Doorgaan naar hoofdcontent

Burgemeester Hans Bonte wil coronapas ook voor horeca en fitnesszaken in Vilvoorde invoeren, als ze dat wensen

HLN
Burgemeester Hans Bonte wil coronapas ook voor horeca en fitnesszaken in Vilvoorde invoeren, als ze dat wensen
Brussel wil de coronapas, of het Covid Safe Ticket, invoeren in verschillende sectoren, zoals dat in Frankrijk en Italië al een tijdje het geval is. Ook Vilvoorde denkt eraan om de coronapas te verplichten voor wie onder meer de horeca of fitnesscentra wil bezoeken, als die zaken dat zelf wensen. Dat zegt burgemeester Hans Bonte aan HLN LIVE.
Lees verder

Interactieve website onthult eerste beelden van 'The Matrix 4'
Goed nieuws voor fans van 'The Matrix'. Warner Bros. maakte bekend dat de eerste trailer van 'The Matrix Resurrections' op donderdag 9 september uitkomt. Gelukkig hoeven filmfanaten niet tot dan te wachten op een eerste glimp van de film. Op een interactieve website zijn er ondertussen al verschillende teasers te opgedoken.
Lees verder

Keten Holland & Barrett besluit geliefde 'sheet masks' uit gamma te bannen
Een kleimasker, peel-off of toch liever een sheet mask? Wie een ontspannend avondje me-time inplant, heeft keuze genoeg uit het brede gamma der huidverzorging. Al skip je best de laatstgenoemde optie, vindt gezondheidsketen Holland & Barrett. De wegwerpbare tissues gedrenkt in serum zijn erg geliefd in hun gamma, maar kan je vanaf nu niet meer in hun winkels kopen.
Lees verder

In dit dorp in Kenia zijn enkel vrouwen welkom: "Ik mag wel naar buiten om een kind te maken"
Het dorp Umoja in de buurt van Kenia is enkel bedoeld voor vrouwen en kinderen. Mannen mogen het dorp niet betreden. Dat komt doordat 95 procent van de vrouwen die hier wonen ooit geslagen zijn door hun mannen. Als vrouwen zonder kinderen er toch eentje willen, mogen ze het dorp verlaten. Maar hun vriend meenemen, dat is verboden.
Lees verder

KOERS KORT. Nederlander Robert Gesink komt dit seizoen niet meer in actie
Robert Gesink zal dit wielerseizoen niet meer in actie komen. De 35-jarige Nederlander van Jumbo-Visma meldt op Instagram dat hij opnieuw een operatie moet ondergaan aan de schouder. Gesink liep afgelopen zomer bij een val in de Tour de France een breuk op in zijn rechtersleutelbeen. Eenmaal hersteld nam hij afgelopen weken deel aan de Ronde van Spanje, die werd gewonnen door zijn Sloveense ploeggenoot Primoz Roglic.
Lees verder

Armbanden van Franse koningin Marie-Antoinette worden geveild
Veilinghuis Christie's gaat later dit jaar twee armbanden van de Franse koningin Marie-Antoinette, die leefde in de 18de eeuw, veilen. De juwelen zijn elk bedekt met 112 diamanten en zullen naar verwachting 2 tot 4 miljoen dollar, omgerekend 1,7 miljoen tot 3,4 miljoen euro, opbrengen.
Lees verder

Controversiële film rond Harry en Meghan schildert William af als schurk
Is William 'de racist binnen het Britse koningshuis'? De controversiële film 'Harry & Meghan: Escaping The Palace' wil het niet letterlijk zo gezegd hebben, maar laat er toch niet veel twijfel over bestaan. De prent, die deze week in première ging, kwam eerder al in opspraak omdat er beelden getoond worden van Meghan Markle die verongelukt, net zoals Diana.
Lees verder

'Thuis'-acteur Elias Bosmans over zijn huwelijk: "Gelukkig mochten we dansen op het feest"
Afgelopen zaterdag zijn 'Thuis'-acteur Elias Bosmans (26) en zijn vriendin Seie (25) in het huwelijksbootje gestapt. Of beter: toen vond hun persoonlijke ceremonie én het trouwfeest plaats. Het koppel maakte hun liefde een week eerder al officieel in het stadhuis van Antwerpen. "Maar veel magie kwam daar niet aan te pas", zegt Elias, die in 'Thuis' als Jef, na een romance met Viv, nu samen is met Emma.
Lees verder

"De nieuwe Evenepoel? Ik wil me vooral amuseren": Topjunior Cian Uijtdebroeks kijkt al volop uit naar profdebuut bij BORA-Hansgrohe
Zijn juniorentijd zit er zo goed als op. Dubbel EK, dubbel WK nog. Dan stapt Cian — spreek uit: Kian — Uijtdebroeks (18) over naar… de elite. Haasje-over met de U23, net als Remco Evenepoel. Daar houdt elke vergelijking op, vindt hij. "Wat Remco doet, is uitzonderlijk. Laat mij maar mijn eigen pad bewandelen."
Lees verder

Brusselse ambtenaar sjoemelde met coronacertificaten: kennissen kregen Covidpas zonder prik
In Brussel is gesjoemel met coronacertificaten ontdekt. Een administratief medewerker gaf namen van kennissen in het registratiesysteem Vaccinnet in zonder dat zij ook echt een prik gekregen hadden. De Brusselse Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) heeft de medewerker op staande voet ontslagen.
Lees verder

Twitter test functie waarmee je volgers kunt verwijderen
Twitter test momenteel een functie waarmee je volgers kunt verwijderen zonder dat personen hiervan op de hoogte worden gebracht. Het platform wil een nieuwe reeks privacyinstellingen invoeren.
Lees verder

Ex-president Hollande bij start proces aanslagen Parijs: "Er moet sprake geweest zijn van tekortkomingen aan Belgische kant"
François Hollande, president van Frankrijk op het moment van de terreuraanslagen in Parijs in 2015, heeft tijdens een interview met RTBF teruggeblikt op die aanslagen. De voormalige president, die zal getuigen tijdens het proces over de aanslagen, wijst met een beschuldigende vinger naar het Belgische gerecht: "Er moet sprake zijn geweest van tekortkomingen aan Belgische kant", klinkt het.
Lees verder

Deze 'normale' namen gebruiken prins George en prinses Charlotte op school
Ook in Groot-Brittannië komt de zomervakantie tot een einde. De Britse prins George (9) en zijn jongere zusjes prinses Charlotte (6) zullen later deze week weer naar school trekken. Daar gebruiken ze echter nooit hun volledige koninklijke namen, omdat die niet echt van de tong rollen. In plaats daarvan hebben ze een 'simpele versie' ingevoerd, die in de klas gebruikt kan worden.
Lees verder

De Lijn na dodelijk fietsongeval op tramsporen: "Fietsers steken sporen best loodrecht over"
Als fietsers tramsporen moeten oversteken, rijden ze daar best dwars (loodrecht) over. "Zo heb je het minste risico op vallen of vast komen te zitten", meldt openbaarvervoermaatschappij De Lijn.
Lees verder

LIVE. Cian Uijtdebroeks en Alec Segaert aan zet in het tijdrijden - Pogacar en vriendin niet in Mixed Team Relay?
Terwijl de WK-koorts in eigen land stijgt, is het Italiaanse Trente dezer dagen het decor van het EK wielrennen. Over verschillende categorieën heen wordt er gekoerst om de Europese sterrentrui. Op dag 1 is het langs Belgische zijde uitkijken naar Cian Uijtdebroeks en Alec Segaert in de tijdrit bij de junioren. U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

Videobeelden kunnen cruciale rol spelen in mishandelingszaak Lil' Kleine: rapper staat in januari voor de rechter
Rapper Lil' Kleine (26) en twee mannen uit de Nederlandse gemeente Boxtel moeten zich in januari voor de rechter verantwoorden voor de mishandeling van een 28-jarige feestvierder in Amsterdam. Hun advocaten willen eerst nog het slachtoffer en zijn vriend horen en bewakingsbeelden bekijken die zijn gemaakt. Dat bleek vandaag op een tussentijdse zitting bij de Amsterdamse rechter.
Lees verder

Gerechtsjournalist Faroek Özgünes in Parijs: "Abdeslam werkt al 6 jaar absoluut niet mee aan onderzoek"
Het is zes jaar geleden dat de aanslagen in Parijs plaatsvonden, maar vandaag gaat het assisenproces eindelijk van start. Gerechtsjournalist Faroek Özgünes volgt alles ter plekke en volgens hem zal er nog nooit een proces zo beveiligd geweest zijn: "Er is zelfs speciaal een zaal voor gebouwd." Beluister hierboven wat Faroek van het proces verwacht.
Lees verder

Damiano van 'Blind Getrouwd' stelt zijn lief voor: "Eind dit jaar willen we gaan samenwonen"
Damiano Fiore (41), die in 2018 in 'Blind Getrouwd' zonder succes gekoppeld werd aan Wendy Dirven, heeft een vriendin. Al een halfjaar, blijkbaar. Maar nu is hij klaar om haar voor te stellen aan Vlaanderen. Nati (30) heet ze, en ze maakt de stoere bink met Italiaanse roots heel gelukkig, zo vertelt hij in een eerste gesprek over zijn nieuwe relatie én zijn job als gezondheidscoach. "Mijn vriendin vormt een verlengde van mezelf."
Lees verder

Jan en Sabine bouwen houtskeletwoning met cosy raambank als blikvanger
Enkele jaren geleden gingen Jan, Sabine en hun drie kinderen op zoek naar een cohousingproject in het Gentse. Uiteindelijk bouwden ze toch een nieuwe eengezinswoning op een hoekperceel in Sint-Amandsberg. Het moest niet alleen een toffe woonplek worden, maar ook een duurzame en energiezuinige woning. Kijk met bouwsite Livios mee hoe 2PK architecten dit project heeft aangepakt.
Lees verder

De feniks van de Duivels: Michy Batshuayi, Lukaku's superstand-in die bij nationale ploeg telkens weer herrijst
Rood staat hem het best. De bondscoach maakt zich zonder 'Big Rom' weinig zorgen: als stand-in stelt Michy Batshuayi (27) zelden teleur. Er is een reden waarom Batsman zich bij de Rode Duivels als herboren voelt.
Lees verder