Doorgaan naar hoofdcontent

Brazilië haalt opgelucht adem: Pelé verlaat intensieve zorg

HLN
Brazilië haalt opgelucht adem: Pelé verlaat intensieve zorg
De 80-jarige Braziliaanse voetballegende Pelé heeft de intensive care van het ziekenhuis van São Paulo verlaten. Dat heeft het ziekenhuis bevestigd. Eerder deze maand werd bij Pelé een vermoedelijke tumor in de dikke darm verwijderd.
Lees verder

Vertonghen ontsnapt met Benfica aan nederlaag tegen Kiev, Wolfsburg-Belgen spelen gelijk in Lille
Behalve de trefzekere Romelu Lukaku kwamen er vanavond nog vijf Belgen in actie op deze Champions League-avond. Een groot succes werd het voor hen echter niet.
Lees verder

KOERS KORT. Van der Poel rijdt ook Gooikse Pijl - Van der Breggen verdedigt wereldtitel tijdrijden niet - Gilbert kandidaat voor atletencommissie UCI
Philippe Gilbert (Lotto Soudal) is een van de vijf kandidaten voor de functie van vertegenwoordiger van het wegwielrennen in de atletencommissie van de Internationale Wielerunie (UCI). De kandidaturen werden dinsdag bekendgemaakt door de UCI.
Lees verder

1428 dolfijnen in naam van traditie gedood op Faeröer-eilanden
Aan de Faeröer-eilanden zijn honderden dolfijnen in een fjord gedreven en gedood. Dat melden lokale media. Volgens de Faeröerse radiozender KVF zijn meer dan 1.400 dieren omgebracht.
Lees verder

LIVE (21u). Knokken Carrasco en Atlético zich langs FC Porto?
• Champions League • Groep B • Aftrap: 21u • Wanda Metropolitano
Lees verder

LIVE (21u). Club Brugge kijkt Lionel Messi en co in de ogen in de Champions League. Wat kan blauw-zwart tegen Paris Saint-Germain?
• Champions League • Aftrap: 21u, Jan Breydelstadion • Ref: Sandro Schaerer (Zwi) • Match live te bekijken op VTM of VTM GO!
Lees verder

LIVE (21u). Houdt Man City de punten thuis tegen RB Leipzig in groep van Club?
• Champions League • Groep A • Etihad Stadium • Aftrap: 21u
Lees verder

LIVE (21u). Liverpool ontvangt AC Milan op Anfield. Krijgen we spektakel?
• Champions League • Aftrap: 21u • Anfield • Geen Ibrahimovic bij Milan
Lees verder

LIVE (21u). Staat Hazard ook aan de aftrap bij Real op bezoek bij Inter?
• Champions League • Groep D • Aftrap: 21u • Hazard opnieuw in de basis?
Lees verder

Premier Haïti ontslaat aanklager die hem aan dood president linkt
De openbaar aanklager in Haïti die premier Ariel Henry ziet als een mogelijke betrokkene bij de moord op president Jovenel Moïse, is gisteren ontslagen door diezelfde premier. Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor het gerechtelijk onderzoek naar de moord op Moïse. De president werd op 7 juli doodgeschoten bij een aanval op zijn woning.
Lees verder

Premier Haïti ontslaat procureur die hem wil aanklagen in verband met moord op president
De Haïtiaanse premier Ariel Henry heeft dinsdag de procureur Bed-Ford Claude ontslagen. Die wilde Henry aanklagen in verband met de moord op president Jovenel Moïse in juli. "Ik heb het genoegen u mee te delen dat besloten is uw functie te beëindigen", aldus de premier in een openbaar gemaakte brief.
Lees verder

"Topman Pentagon vreesde dat Trump in zijn laatste dagen als president China zou aanvallen en probeerde dat te voorkomen"
Een topman van het Pentagon was zo bezorgd over de mentale toestand van Donald Trump in de laatste dagen van zijn ambtstermijn dat hij in het geheim stappen zette om een oorlog met China te voorkomen. Dat schrijven journalisten van de Washington Post in een boek dat de komende dagen zal uitkomen.
Lees verder

Brandweer heeft bosbranden in zuiden van Spanje onder controle
Na bijna zes dagen zijn de verwoestende bosbranden in de regio van de Costa del Sol in Zuid-Spanje onder controle. De autoriteiten zijn er van overtuigd dat de branden het werk zijn van brandstichters.
Lees verder

Australiër geeft zich 29 jaar na ontsnapping uit gevangenis aan
Een 64-jarige man die bijna 30 jaar geleden een ijzerzaag en een boutensnijder zou hebben gebruikt om uit een Australische gevangenis te ontsnappen, heeft zichzelf aangegeven. Dat meldt de politie van New South Wales woensdag.
Lees verder

Persoon vermist na hevige regens in Franse departement Gard
Hevige onweersbuien en recordregens hebben dinsdag het Franse departement Gard getroffen. Een persoon is vermist. Météo-France roept mensen op om voorzichtig te blijven want ook woensdag verwacht de weerdienst nog "hevige onweersbuien".
Lees verder

ONZE OPINIE. Waarvoor ontzeggen we jonge gezonde kinderen nog onderwijs?
Onverbeterlijk zijn ze soms, onze politici. De quarantaineplicht voor jonge, gezonde kinderen wringt. En dan is het verleidelijk om een ruk te geven aan het rad der bevoegdheden. Wie is verantwoordelijk? Federaal? Vlaams? Of de intussen niet meer te tellen adviesraden?
Lees verder

"Met goeie afsluiting kan je wolven 'leren' van schapen af te blijven"
Een afsluiting van 1.20m met twee stroomdraden: dat volstaat om de wolf uit een schapenwei te houden, zo leert de ervaring van het Nederlandse natuurgebied De Veluwe. "Er zitten midden in het wolvengebied schapen achter zo'n afsluiting. De wolven hebben intussen geleerd dat zo'n stroomstoot een negatieve ervaring is en laten de schapen met rust", zegt de Vlaamse onderzoeker Bjorn Mols (33) van de Rijksuniversiteit Groningen. Hoe met het dan, om wolven en mensen de natuur te laten delen?
Lees verder

INTERVIEW. "Politici moeten uitleggen dat er ook positieve elementen zijn aan betalen in de spits"
Donderdag viert ze haar tiende verjaardag aan het hoofd van Vias. Maandag mag ze ook thuis kaarsjes uitblazen, Karin Genoe wordt dan 53 jaar. "Misschien volgt er wel een feestje, maar het is uitgesloten dat ik onder invloed plaatsneem achter het stuur. Ik heb een alcoholslot ".
Lees verder

Voor deze leerkrachten is Weyts te laat, zij verlieten de klas: "Mooi loon. Veel vakantie. En toch was ik ongelukkig"
Of een fietsvergoeding of een eigen laptop zorgen voor meer werkvreugde vooraan in de klas? Afwachten. Minister Ben Weyts (N-VA) heeft er zijn plan voor klaar, maar voor deze drie ex-leerkrachten komt hij te laat. Zij sloegen de schoolpoort achter zich toe en werden agent, cartoonist of zelfs journalist. "Het schoolsysteem is zó oneerlijk."
Lees verder

Brusselaars laten zich niet vaccineren voor coronapas
Dat ze vanaf 1 oktober hoogstwaarschijnlijk een coronapas zullen moeten tonen voor ze op café kunnen? Het spoort de Brusselaars niet aan om zich alsnog snel te laten inenten. De verhoopte vaccinatiegraad van 65% tegen eind oktober zal niet gehaald worden, geeft men toe.
Lees verder