Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 september 2021

Britney Spears haalt slag thuis nu rechter haar vader verwijdert als toezichthouder: “Ik ben in de zevende hemel”

HLN
Britney Spears haalt slag thuis nu rechter haar vader verwijdert als toezichthouder: "Ik ben in de zevende hemel"
Jamie Spears is door een Amerikaanse rechter per direct ontzet uit zijn functie als toezichthouder van zijn dochter Britney Spears. Rechter Brenda Penny ging ook akkoord met de aanstelling van een tijdelijke vervanger die is aangedragen door het juridische team van de zangeres. Daarmee maakte de rechtbank een einde aan 13 jaar curatorschap van de zangeres. In een reactie liet Spears weten "in de zevende hemel" te zijn met het besluit.
Lees verder

Britney Spears haalt slag thuis: vader is geen toezichthouder meer. "Ik ben in de zevende hemel"
Jamie Spears (69) is door een Amerikaanse rechter per direct ontzet uit zijn functie als toezichthouder van zijn dochter Britney Spears (39). Rechter Brenda Penny ging ook akkoord met de aanstelling van een tijdelijke vervanger die is aangedragen door het juridische team van de zangeres. Daarmee maakte de rechtbank een einde aan 13 jaar curatorschap van de zangeres. In een reactie liet Spears weten "in de zevende hemel" te zijn met het besluit.
Lees verder

Wie renoveert, moet renteloze lening krijgen, vindt CD&V
Wie wil renoveren, moet daarvoor op lange termijn een renteloze lening kunnen aangaan. Dat is één van de voorstellen, waarmee CD&V zich in het energiedebat mengt. "Een gerenoveerde woning kan een besparing betekenen tot 1.500 euro per jaar", zegt initiatiefnemer Robrecht Bothuyne.
Lees verder

Nieuw album Bart Peeters komt uit het leven gegrepen: "Maar wel gemasterd in de studio van The Beatles"
Er zitten wat beats van Beyoncé bij, maar los daarvan is het Vlaams pur sang, de nieuwste van Bart Peeters (61): 'De kat zat op de krant'. Een album waarvoor hij zijn eigen kinderen inschakelde als luistercomité, aangezien hij de 19 tot 29-jarigen nu ook tot fanbase mag rekenen. "Het zijn ook zij die vooraan in de Lotto Arena-concerten zitten", merkt hij. En dat zijn er nu al 25. "Ongelofelijk. Ik ben de nieuwe Shawn Mendes toch niet?"
Lees verder

Bondsparket klaar voor eventuele vervolging na einde strafonderzoek
Ook de top van de Belgische voetbalbond en het bondsparket volgden gisteren benieuwd de RTBF-docu die maffiapraktijken in het Belgische voetbal zou onthullen. De kans is evenwel gering dat de uitzending meteen tot een actie zal leiden.
Lees verder

Het verschil is pijnlijk groot in 'Steenrijk Straatarm': 1.250 euro vs 63 euro voor drie dagen
In de eerste aflevering van het tweede seizoen van 'Steenrijk Straatarm' leren we de familie Gillias uit Kontich en de familie Frans uit Turnhout kennen. Het huis in Kontich is de thuis van een nieuw samengesteld gezin met drie inwonende kinderen dat alles heeft, waaronder 8 wc's. Zestig kilometer verderop staat de rijwoning van de familie Frans, een gezin van vijf met financiële problemen dat van het OCMW een tijdelijk huis bewoont met slechts één toilet.
Lees verder

"Neen, de Champions League gaan we niet winnen": FC Barcelona beleeft pijnlijke avond in Benfica en opent CL-campagne voor het eerst met 0 op 6
Pijnlijke primeur voor FC Barcelona. Voor het eerst verloor het haar eerste twee wedstrijden van een Champions Leaguecampagne. In Benfica - met Jan Vertonghen negentig minuten tussen de lijnen - werd het 3-0.
Lees verder

Brede opklaringen maar ook wolken: kwik klimt tot 16 graden
Het wordt een vrij mooie dag. Vanochtend krijgen we in vele streken brede opklaringen met hoge wolkensluiers. In de loop van de voormiddag en na de middag verschijnen er behoorlijk wat middelhoge wolkenvelden vanaf het westen. Over het westen en het noordwesten kan het in de loop van de dag hier en daar wat druppelen, elders blijft het droog. De maxima schommelen tussen 11 en 16 graden.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in dalende lijn, maar reproductiegetal weer boven 1
Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames is de afgelopen week opnieuw lichtjes afgenomen, terwijl het aantal sterfgevallen stijgt. Het reproductiegetal gaat opnieuw boven de grens van 1. Dat blijkt uit de jongste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in dalende lijn, reproductiegetal weer boven 1
Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames is de afgelopen week opnieuw lichtjes afgenomen, terwijl het aantal sterfgevallen stijgt. Het reproductiegetal gaat opnieuw boven de grens van 1. Dat blijkt uit de jongste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Daniel Craig keert terug naar Broadway met hoofdrol in William Shakespeare-klassieker
Daniel Craig keert volgend jaar terug in het theater. De acteur, die momenteel voor het laatst te zien is als James Bond in de nieuwe film 'No Time To Die', gaat de hoofdrol spelen in een opvoering van 'Macbeth'. Het stuk van William Shakespeare moet eind april 2022 in première gaan.
Lees verder

Voor het eerst meer contactloze dan traditionele Bancontact-betalingen
In augustus is er voor het eerst meer contactloos betaald in Belgische winkels dan op de traditionele manier. Dat zegt de Bancontact Payconiq Company, het bedrijf dat betaaldiensten aanbiedt in ons land. Ook met de smartphone is er gevoelig meer betaald.
Lees verder

Spookrijder sterft na frontale botsing met vrachtwagen op E403
Op de E403 ter hoogte van Roeselare is vannacht een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een spookrijder botste met een vrachtwagen en overleed ter plaatse. De vrachtwagenbestuurder werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

"Wij gingen niet om 24u naar onze kamer, nee": in de tijd van Marc Degryse werd een Europese verplaatsing nog op een heel andere manier beleefd
De Champions League-stunt van Club Brugge tegen RB Leipzig kreeg héél wat aandacht, in binnen- én buitenland. Naar goede gewoonte blikken wij ook nog eens terug in onze HLN Sportcast. Host Jonas Decleer bespreekt de verrassende 1-2-winst daarin met Marc Degryse en Champions League-addict Gilles Mbiye Beya.
Lees verder

Jasper Stuyven heeft zijn bittere WK-kater doorgespoeld: "Parijs-Roubaix komt eraan, dat helpt"
Wat als… Jasper Stuyven (29) zondag nu eens zijn tweede klassieke Monument zou winnen? Na Milaan-Sanremo ook Parijs-Roubaix. Na de kater, in eigen Leuven, alsnog het delirium, op de Vélodrome. Geen zilver of brons, maar porfier. "Ik wil er alleszins nog iets moois van maken."
Lees verder

Ouders Katie Price reageren bezorgd na auto-ongeluk tijdens rijverbod: "Ze kan haar problemen niet zelf oplossen"
Voormalig glamourmodel Katie Price (43) is gearresteerd na een auto-ongeluk dat ze heeft gehad terwijl ze een rijverbod had. De realityster crashte nadat ze onder invloed achter het stuur zat. Haar familie en verloofde laten weten dat ze erg bezorgd zijn om haar. "Katie is een ruwe diamant. Ze heeft gewoon die extra hulp nodig om gepolijst te worden."
Lees verder

Israëlische politie schiet vrouw dood die agenten probeerde neer te steken
De Israëlische politie heeft een vrouw doodgeschoten die agenten probeerde neer te steken. Dat meldt de politie.
Lees verder

'De Ideale Wereld' verwelkomt Kanye West in Wijnegem: "K3-kleedjes voor North, Psalm en Saint"
Vorige week bleek dat Amerikaanse superster Kanye West een stulpje had gekocht in Wijnegem. 'De Ideale Wereld' lanceert nu een ludieke video waarin de gemeente Wijnegem de rapper zogezegd op gepaste wijze welkom wil heten.
Lees verder

Mark Hoppus (Blink-182) genezen van kanker: "Vandaag is een geweldige dag"
Mark Hoppus (49) mag weer opgelucht ademhalen: de zanger van rockband Blink-182 is genezen verklaard. In juni raakte bekend dat hij kanker had, maar die is nu volledig verdwenen. Dat vertelde Hoppus zelf op Instagram.
Lees verder

"In melk zitten slaapverwekkende stoffen, maar je moet wel 12 liter drinken om het effect te merken": slaapexpert doorprikt feiten en fabels
Van kousen dragen in bed tot slathee drinken: steeds meer (al dan niet zelfverklaarde) experten delen op TikTok manieren om snel in dromenland te raken, maar of hun adviezen steek houden is nog maar de vraag. Prof. dr. Johan Verbraecken, medisch coördinator van het Slaapcentrum in het UZ Antwerpen, legt de zes meest vermelde methodes onder de loep.
Lees verder