Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 september 2021

Burgemeester krijgt twee maanden cel en 46 uur werkstraf na verkeersagressie: “Ik heb een stommiteit begaan door di...

HLN
Burgemeester krijgt twee maanden cel en 46 uur werkstraf na verkeersagressie: "Ik heb een stommiteit begaan door die avond alcohol te drinken terwijl ik moest rijden"
De rechtbank van eerste aanleg van Oudenaarde heeft de Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (56) schuldig bevonden aan het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen bij een geval van verkeeragressie in april 2018. Hij krijgt daarvoor twee maanden gevangenis met uitstel, naast een werkstraf van 46 uur voor alcoholintoxicatie en 1 maand rijverbod.
Lees verder

Van Aert en Evenepoel bezorgen superfan Noah memorabele dag: "Welke koers ik nog wil winnen? Het WK!"
Gisteren nog op verkenning in het Leuvense, vandaag alweer in Brugge. Wout van Aert heeft zich er deze voormiddag gemeld in Hotel Weinebrugge, waar de Belgische WK-ploeg verzamelt. Onze kopman voor de WK-wegrit, die zondag ook op een medaille mikt in de tijdrit, werd op de parking verwelkomd door bondscoach Sven Vanthourenthout.
Lees verder

5voor12: Blijven mondmaskers of niet? Wie won EuroMillions? En bent u even lenig als deze skater?
Het Overlegcomité beslist straks of we onze mondmaskers op sommige plaatsen mogen opbergen. Een Vlaams koppel heeft zich gemeld als winnaars van de EuroMillions-pot van 21 miljoen. En een Indiase skater heeft een wereldrecord gebroken. Dit moet u weten om mee te zijn met het nieuws
Lees verder

MR-voorzitter Bouchez wil niét raken aan RSZ-voordelen: "We gaan de clubs niet om zeep helpen"
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil niet raken aan het fiscale gunstregime van het profvoetbal. In een interview met De Tijd vertelt hij: "We gaan de clubs niet om zeep helpen."
Lees verder

Verenigde Staten houden 10.000 migranten vast onder brug in Texas
In de Amerikaanse staat Texas zitten meer dan 10.000 migranten vast onder een brug aan de grens met Mexico. Ze staken massaal de grens over en moeten nu in een geïmproviseerd kamp overleven met alleen een paar basisfaciliteiten. Voedsel en water zijn er nauwelijks, terwijl de temperatuur er oploopt tot om en bij de 40 graden.
Lees verder

Wout van Aert en Remco Evenepoel moeten het vooral van de afstand hebben: hoe deden de tijdritfavorieten het in het verleden tegen elkaar?
Filippo Ganna, Stefan Küng, Wout van Aert en laten we er Remco Evenepoel voor de goede orde ook maar bij zetten. Ziedaar, de favorieten voor de tijdrit op het WK wielrennen komende zondag. Maar hoe verhouden de vier zich tegenover elkaar? De hardrijders head-to-head.
Lees verder

Bolsonaro negeert coronaregels en zal ongevaccineerd naar VN-top komen
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro (66) heeft aangekondigd dat hij volgende week aanwezig zal zijn op de bijeenkomst van de Verenigde Naties in New York. Daarmee biedt hij het hoofd aan de autoriteiten van de stad, die stellen dat alle leiders en diplomaten een vaccinatiebewijs moeten tonen. Bolsonaro, die vorig jaar zelf met het coronavirus besmet raakte, zei eerder al dat hij "de laatste Braziliaan" zal zijn om zich te laten vaccineren.
Lees verder

Eerste coronaproces na uitbraak in Ischgl: weduwe eist 100.000 euro van Oostenrijkse staat
In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is vrijdag de eerste in een reeks rechtszaken van start gegaan die verband houden met een grote corona-uitbraak begin vorig jaar in het populaire skioord Ischgl in Tirol. Eerst aan de beurt zijn de zoon en een weduwe van een Oostenrijker die overleed na een coronabesmetting.
Lees verder

Dertig coronabesmettingen in gevangenis van Lantin, bezoeken opgeschort
Dertig gedetineerden van de gevangenis van Lantin, in de provincie Luik, hebben de voorbije dagen positief getest op Covid-19. Dat meldt de gevangenisadministratie vrijdag. De bezoeken zijn opgeschort en twee afdelingen van de gevangenis zijn in medische isolatie geplaatst.
Lees verder

KOERS KORT. Dries De Bondt blijft laatste winnaar Memorial Rik Van Steenbergen, wedstrijd gaat ook dit jaar niet door
Voor het tweede jaar op rij zal er geen Memorial Rik Van Steenbergen of Sluitingsprijs Putte-Kapellen worden georganiseerd. Beide wielerwedstrijden worden geschrapt. De Memorial Rik Van Steenbergen (slotmanche van de Bingoal Cycling Cup) stond op zondag 10 oktober geprogrammeerd, de Sluitingsprijs twee dagen later.
Lees verder

Weerman Dehenauw over noodweer juli: "Twee dagen voordien al duidelijk dat er enorm veel regen zou vallen. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren"
Op maandag 12 juli "voorspelden verschillende modellen enorme hoeveelheden regen voor woensdag 14 juli, met tussen 100 en 150 mm lokaal ten zuiden van Samber en Maas". Dat verklaarde David Dehenauw, het hoofd van het departement Voorspellingen van het KMI, vandaag in de Waalse onderzoekscommissie naar de overstromingen. Hij pleitte voor een "centrum voor natuurrampen". "Wat normaal in twee maanden valt, zou in twee dagen vallen. Dat waren zeer duidelijke gegevens voor de specialisten. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren", aldus Dehenauw.
Lees verder

Weerman David Dehenauw pleit voor 'centrum voor natuurrampen': "Al op 12 juli duidelijk dat er twee dagen later 100-150 mm regen zou vallen"
Op maandag 12 juli "voorspelden verschillende modellen enorme hoeveelheden regen voor woensdag 14 juli, met tussen 100 en 150 mm lokaal ten zuiden van Samber en Maas". Dat verklaarde David Dehenauw, het hoofd van het departement Voorspellingen van het KMI, vandaag in de Waalse onderzoekscommissie naar de overstromingen. Hij pleitte voor een "centrum voor natuurrampen". "Wat normaal in twee maanden valt, zou in twee dagen vallen. Dat waren zeer duidelijke gegevens voor de specialisten. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren", aldus Dehenauw.
Lees verder

In de voetsporen van vader Stefan en grootvader Harry: Liam Everts maakt debuut op WK in MX2-klasse
Mooi moment voor de familie Everts. Exact 50 jaar na opa Harry Everts debuteert kleinzoon Liam Everts (17) dit weekend op het WK motorcross.
Lees verder

Élodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham doen mee aan het WK tijdrijden: "Als ik niet als laatste eindig, krijgen mijn kinderen een cavia"
Trainen doen ze apart, maar komend weekend springen Élodie Ouédraogo (40) en Otto-Jan Ham (42) wel allebei het zadel op, richting de finish van het WK tijdrijden. De voorbereiding was nochtans niet van de poes. Bij momenten zelfs een ware marteling, ook voor hun gezin. 'Ik heb al zitten wenen op mijn fiets. Maar opgeven? Nooit!', klinkt het bij Otto-Jan.
Lees verder

Belgische pionier van de tekenfilm Raoul Servais krijgt tentoonstelling in BELvue museum
In het BELvue museum in Brussel opent op 24 september de tentoonstelling "Raoul Servais. Een wereld tussen magie en realisme". Het is een eerbetoon aan de Belgische pionier van de animatiefilm, waarbij het publiek tientallen originele tekeningen, decorstukken, affiches en zelfs de machines waarmee hij zijn films maakte, te zien krijgt.
Lees verder

Nieuwe campagne van Binnenlandse Zaken waarschuwt om 's nachts geen batterijen van elektronica op te laden
Laad 's nachts enkel je eigen batterijen op. Dat is de boodschap van een campagne van de FOD Binnenlandse Zaken tijdens de 14-daagse van de veiligheid van 18 september tot 3 oktober. De campagne wil er de burger op wijzen dat 's nachts de batterijen van bijvoorbeeld je smartphone, laptop of tablet opladen, gevaarlijk kan zijn omdat die vuur kunnen vatten.
Lees verder

Aantal meervoudige asielaanvragen neemt toe, vooral van Afghanen
Een kwart van de asielaanvragen die in augustus in ons land werden ingediend, waren tweede of volgende aanvragen. Dat meldt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Die zijn voor het grootste deel afkomstig van Afghanen, wellicht omwille van de machtsovername van de taliban in hun thuisland. Maar volgens staatssecretaris Mahdi betekent de complexe situatie in Afghanistan niet dat er automatisch een erkenning volgt.
Lees verder

Twee doden bij steekpartij Nederland, politie schiet man met kruisboog neer
Bij een steekpartij in het Nederlandse Almelo zijn vanochtend twee mensen gedood. Een derde slachtoffer raakte gewond. De vermoedelijke dader raakte gewond bij zijn aanhouding, waarbij de politie schoten loste.
Lees verder

De slechtste verdediging in 1A: hoe KV Mechelen op zoek is naar defensieve stabiliteit
De Mechelse defensie wankelt. Liefst 18 tegengoals na 7 speeldagen. De slechtste verdediging in 1A - niet moeilijk na die bolwassing in Anderlecht. Achtergrond bij de zoektocht naar stabiliteit (centraal) achterin.
Lees verder

Beloning voor knalprestatie tegen PSG? Noa Lang zit in voorselectie Louis van Gaal voor Oranje
Louis van Gaal heeft zijn voorselectie bekendgemaakt voor de WK-kwalificatieduels met Letland en Gibraltar, op 8 oktober en 11 oktober. Mark Flekken van SC Freiburg is voor het eerst opgenomen in de 28-koppige voorselectie, net als... Noa Lang van Club Brugge.
Lees verder