokale krant The Press Democrat. Dat is al sinds de jaren 70 niet meer voorgekomen. De regionale overheid heeft een plan opgesteld om dagelijks bijna een half miljoen liter drinkwater met vrachtwagens naar de kustregio te vervoeren, vanuit een stad 100 kilometer verderop.
Lees verder

Wit-Russische oppositieleidster Kolesnikova veroordeeld tot elf jaar cel
De Wit-Russische oppositieleidster Maria Kolesnikova is veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf. Dat melden Wit-Russische staatsmedia op gezag van de rechtbank. Kolesnikova was een van de leiders van de massale protesten tegen de president Aleksandr Loekasjenko vorig jaar.
Lees verder

Malta start met boostervaccinaties
Malta is begonnen met het geven van boostervaccinaties tegen Covid-19. De eerste derde prikken zijn maandagochtend toegediend aan senioren in zorginstellingen. Dat schrijft minister van Volksgezondheid Chris Fearne op Twitter.
Lees verder

Op zoek naar een handtas voor dit najaar? Dit zijn de trends
De nieuwe collecties vullen stilaan de winkelrekken. Hét moment om een nieuwe handtas in te slaan. Last van keuzestress? Ninashop.be zet de najaarstrends voor je op een rij. Graag gedaan!
Lees verder

Vooruitblik: deze handtastrends worden groot dit najaar
De nieuwe collecties vullen stilaan de winkelrekken. Hét moment om een nieuwe handtas in te slaan. Last van keuzestress? Ninashop.be zet de najaarstrends voor je op een rij. Graag gedaan!
Lees verder

HET DEBAT. Moeten er sociale bijdragen betaald worden op studentenjobs?
Wie als student vandaag bijklust, betaalt geen sociale bijdragen. ACV-voorzitter Marc Leemans wil dat veranderen, zodat ze in ruil rechten kunnen opbouwen. Wat denk jij? Moeten er sociale bijdragen betaald worden op studentenjobs? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder

Kopman Wout van Aert reageert tevreden na WK-selectie: "Ik zie het helemaal zitten"
Wout van Aert kent de zeven renners die hem zullen steunen in zijn queeste naar goud in eigen land. De kopman van de Belgische ploeg op het WK wielrennen in Leuven (26 september) reageerde voor onze camera teverden op de selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout. "We hebben een ploeg met acht sterke renners."
Lees verder

"Deodorants camoufleren de geur, maar doen niks aan het zweten zelf": Hoe kan je okselvijvers dan wél vermijden?
Nu het na een kwakkelzomer weer kunnen genieten van het warmere weer, kunnen zweetvlekken ieders zomerse outfit wel eens ontsieren. Maar wat moet je doen als dat zweten nooit lijkt te stoppen, en het dagelijks gênante situaties oplevert? Dermatologe Barbara Boone deelt haar beste advies tegen dit vervelende kwaaltje. "Waarschijnlijk is overmatig zweten genetisch bepaald."
Lees verder

Oproep: welke afspraken maken jullie met je kinderen?
Elke ouder zet wel eens graag een boompje op over zijn kinderen en het opvoeden ervan, nietwaar? Voor de reeks 'Mijn Kind' zoeken we naar mama's en papa's die ons willen uitleggen hoe zij hun kroost leren omgaan met schermen, bedtijd, zakgeld, school en hobby's.
Lees verder

Pensioenrechten doneren aan je partner? Professoren komen met alternatief pensioenvoorstel
UGent-professoren uit verschillende vakgebieden komen in aanloop naar de werkgelegenheidsconferentie van de federale regering met een eigen pensioenvoorstel. Zo stellen ze onder meer voor om pensioenrechten te laten doorgeven binnen een koppel.
Lees verder

Vriend Miss België in cel na veroordeling uit verleden: "Jaren niets meer over gehoord en nu plots aangehouden"
De vriend van huidig Miss België Kedist Deltour (24) zit in de cel. Bij een controle in Heule (Kortrijk) is Losene Keita (23) woensdagavond door de politie opgepakt en opgesloten omdat er nog een vroegere celstraf van 5 maanden voor zijn betrokkenheid bij straatgevechten open stond en hij al jaren geen vast adres in België heeft. "Verschrikkelijk, hij hoorde sinds 2016 niets meer van die zaak en plots wordt hij daarvoor opgepakt", reageert zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. Het parket bevestigt zijn aanhouding.
Lees verder

Van Zolder tot Leuven, het einde van een tijdperk: voor het eerst sinds 2002 geen Gilbert of Van Avermaet in Belgische selectie
De ene is 39, de andere 36. De ene is ex-wereldkampioen, de andere is ex-olympisch kampioen. De ene reed 15 WK's, de andere 14. En nu zijn ze er allebei niet meer bij. Sven Vanthourenhout laat Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet thuis voor het WK in eigen land. Gilbert: "Ik had graag nog één magisch moment meegemaakt."
Lees verder

Van Zolder tot Leuven, voor het eerst sinds 2002 geen Van Avermaet of Gilbert in WK-selectie: "Had graag nog één magisch moment beleefd"
De ene is 39, de andere 36. De ene is ex-wereldkampioen, de andere is ex-olympisch kampioen. De ene reed 15 WK's, de andere 14. En nu zijn ze er allebei niet meer bij. Sven Vanthourenhout laat Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet thuis voor het WK in eigen land. Het einde van een tijdperk. Gilbert: "Ik had graag nog één magisch moment meegemaakt."
Lees verder

Angelina Jolie bekent: "Tijdens huwelijk met Brad Pitt vreesde ik voor de veiligheid van mijn gezin"
Angelina Jolie (46) heeft zich tijdens een zeldzaam interview uitgelaten over haar (v)echtscheiding van Brad Pitt (57). De hele procedure sleept nu al aan sinds 2016 en alle nieuwe ontwikkelingen lijken de afloop niet te bespoedigen. Zo geeft Angelina nu toe dat ze vreesde voor haar eigen veiligheid en die van haar kinderen, waarop zij besloot om de scheiding aan te vragen.
Lees verder

Uren na Parijse aanslagen interviewde RTBF-journaliste nietsvermoedend Salah Abdeslam
Uren na het bloedbad in de Parijse concertzaal Bataclan op 13 november 2015 heeft een journaliste van de RTBF nietsvermoedend Salah Abdeslam geïnterviewd, meldt de Franstalige publieke omroep. De toen 26-jarige terrorist die vanaf deze week terechtstaat voor zijn aandeel in de zelfmoordaanslagen waar meer dan 130 doden en bijna 400 gewonden vielen, was toen op de terugweg van de dodelijke raids.
Lees verder

Onderzoekers ontdekken dat mensen 9.000 jaar geleden al bier dronken in zuiden van China
Bier is een eeuwenoude drank. Maar liefst 9.000 jaar geleden in China was de alcoholische drank al geliefd. Het was een onderdeel van een ritueel om doden te eren, zo ontdekten onderzoekers van Dartmouth College. Qiaotou in het zuiden van China is een van de oudste sites ter wereld waar bier werd gedronken.
Lees verder

Twee derde Vlaamse zorgvoorzieningen zullen vaccinatiegraad vrijwillig publiceren
Meer dan 580 Vlaamse zorgvoorzieningen of twee derde van alle zorgvoorzieningen in Vlaanderen hebben zich opgegeven om nog deze maand vrijwillig de vaccinatiegraad in hun voorziening te publiceren. Dat meldt het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) in een persbericht.
Lees verder

Nieuwe filmtrailer met actrice Natali Broods wil mensen aanzetten om te praten over grensoverschrijdend gedrag
De Vlaamse overheid heeft een trailer voor een nieuwe film gelanceerd. Die film heet 'NonExistent' en is - ook letterlijk - niet echt gemaakt. Het maakt namelijk deel uit van een campagne, die het taboe rond grensoverschrijdend gedrag wil doorbreken.
Lees verder

Was man die Hasselaar (77) doodreed aan het racen? Dader riskeert in ergste geval assisen en 30 jaar cel
De bestuurder die werd opgepakt na het doodrijden van Paul Briers uit Hasselt, hangt mogelijk een zware celstraf boven het hoofd. Omdat het parket sterke aanwijzingen heeft van 'kwaadwillige belemmering van het verkeer' -mogelijk zelfs een straatrace- gaat het in theorie om een misdaad. Zwaar genoeg om mogelijk voor het hof van assisen te moeten verschijnen. Ook bij het ongeval in Tongeren werd één bestuurder om gelijkaardige redenen aangehouden. "Maar alles zit nog in een onderzoeksfase", zeggen ze bij het parket.
Lees verder

Medewerkers van Kanye West wisten dat hij Kim bedroog: "Hij gaf echt waanzinnige details"
De geruchten dat Kanye West (44) zijn ex Kim Kardashian (40) bedrogen heeft, klinken steeds luider. In zijn nieuwe single 'Hurricane' leek de rapper al naar zijn ontrouw te verwijzen en ondertussen heeft ook een insider het nieuws bevestigd. "De details die hij gaf, waren waanzinnig", klinkt het onder meer.
Lees verder